Југом од Бечеја до Јужне Африке!

Симпатични момак из Бечеја, 25-годишњи Нинослав Трајковић, вози "југа" од родног града до Јужне Африке. И све зарад хуманог циља! Браво, Нино!

Србија 23.05.2018 | 19:36
Југом од Бечеја до Јужне Африке!
Ко каже да је "југо" крнтија?!

Питајте Нинослава Трајковића, 25-годишњака из Бечеја, који је управо у свом југу (који је три године старији од њега), возио од свог родног града до Африке!

Кренуо је 25. априла на пут дуг 17.000 километара. У уторак је био у Адис Абеби, у Етиопији, а циљ му је Кејптаун у Јужноафричкој Републици!

Он и његов југо, кога зове "Рино" (отуд и назив "Авантуре Нина и Рина"), произведен 1989. године (изворно 45-ца, касније убачен мотор 55), прошли су, за сада, кроз 7 земаља (Србија, Бугарска, Грчка, Израел, Египат, Судан, Етиопија), а онда наставља пут преко Кеније... За сада је прошао око 8.000 километара.

Ово му није први пут. Ишао је са "Рином" и у Монголију.



За разлику од прошлог пута када је прикупио помоћ за напуштене псе, сада помаже суграђанки Ивани Ћурчић, која је после операције тумора на кичми остала у колицима. Поред тога што је имала још две операције и једномесечно зрачење и док је све време била у колицима успела је недавно да дипломира.

"Одушевљени смо њеном вољом и снагом разума и зато смо одлучили да управо њој помогнемо. Иако ми себе сматрамо борцима, оваквим подухватима који нису нимало наивни, она је за нас победница и зато смо се одлучили да јој помогнемо", рекао нам је Нинослав.

Упитан како се "југо" понаша на путу, одговорио је:

"Одлично! Да куцнем у дрво, никаквих проблема нисам имао. У уторак ми је једино отпала предња лева раткапна".

А како се он и "Рино" сналазе на афричким путевима?

"Африка је огроман континент и у њему има свега. Од пустиње до прашуме, од равнице до планине, тако да није никад досадно", одговара.

Упознао је многе људе и каже да су сви пријатељски настројени и никаквих проблема није имао, као и да му је Судан, за сада, оставио најјачи утисак.

"Да је тешко - јесте. Да ли сам се до сада осећао усамљено - наравно да јесам, ипак путујем у земље трећег света. Потпуно сам ево вец 30-ак дана. Али волим ово што радим из више разлога. Прво волим да путујем, упознајем нове културе, обичаје, људе. А друго волим да помажем и зато је ова авантура, ово путовање хуманитарног карактера. На циљ би требало да стигнем, ако све буде у реду са 'Рином' и са мном, за тачно двадесет дана", каже Нинослав за Мондо.

(Мондо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хм

24.05.2018 06:09

Ма одјебите са таквим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!

30.05.2018 23:44

Срецан пут,момце.

ОДГОВОРИТЕ