Видео-надзор за мирно Требиње

Градоначелник Требиња Лука Петровић и начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета потписали су споразум о давању на кориштење систем видео - надзора центра источне Херцеговине.

Република Српска 22.05.2018 | 16:00
Видео-надзор за мирно Требиње
Прва фаза постављенаја видео надзора града Требиња је завршена, а потписивањем споразума између градске администрације и полицијске управе и званично пуштена у рад. Тако ће центар источне Херцеговине бити покривен са 41 камером, од чега 31 у градском парку и десет на кључним раскрсницама у ужем центру града.

"Овај први сегмент је већ завршен, вриједност око 200 хиљада КМ. Имамо укупно 41 камеру, са главним сервером салом која је смјештена у ПУ Требиње, такође у друге двије фазе предвиђа се око 170 хиљада а у трећем око 150 што укупно износи 520 хиљада марака улагање у видео надзор града Требиња.



Имамо један апсолутно безбједан систем видео надзора, процјена је да на овај начин се повећава безбједност у самом граду, штити имовина, штите лица и наравно прекршиоци се могу на много лакши начин казнити", рекао је Лука Петровић, градоначелник Требиња. 

И у Полицијској управи Требиње кажу да ће овај видео надзор додатно побољшати бебједносну ситуацију.

"Ово је значајно зато што ће ова ПУ имати могућност да 24 часа синима одређене дијелове града, а то ће користити овој полицијској управи за побољшање стање безбједности да буде на још већем нивоу и да заштитимо имовину наших грађана и саме грађане када је у питању безбједност", рекао је Жарко Лакета, начелник ПУ Требиње. 

Према најавама надлежних у другој и трећој фази биће постављено још око 70 камера.

(БН) 


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

модрицанин

22.05.2018 18:52

Гледат це те узиво пренос кад се народ окупи на тргу и кад крене да вас избаци из установа које сте обесмислили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питања је много

22.05.2018 19:59

Да ли је ово по закону урадјено?Ста је уопште регулисано у вези видео надзора.Вазе ли норме ЕУ и овдје или ради шта ко хоће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потпуна контрола

22.05.2018 21:06

Хоће Лакета да контролише колико мз камиони превезу тура.Жалии се да га Бане и возачи поткрадају па ријешио да стави видео надзор.Иди лопино одакле си и дошао.Промијенио си шест странака до сада.

ОДГОВОРИТЕ