Александар Ђорђевић и Виртус - за и против...

Клуб хоће, али постоје препреке. . .

Кошарка 25.05.2018 | 22:45
Александар Ђорђевић и Виртус - за и против...
Приче о интересовању Виртуса из Болоње за Александра Ђорђевића одавно нису тајна, али сада је изгледа почело да се одмотава клупко које би требало да донесе коначни суд о томе да ли је српски селектор човек за посрнулог гиганта. 

Некадашњи шампион Европе направио је први велики корак ка отварању новог поглавља у историји клуба довођењем дојучерашњег генералног диретора Ређо Емилије Алесандра Дала Салде, који је после 21 године дужности решио да се посвети новом пројекту. Човек који је годинама у италијанској кошарци недавно је званично напустио Ређо Емилију и сада се само чека тренутак када ће Виртус званично објавити да је Дала Салде нови директор клуба.

Дала Салда је човек који је у италијанској кошарци познат као функционер озбиљних конекција у спорту и да има озбиљна пријатељства са „великим мачкама“ кошарке, народски речено. Познаваоци кошаркашких прилика на "чизми" кажу да је изузетан професионалац, да свој посао обавља с много енергије, жеље и преданости и да Виртус у овом тренутку није могао да запосли бољег човека на тако одговорној функцији.

Наводно, с Дала Салдеовим доласком шансе Александра Ђорђевића да се нађе на клупи Виртуса значајно би порасле. Упркос томе што је Андреа Тринкјери виђен као прво решење, досадашњи разговори нису уродили плодом и мишљење је да ће бити врло тешко убедити Италијана да под своје узме пројекат који не гарантује бар Еврокуп. Дала Салда ће као први задатак имати да што пре реши питање тренера, а Ђорђевић је одмах иза Тринкјерија.

Ђорђевић је изузетно цењен у италијанским кошаркашким круговима, италијански говори течно што је клубу изузетно битно, харизматичан је и у Италији га воле, а и познаје кошаркашке прилике на "чизми".

Ипак, потенцијални проблем за Ђорђевића, тренутно на привременом усавршавању у Оклахоми, могла би да буде клупа репрезентације Србије. То значи да српски ас не би био потпуно посвећен искључиво једном пројекту, што је одговорнима у Виртусу најбитније.

Виртус би да посао затвори што пре, како би се формирао нови стручни штаб, а онда и кренуло у акцију јачања тима на тржишту.

Засад ће за ту причу бити задужен спортски директор Виртуса Марко Мартели, који ће водити рачуна о потенцијалним доласцима и одласцима. Помиње се да је жеља клуба да тим буде састављен највише од домаћих играча.

Опет, питање је шта ће Виртус урадити уколико Тринкјери и Ђорђевић не буду пристали на одређене услове. Треће решење, засад, не постоји.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар