Камере нису снимиле ништа

Тужилаштво у Приштини наводи да камере на седишту Грађанске инцијативе СДП нису снимиле ништа, јер у време убиства Ивановића нису радиле, каже Ксенија Божовић.

Србија 23.05.2018 | 08:41
Камере нису снимиле ништа
Ивановићева сарадница је у изјави за агенцију Бета навела да јој је у Приштини речено да су камере прорадиле 10 минута након убиства и да су снимиле само кола Хитне помоћи која су дошла на позив након што је пуцано на Ивановића.

"Од међународних представника, Кфора и тужиоца сазнала сам само то да камере на нашим просторијама испред којих је Оливер убијен нису радиле 12 дана, од 4. јанура и да су прорадиле 16. јануара, десетак минута након убиства када су снимила кола Хитне помоћи", рекла је Божовић агенцији Бета преносећи шта јој је речено у тужилаштву. 

Према њеним речима, ГИ СДП још није добила рисивер који је одузет због истраге. 

"Истражни органи имају одговорност што нам нису дали да погледамо снимак већ су камере однели док смо били у болници у коју је Оливер био одвезен", рекла је Божовић и додала да је немогуће да камере нису радиле 12 дана. 

Божовић је додала да ће видети шта ће моћи да ураде ако им рисивер буде враћен након више од четири месеца. 

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара. На њега су непознате особе пуцале око 8.15 минута. 

Камере су биле постављене тако да постоји могућност да су снимиле тренутак када је Ивановић убијен.

Шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић тада је рекао да је полиција скинула видео запис са сигурносних камера и сав материјал, као и онај прикупљен током увиђаја, и да га је послала на даљу обраду у Приштину.

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

23.05.2018 06:47

Е ово је борба за свој народ и идеале нације,господо српски дузносници са обе стране воде Дрине..уците се од њих,па мозда и опстанемо...инаце ...КУКУ НАМА СА НАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.05.2018 07:44

Полиција је прво изузела снимке са надзорних камера и послије су тврдили да се на њима не види ништа значајно. Пази, полиција је изузела снимке ...М ко вјерује полицији тј." институцијама"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

23.05.2018 08:24

Бас интересантно да није ниста снимила него само долазак кола хитне помоци.НЕВЈЕРОВАТНО или су исти резисери Маркала,Рацка, Ирака,Либије,Афганистана, и да не набрајам, па им камера ради само у моментима кад су они добри па бозе мој послали су кола хитне помоци по мртвог цовјека.Да бог да им у куци била таква племенитост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

23.05.2018 08:48

Исто као са Давидом. Испробани систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кал

23.05.2018 12:51

Има мала разлика: полиција Српске расвјетљва случај Давид, а случај Ивановић расвјетљава полиција тзв. Косова. У првом случају нема политике већ заштите моћника, а у другом је политика у питању.