''Нешто се покварило у Новаковој глави!''

Анри Леконт, некадашњи француски тенисер, тврди да Новак Ђоковић и даље не ужива у тенису, иако је у последње време почео да пружа боље партије.

Тенис 24.05.2018 | 17:30
''Нешто се покварило у Новаковој глави!''
Ђоковић је после турбулентног почетка сезоне полако почео да се враћа у форму и у Риму је стигао до првог полуфинала, где је изгубио од Рафаела Надала.

Леконт тврди да је Новаков проблем менталне природе и да му је потребно време како би повратио осећај који је имао раније.

"И даље не верујем да Новак ужива на туру. Рекао бих да је потребно да верујете да можете да се вратите јер, у овом тренутку, можда то ради да би се доказао другима око себе. Он је сјајан момак, велики тенисер који је психички био вбеома јак, али му и даље треба нешто како би се потпуно вратио", рекао је Леконт.

Некада пети тенисер света упоредио је Србина са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, за које је истакао да су јединствени.

"Нешто се покварило у Новаковој глави и он мора да пронађе начин да поново игра у финалима и осваја турнире. Али нису сви Федерер или Надал, који су одмах по повратку на терен тријумфовали на Гренд слемовима. То је нереално".

Ђоковић и Леконт су велики пријатељи – 54-годишњак је често Новаков гост на турнирима и добро га познаје приватно.

"Најкомпликованија ствар ће му бити на менталном плану. Када сте били 'број 1' и освојили 12 Гренд слемова, покушати да се вратите на претходни ниво је веома тешко. Ноле ментално мора да се промени скроз и приупита себе, или некога другог, шта је потребно да би поново уживао у игрању тениса", закључио је Леконт.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Федерер

24.05.2018 19:25

Новак је пукотина од кад га је онај гуру оманђијао.

ОДГОВОРИТЕ