Како је Давид пао у Црквену?

Данас је одржана друга сједница Анкетног одбора, формираног одлуком Народне скупштине РС с циљем сагледавања свих релевантних чињеница у вези смрти Давида Драгичевића. Саслушани су директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум и начелник Управе Криминалистичке полиције МУП-а Синиша Кострешевић.

Република Српска 22.05.2018 | 18:52
Како је Давид пао у Црквену?
Синиша Кострешевић је сат времена одговарао на питања чланова Анкетног одбора. Тврди да је за смрт Давида Драгичевића сазнао 24.марта када је тијело пронађено и да су људи из његове управе били укључени у случај до проналаска тијела. Кострешевић је одговарајући на питања рекао да је предмет преузео 19. априла и да је његовом тиму требало 2 до 3 дана да уђу у предмет.

Кострешевић тврди да је готово 80 % утврђено да је Давид био на снимку испред куће у улици Велибора Јањетова Јање. А да ли је био и у кући питање је, каже, за тужиоца. Зашто сте ангажовали страног стручњака за препознавање лица, питање је које је упитао Горан Ђорђић на што је Кострешевић рекао да таквог стручњака нема код нас.

''Та вјештачења имају неке параметре. Вјештак се изјаснио да је плус 2, то је око 80 одсто'' -  изјавио је Кострешевић.

Кострешевић, каже, да не зна ко је нанио повреде на тијелу Давида Драгичевића. Будући да се у спомињу двије туче, Кострешевћ је рекао:

''Туча код кафеа ''Мета'' је неспорна, постоји информација гдје је он рекао када је ушао тамо у онај објекат, не знам тачно који, да се тукао са 15 лица. Међутим, ми нисмо до сада могли никако утврдити ту тучу. Уз то постоји изјава жене која је видјела да се тукло неколико лица да је тукло једног, изузети сву сви видеонадзори, пријава званична није постојала, апсолутно нисмо могли утврдити да се та туча десила'' -  рекао је Кострешевић.

Михајлица: Да ли за животне повреде дају индиције или основ сумњу да постоје елементи кривичног дјела?
Кострешевић: То ћете питати тужиоца.

На питање да ли су предмети у џеповима Давида Драгичевића приликом транспорта са мјеста проналаска тијела до Завода за судску медицину могли бити подметнути, Кострешевић је рекао да та могућност није искључена.

Након Синише Кострешевића пред чланове Анкетног одбора сјео је и директор Полиције РС. Дарко Ћулум је рекао  да не зна да ли је излазио мртворзорник на лице мјеста у случају  Давида Дргичевића. Не зна ни које радио токсиколошки налаз урина. Не зна ни да ли су идентификована сва лица која су пресрела Давида. Зна да су он, начелник полиције Дарко Илић и министар Драган Лукач били сагасни да треба одржати прес 26. марта.

Бореновић: ''Он је на одређени начин ''вјероватно'' пао у Црквену. То је саопштено 26.03. а 29.03 Тужилаштво је запримило извјештај МУП из којег произилази да се ради о задесној смрти. Ви сте данас рекли, цитирам непознато је откуд Давид у ријеци. Да ли би то могло да значи да је Давид убијен?

Ћулум: ''Не знам да ли би то могло да значи. Кажем поново да је то за нас непознато јер ми нисмо утврдили начин на који је он завршио у Цркевној!

Бореновић: ''Да ли Вам је познато да токсиколошки налаз који је издао и потписао др Каран нема доказну и судску вриједност''?

Ћулум: ''Самим тим што нема сертификат и овлаштење тих апарата не може бити доказна у поступку у Тужилаштву и Суду''?

Бореновић: ''Да ли је Давид Драгичевић био у кући у Улици Велибора Јањетовића Јање?

Ћулум: ''Ја мислим да ће то истрага показати''.

Слиједе саслушања Драгана Лукача, Желимира Лепира и Далибора Вреће. Наредна сједница Анкетног одбора заказана је за петак.

(БН)

Коментари / 93

Оставите коментар
Name

Xyз

22.05.2018 17:03

Како нисте утврдили кад сте на конференцији за штампу рекли да је крећући се том марсутом вјероватно “пао” у Црквену?! Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

22.05.2018 17:54

Сад се сви праве блесави! На конференцији су већ тад "знали" све, а сад ништа нико не зна! ПРАВДА ЗА ДАВИДА-ПРАВДА ЗА СВЕ !!!

Name

Младенко Шепур

22.05.2018 17:58

Тражимо само истину и правду.Правда За Давида.

Name

Педја

22.05.2018 18:05

Не знам засто предсједник Додик ово толерисе.

Name

Бл

22.05.2018 21:26

Болесно сте досадни,али растурате колико нас не занимате,ослободите трг да нам дјеца славе матуру,јер изацицемо ми родитељи па цемо се супроставити ако вец неце полиција.

Name

Муп

22.05.2018 21:32

Костресевиц је паметан и школован човјек и заста добар полицајац. Да ли је играч система, вјероватно јесте. А Ћулум је кеса, па погледајте му одговора, благе везе човјек нема и сад видите ко је био начелник ЦЈБ Бања Лука и ко је директор полиције, па онда просудите и каква је полиција

Name

Глас народа

22.05.2018 22:42

Ма све се питам где бијагосе другари несретног дијетета те кобне ноци кад је вец било најаве да се мозе несто лосе десити ,један у Словенији бас на тај дан а други где ,сви они знају ста је у питању...Отац реце тукао се па ста није био цвјецка и није дао олосу на себе.Цији је то обрацун,засто и како је планиран? Манипулатори то најбоље знају.Невјерујем никоме ,истрага це показати праву истину.Скупстина је светиња!!!! Заститимо Републику Српску!!!!

Name

Марио

23.05.2018 03:27

БИ.... Зар је вреднија једна матура од нечијег живота, идиоту болесни

Name

Ре Муп

23.05.2018 04:07

А погледај ти и питања: Да ли је могуће да су предмети у џеповима подметнути? Ово је идиотско питање, па хвала Богу да је могуће. Какво је то питање и шта оно доприноси истрази?

Name

Ре БЛ

23.05.2018 04:52

Не знам јеси ли луд или покварен,али родитељ ниси.Да имас дијете и да ниси поремецен не би тако писао.

Name

За БИ

23.05.2018 04:59

Ајд смањи дозивљај. Ниси родитељ већ упорно трабуњас на порталу. Јел ти можда славис Давидову смрт?

Name

ре Педја

23.05.2018 05:49

Твој предсједник , мој није . Толерисе ово јер су то људи који му заврсавају посао . Због тих људи који су злоупотребили институције ја Републику дозивљавам као највецег непријатеља , иако сам је стварао. Искрени и цестити ствараоци Републике Српске сада су категорисани у Дрзавне Непријатеље. Свакако то и треба да буду.Ово је приватно јеб..исте СНСД-а а не дрзава.

Name

Некад и Данас

23.05.2018 07:24

Матура се никад није славила на тргу. Ту су као увијек била окупљања, сликања. Времена су се се промијенила преко ноћи и више ништа није као што је било, а неће ни бити.

Name

Младенко Шепур за БИ

23.05.2018 07:42

Срећа је велика па вас нема много,али сте изузетно токсични.Вас треба,као и све отрове држати на посебном мјесту,под посебним надзором.Смисао вашег живота је да наносите штету, бол и патњу.Правда За Давида.

Name

сајо

23.05.2018 07:49

Како може наркоман пасти у воду????????????????????

Name

дими ре би

23.05.2018 14:30

Па засто онда цитас,ако те не занима .теби је битнија матура од смрти дјетета.јеси ли ти родитељ,или неки наркоман на теским дрогама.фуј,ста све мајка роди.

Name

Ре: БИ

23.05.2018 17:18

Не говори тако. Мозда сутра ТИ будес на мјесту Давора. Ако немас ста казати, онда ЦУТИ. Стари народ је говорио: Увијек се дијете стави у полозај оне друге стране-прије неко било ста проговорис. Јер само тако цес моци разумјети ону другу страну.

Name

мајка

24.05.2018 08:21

А ста су вама конкретно матуранти криви??? Засто они морају да испастају??? И они су невина дјеца а ви се изивљавате на њима!! ПРАВДА ЗА БАЊАЛУЦКЕ МАТУРАНТЕ!

Name

Младенко Шепур

24.05.2018 10:54

Ко криви матуранте за било што? Нека шетају гдје хоће, кад хоће, колико хоће, то њима нико не брани,само власт види или прави проблем тамо гдје га нема.Битно је срусити покрет Правда За Давида.Нека нама матураната они су наша будућност, не сметају они нама.То је наша младост и љепота и понос.

Name

Само вас посматрам

22.05.2018 17:08

Костресевиц био и Америци, Ћулум био на службеном путу, замјеници болесни, дежурном инспектору се није дало изаћи на увиђај....МА КОГА ВИ ЗАМАЈАВАТЕ ОВДЕ!? ДОСТА ЛАЖИ И ПЕТЉАЊА! КРИВЦЕ НА СУНЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека ти ..

23.05.2018 03:56

Казе дарко,он зна..

Name

РЕ КРАЈИНА

23.05.2018 05:44

БЈЕЗИТЕ ДА ДЈЕЦА ПРОСЛАВЉАЈУ МАТУРУ ЛУТОРАНИ НЕЦЕ ВАС ПОЛИЦИЈА ОТЈЕРАТИ ВЕЦ ГРАДЈАНИ БАЊАЛУКЕ -ЗБОГ ДАВОРА ИСПАСТА ОМЛАДИНА.

Name

За БЛ

23.05.2018 06:10

Ало љаксе опет кажем ниси ти из бл ти си крлен одакле си сљего.Немаш ти душу и филм Бл што се види из приложеног а биди се и да си бајин дупелизац.Јебем итебе и матуру бајина фора. Па слави матуру ко ти брани видиш колика је БЛ није само трг. .Доче родитељи и некога растјерати па додји пичкп ботовска па понеси и инвалидска колица требачети.Па сваки прави родитељ би помислио недај боже да се то њему и његовођ дјетету деси .Али такви ботовски шу...ци попут тебе могу тако реаговати и писати.и то због ситни пара толко ти је и душа ситна.Ботино из вашег министарства сам сазнао да је баја купио пар папака којима је посао само да сједе и пишу по порталима.Али шта чеш папак је папак јер само купљени папак може то радити.И јесте багра СНСДа ПАПАКА ВЛАДА ПАПАКА И ПРЕДСЕДНИШТВО ПАПАКА. Кад вас човјек само погледа Мајкичка Стевандић Шпирић Жељка идр живот му се згади ПЛАНЕТА МАЈМУНА.ЗАТО БОТУ МАРШ НА РТРСрање па тамо то просипај тим папцима попут тебе.

Name

Ре Крајина Ре

23.05.2018 06:14

Са ДАвидовог Трга отјерати Давида је немогуће????????

Name

Ре Ре Крајина

23.05.2018 06:33

Цуј овога.. Због Давора испаста омладина,не знас ста би друго од поганлука па се сад ухватио матутре.Иди код зграде владе и слави матуру.

Name

Матурант

23.05.2018 07:52

Било би добро да се матуранти придуже на тргу Правди За Давида.

Name

Медо

22.05.2018 17:11

Знамо ми да сте изузели снимке са видео надзора. У томе и јесте квака.ј

ОДГОВОРИТЕ
Name

да да

23.05.2018 04:49

Нестали сви снимци који несто показују са рајфајзен банке итд зена која је видјела да га туку нестала пропала у црну земљу казу у гламоц итд све лази мозда је и она упала у неку ријеку код гламоца треба видјети и то и погледати да није слуцајно коња неком црквена однијела марс багро лазљива.

Name

Ццц

22.05.2018 17:15

Ови одједном ништа незнају. На пресс-у, су другачије причали. Све говори у прилог да се ради о неком о коме се несмије причати. Па, да сте чисти, ви би трг помели за секунд. Маните се више шупље приче, има овај народ мозга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАСНО,

22.05.2018 18:20

Ови сад одједном ниста не знају!? Ста је уопсте радила истрага 60дана? Кад су Срби, ко би друго, убили Блаза Босковица прије висе од сто година народни пјесник је написао: "Ко га уби не смије се знати, па да цемо сви зивоте дати"... Ови могу промијенит други стих: -А функција ми нецемо дати! Мозете затаскавати, скривати, донијети другацији извјестај, једно је сигурно, ИСТИНА ЦЕ СЕ ОТКРИТИ.

Name

Дијагноза

22.05.2018 17:30

Млаћење празне сламе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@блбл

22.05.2018 17:41

Васковиц им је кост у грлу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одмотавање

22.05.2018 17:44

Одмотава се полако... Нека, нека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.05.2018 17:44

Дали је могуце да у врху Рс нема постена цовјека да проговори па ко нас то води и куда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2018 18:36

Сад када су притиснути ниста не знају! Сви требају бити смијењени, а требали су вец сами до сада да поднесу оставке!

Name

Професионалац

22.05.2018 18:32

Лекција Вотергејта, можда се старији сјећају (72/74), а учило се. Злочинци морају пасти на "Никсоновим грешкама": на један доказ који покушаш да наместиш, јаве се двојица инсајдера из твојих сопствених служби. Молим, неко ко ово чита да дотури Анкетном одбору и другима, то је правило и тражи вријеме и стрпљење. Инсајдери, треба мирно спавати и играти се са унуцима по окончању радног вијека, зато одмах без оклијевања напријед...ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈелМогуце

22.05.2018 18:33

Ако је словенски струцњак утврдио да је лик са снимка који је досао до спорне куце и из ње изасао 80% Давид Драгицевиц. Питам се, ако смо гледали исти снимак, како је могуце да на ногама лика који долази до куце стоје бијеле патике, а на ногама лика који одлази од те куце обуца није бијела? Овај догадјај је пун ПРЉАВСТИНЕ. И то народу даје повод и право да реагује како реагује. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Јелмогуце

22.05.2018 18:44

Словенац је утврдио да је лик који улази у кућу комбинација двије особе, 80% је био Давид а 20% неко други. Разумјеш?

Name

Архандјело Михаило

23.05.2018 05:01

Узео нове патике.цисто да би полиција имала јос један доказ да је био у куци. Па ваљда би вам то од сад требало бити јасно.

Name

Јој

23.05.2018 06:19

Ма какав Словенацки струцњак па зар тај нема име и презиме па ниједан од тих саслусаних није навео о којем се струцњаку ради.Ако је струцњак онда му се немозе поткрасти да не примјети обуцу.Мислим да су то врло лосе смислити и да је то прица са јако пуно рупа.Лазу све и један.Упетљан је неко од фамилије од назови главесина па се зато крије.Немогу да вјерујем да су бас толико не способни јер ипак су то људи сколовани за то.Па за вријеме Тите нисмо имали сколоване полицајце и инспекторе али су рјесавали слуцајеве.То је кад се хоце а кад се неце или се неко стити онда имамо овакве изјаве.Немогу да вјерујем да у полицији нема ама бас ни једног цовјека са осјецајем за правду па да Давору анонимно дотури информавију.Јадно и болесно смо друство то се сад показало.

Name

модрицанин

22.05.2018 18:38

Кад се сазна а сазнат це се, ко је уцествовао у Убиству Давида Драгицевица, то це довест до пада владе и преседника, ако овај други не побјегне. тик-так тик-так

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

23.05.2018 04:44

Никакве везе Предсједник нема са овим слуцајем! Цак ста висе Предсједник зели и подрзава да се овај слуцај ријеси.

Name

Сло.

23.05.2018 09:57

Платили мајмуна из Словеније да им то одради!

Name

ре:ккк

23.05.2018 17:37

"Никакве везе Предсједник нема са овим слуцајем!" Немам доказа да Предсједник има везе са овим слуцајем, али нам, са својим мисљењем, ниси доказао ни да нема. Докзи!!!

Name

куку нама са нама

22.05.2018 18:38

Нисмо ми јос сазрели као нација,да имамо петљу,да не казем оно вулгарно,попут сиптара или оних арапских камиказа.ПОСТО ЈЕ ОВАЈ СЛУЦАЈ ДИРИГОВАНЕ ПРИРОДЕ И ДОСТА ЉУДИ ЈЕ ПРИМОРАНО ДА ЦУТИ,А ТО НИСУ У СТАЊУ,САМО КАД ЈЕДНОМ ОТПОЦНУ БИФЛАТИ,ИЛИ ПАК МОЗДА И АНОНИМНО ДОСТАВЕ ИСТИНУ..ОВО ЈЕ ПОПУТ ВЕЛИКОГ БАЗЕНА КОЈИ ИМА ДОСТА ЦЕПОВА...КАД ЈЕДАН НЕМОГНЕ ВИСЕ ДРЗАТИ,ПОПУСТИ,А ОСТАЛИ ГА ОСУДЈУЈУ СТО НИЈЕ ИЗДРЖАО У ДРЗАЊУ ВОДЕ У БАЗЕНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

22.05.2018 18:55

Миле!!!!!!! Октобара је цудан мјесец. Октобарска револуција. 5. Октобар. Овај це бити "Давидов" Давидов Октобар Протјерали сте нас многе из те земље. Мене 2003,а прије две године и остатак моје породице. Сад нам и дјецу убијате. То вам нецу опростити,а надам се и јос много других. Никада до сад нисам гласао. Сад цу доци да гласам.За кога незнам.Али оно сто сигурно знам,а то је за кога нецу да гласам . Позивам све родитеље Позивам све студенте. Позивам све оне кои то до сад нису радили-гласали. Изадјите и гласајте против убица насе дјеце. Против оних кои нас и дан данас протјерују. Они су мрак. Они гасе и оно мало свјетла и огњиста коих јос има. Па дај да их овај пут сви ми заједно угасимо. Нек ово буде Давидов Октобар и октобар свих нас.А не њихов,никако њихов. Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микеландјело

22.05.2018 19:14

Далеко је октобар, а народ ситног зуба памти као златна рибица. Баја изнесе двије гајбе и све престане.

Name

Рајка Симиц

22.05.2018 19:00

ЉУДИ ДОСТА ОВОГ ЦИРКУСА СВЕ ЈЕ ПОСТАЛО ГРОТЕСКНО ИМАМО НЕКАКВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ПА ПУСТИМО ИХ ДА РАДЕ ОВО ЈЕ АНАРХИЈА ПРАВА АНАРХИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

22.05.2018 19:17

Институције су завршиле слуцај. Давид се напио, надрогирао, опљачкао куцу оног Врховца и због ЛСД халуцинирао и упао у воду. Када дијете неког из институција не продје неки тениски меч или наставник му не да додатни рок да одговара за вису оцјену онда маме и тате пису приговоре и тразе правду за своје дијете. Али Давор то не може. Ево видите да може.

Name

Ре:

22.05.2018 19:44

Ово је анархија али анархија у институцијама а не код народа.Народ само реагује јер види колико су неспособне те институције.

Name

РЕ РАЈКА СИМИЦ

22.05.2018 19:46

СРАМ ДА ТЕ БУДЕ, ПРАТИС ЛИ ТИ ОВО. МУКЕ ОВОГ ОЦА ЈУНАКА КОЈИ СЕ БОРИ СА МАФИЈОМ КОЈА ИМА ДРЗАВУ.

Name

За Рајку Симиц

22.05.2018 19:47

ИДИ ЈЕДИ СВОЈ ПРЉАВИ ХЉЕБ И ПРИМАЈ ОД МАФИЈАСКЕ ДРЗАВЕ ПРОКЛЕТУ ПЛАТУ. ПРОКЛЕТО ТИ СВЕ

Name

Игипоп

22.05.2018 19:04

Засто нису послали снимак у Интерпол..Па ако ико има опрему онда они то имају за препознавање..Него саљу неком словенцу...Прије су сарадјивали да Интерполом сад их не спомињу уопсте..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЗ

22.05.2018 19:40

Ма и Словенца су измислили, сљедеци пут це реци да није ни био словенац. Све лазу, те полали несто у Загреб, нико не зна који иститут .. па видите да су ко изгубљени слуцајеви. Морају ,,сутит,, а све знају.

Name

Пропаст

22.05.2018 19:14

Па људи моји ко врси толики пририсак на по лицију да ниста не смију открити? Ако будете и даље скривали истину одговарни сте ви неце вас нико бранити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вечерња ВСС

22.05.2018 19:20

Да ли у МУП-у РС на високим руководним функцијама раде "туризмолози" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЗАС

22.05.2018 19:30

ОНИ НИСТА НЕ ЗНАЈУ, ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муповац

22.05.2018 20:33

Имају људи своју дјецу и не смију ни писнути. Сви су међусобно уцјењени, а Љубан их држи на оку. Ко зна разумјеће.

Name

М

23.05.2018 09:23

Ко је Љубан????

Name

Мика

22.05.2018 20:34

Костресевица за министра!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2018 20:53

Занимљиво...

Name

одбор

22.05.2018 20:55

Политицари се баве Полицијским пословима па никада нецемо ни имати безбиједну дрзаву док они буду имали контролу над Полицијом а поготово Тузилаством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муп

22.05.2018 21:20

Уз дужно поштовање ових муповаца,чини ми се да они ни себи сами не знају објаснити шта се десило и шта се дешава.У ријечнику овај директор има једно тридесетак ријечи,туц муц .Мени се чини да се ово тек сада развршило.Паметноме довољно да су све осмислили и прецизно испланилари,мислим на Давидово убиство,само су то овај пут траљаво упаковали,вјероватно зато што су били сви на путу и ван државе,па на даљину им нешта заказало.Ко је у овоме учествовао њега треба само жалити,тај је својој дјеци оставио у насљеђе срамоту која ће им бити тешко и претешко бреме за понијети.Истина је отворила врата,вреба,а веома брзо ће постати мач који сијече.Мислим да су дрогирани они који су ово осмишљавали,њихова је бола тешка са далекосежним посљедицама за њих и ближу им околину.ПС.Небитно је ко ће побиједити на изборима,ова истина ће много тога промијенити много чије животе...живи били па видјели.ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕКВ

23.05.2018 04:57

Браво!!!!! Да виде, Давиде.

Name

Математика

22.05.2018 21:39

Оцјене се крећу од -4 до +4. ''Та вјештачења имају неке параметре. Вјештак се изјаснио да је плус 2, то је око 80 одсто'' - изјавио је Кострешевић. Распон од -4 до +4 = 8 Распон од -4 до +2 = 6 Ако се уопште може изразити у процентима, то би било (6/8)*100=75%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хорејшо Кејн

23.05.2018 00:51

Овај Ћулум зна много тога, а мало је рекао. По његовом говору тијела би се могло са великом сигурношћу утврдити да лаже. На цитат Бореновића: "Цитирам - непознато је откуд Давид Драгичевић у ријеци" На 3:38 нешто мрмља неразговјетно гледа доле, па поново диже поглед (Први пад на полиграфу). На питање Бореновића: "Да ли је, би то могло да значи да је Давид Драгичевић убијен"? На 3:52 његове усне играју када каже: "Ја кажем да је то за нас н-непознато". (Н-непознато, други пад на полиграфу). На питање Бореновића: "Да ли је Давид Драгичевић био у кући у улици Велибора Јањетовића Јање"? Ћулум прије изговарања краја те реченице на 4:15 се примпрема за лаж тако што хвата ваздух, гледа доле па диже поглед. Прави малу паузу од секунду-двије, затим нагло скреће поглед у десно, чак и окреће главу удесно и каже : "Ја мислим да ће то истрага показати". (Трећи пад на полиграфу). Сада иду мање уочљиви знаци лажи, али такође индикују да би се евентуално могло радити о истој. Од 2:57 овог видео клипа, прича Бореновић: "Значи, он је на одређени начин, вјероватно пао (3:01, Ћулум нагло скреће поглед у десно, враћа поглед), крећући се маршрутом у ријекуци, ријеку Црквена. 3:03 поново гледа у десно и мршти се, гута пљувачку, али могуће је да га је збунио Бореновићев лапсус "ријекуци". Конкретно на ријеч "пао", (3:01) несвјесно нагло скреће поглед удесно јер се претпоставља да дотични Ћулум зна да Давид није пао. Послије тога Бореновић ишчитава не баш толико битне реченице, али на 3:22 прекида Бореновића са нервозним "Добро", нервозно скреће поглед у десно, гризе унутрашњост усне. Из осталих кадрова се може видјети још грижења унутрашњости усана, стискање усана, облизивање усана (лагање долази у пакету са сувим устима), брзо помијерање десног угла усана (3:11). Дарко Ћулум је доста сумњив. Дешњаци када лажу често гледају десно, а и Ћулум то често ради. Овај Костершевић је већи махер, тако да се на њему мање види или примјећује лаж. Док говори о тучи испред објекта "Мета", понаша се опуштено јер је та туча неспорна и расвијетљена. Једино што индикује на лаж јесте почетак другог дијела излагања, које почиње на 1:32. Кострешевић каже: "Постоји информацијааааа, (пауза од 1-2 секунде), кад је он ушао у онај, тамо, објекат...н-н-не знам сад тачно који м-м-ми овај...(пауза) да је се тукао са петнаест лица. Међутим м-ми нисмо досад м-м-могли апсолутно никако утврдити ту тучу...(пауза 1-2 секунде). Уз то постоји и изјава жене која је видјела да је...се...тукло неких, неколико лица, да су тукли једног (управо овдје на 1:56 се хвата за нос) и то нисмо, изузети су сви надзори, видео надзори, пријава званична није постојала, апсолутно нисмо могли утврдити (све вријеме се додирује по лицу), да, да, да, да, да је та туча се десила". (Пет пута рекао речцу"да"). На питање Михајлице: "Да ли заживотне повреде дају индиције и основ сумње да постоје елементи кривичног дјела у овом предмету?". Тада Кострешевић прави некарактеристичну гримасу, повлачења доњег лијевог угла усана на 2:17 и са благим осмјехом одговара: "То ћете питати тужиоца". Ова друга туча испред непознатог објекта изгледа као њихова исконструисана измишљотина, није довољно ни сам повјеровао у њу, а Кострешевић је нагло изгубио сигурност излагања, иако је прије тога доста добро "владао ситуацијом". Објекат је "непознат", "нека жена" је свједок, не може се са сигурношћу утврдити и слично бла-бла блебетање, што може указивати на лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.05.2018 04:04

Апсолутно се слажем са тобом,одлична анализа и процјена понашања.Илић је дубоко заглавио у овом злочину,а Костресевиц зна све,али неће да каже,али одаје га понашање,и види се да се не плаши јер није учествовао у злочину,али лаже,из страха или ко зна чега.

Name

М

23.05.2018 04:08

А Ћулум је исто као Илић,дубоко су они у овом убиству.А неписмена Славица Матијаш је била "као" дежурни тужилац и она је пуно доприњела свему овоме,она ради за убице,то зна Костресевиц врло добро

Name

ккк

23.05.2018 04:56

Мислим да це специјална група МУП-а по налогу Предсједника похапсити све ове који затаскавају било коју цињеницу у вези овог слуцаја.

Name

За ККК

23.05.2018 06:35

Ха, ха, ха..............

Name

Вјерујем

23.05.2018 07:58

Знају они сви ко је шта радио те ноћи, а ови приведени испред анкетног одбора су добили своје улоге. Ко се штити од почетка, зашто је уопште дошло до премлаћивање младог Давида, ко је то био толико нејачак да му хорда младића мора помоћи да онеспособи Давида. Касније све отишло предалеко и ту наступа педагошки васпитан зналац Илић са својом причом, заплетима, расплетима, уопштено радњама, мислећи ДА смо ми само једана маса људи која је глупа и да нико неће ништа сконтати, само зато што ће друга маса ћутећи одобравати. Али није добро прошла изјава. Просто зато јер је лажна. Онда се протежу "велики", одлазе Давору приказати свој лик, ето да би се Давор повукао. Али не иде вам зликовци, чак ни пријетње не пале, овдје куца живо срце истине. То је оно што сви зликовци немају снаге побиједити. Желим злочинцима велике дозе истине да их што прије, брже спопадну, да се увијек буде искрени и суосјећајни! П♥️Р♥️А♥️В♥️Д♥️А З♥️А Д♥️А♥️В♥️И♥️Д♥️А♥️

Name

Wодолија за Хорејсо Кејн

23.05.2018 10:04

Ја сам висе пута погледао Пресс конференцију, а и ове изјаве са анкетног одбора. Нпр. Илиц , Цулум, Каран, Лукац, Лепир, итд су јако необразовани људи. То је из њиховог говора тијела било висе него оцигледно. Било ко, ко ( или са струцне стране) зна да тумаци говор тијела могао је да закљуци у којој мјери ко говори неистину. Костресевиц је са дирањем носа, а и руком испред уста буквално се противио ономе сто говори. Илиц на пресс конференцији говори хипотетски у будуцем времену (конструисе истину за јавност) , зато има уздигнута рамена да би "заститио" главу", јер се пласи да не казе истину нехотице. На питање да ли има елмената кривицног дјела....негира висе него је потребно, пренагласава и "успут контролисе" погледом на десно доле да ли је у својој верзији негдје направио греску која би га могла одати.... каран "уједа руку" која је потписала неистину...у коликом унутрасњем конфликту се он налази, било је јос упадљивије када пренагласено негира и гестикулира да је несто рекао, или није рекао..... Цулум је увукао главу измедју рамена и покусава да не направи никакав покрет ( "у сигурном скровисту" ) али покретом оцију а и са уснама се висе него упадљиво одаје, исто као сто илиц има проблем са уснама, које га "одају" па их мора и уједати само да се смире... Сви ови горе наведени дефинитивно говоре неистину, најобицнији басицс. На нивоу 4.разред основне сколе. Костресевиц је био релативно суверен, тек код питања када је поцео са рукама да "стити лице"...(оградјује се од горе наведених ) На фотографијама на којима су ових седмица приказани Лукац; Цулум; илиц исто је јако интересантно да сва тројица дрзе своју "емотивну руку". Јое Наварро или Самy Молцхо би се укоцили од смијеха да могу да виде изјаве ових "струцњака"... Претпостављам да треба помоци Карану да прогледа кроз Јохари прозор, тада би и тај слуцај теског убиства био брзо ријесен.....

Name

Радован

23.05.2018 07:48

РС не требају инвеститори вец дилери и криминаци то је рај за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.05.2018 08:00

Овај Ћулум је алкохоличар,види му фаце,он тотално изгубљен човјек.Костресевића је одао нос,како се хвата за нос кад лаже,Пинокио. НЕПИСМЕНУ Славицу Матијаш,треба позвати да одговори у каквом је стању било тијело кад је надјено и од куд ствари из Радјенове куће код Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

23.05.2018 11:56

Не знам на чему си ти дебилчино и сви остали велики стручњаци који си дају за право да дијеле епитете људима који су свој животни вијек провели штитећи свој народ и своју Републику Српску. Жали Боже изгубљеног младог живота, али ни његовој души недате да нађе спокој сви ви који своје личне интересе и болести лијечите преко овог несретног случаја. Лично вјерујем у полицију РС, лично вјерујем Дарку Ћулуму, тај човјек је за својих 30 година рада у МУП-у очистио улице Бањалуке од много шљама, али очито је да је то недовољно, нажалост, нема те институције у коју би могли смјестити све ове болесне умове који пљују, који нису компетентни расправљати ни о мотици коју држе у рукама, а дају себи за право да пљују, ма Тито је био БОГ, мало је рећи шта је био Голи Оток какав би нам данас требао.

Name

М

24.05.2018 06:53

Давидовој души не дају мира и спокој убице и саучесници које ти браниш.

Name

дотт

23.05.2018 08:04

Шта ли ће тек Лукач слагати ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

иииииииииии

23.05.2018 08:08

Ово је мој лицни став !!!!!!! Давор Драгицевиц је веома миран,и пристојан цовјек,Да су недај Бозе,ово урадили мом Сину,Ја би им дао рок,да пронадју убицу,по истеку рока,Да имам цврсте доказе како Давор казе ко је у убиство умијесан,Купио орузије,и једног по једног,,све до последњег осумњиценог,А онда се предао и рекао ја сам ик рокнуо.Ако немозе мој син да зиви нецете ни ви.Оцигледно без освете овде нема правде,Фаце ових полицајаца као руководецих људи,су типицне мафијаске ,као и њихове фризуре,недају ми за право да им иста вјерујем. ПРАВДА ЗА ДАВИДА . Андјеле поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:::

23.05.2018 12:36

Искрен до срзи. Хвала.

Name

Лаус

23.05.2018 09:20

Мрс са трга плаценици да дјеца славе матуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија за Лаус

23.05.2018 10:11

Колико си неписмен :-).... Лаус у преводу знаци ГЊИДА ... Али...подсвјесно си нам описао своју лицну особину :-)

Name

Ре

23.05.2018 10:52

Велика је Бања Лука, па имају куда прошетати матуранти.. Не гријешите душу. Имао је само 21 годину, јуче малтене је и он био матурант.

Name

На тргу

23.05.2018 11:41

Матуре се никад нису славиле на тргу.

Name

Старији матурант

24.05.2018 20:33

Матуре су биле на тргу. Знају мало старији.

Name

Овако ће бити

23.05.2018 12:07

Када је Кострешевићу повјерено да он формира нови тим и води истрагу писао сам да од тога неће бити ништа. Измедју њега и Лукача је рат ко је близи Додику, а Кострешевић прије министра улази у Додиков кабинет. Ко га је Драгичевићу предлозио, радио је по Додиковом налогу и зелио је само да успори истрагу јер је Кострешевић за то мајстор (Глиница Зворник) и да се добије дојам да Драгичевићу ниједан тим не одговара, јер ће и Кострешевић потврдити на крају да је све добро урадјено. То је у погледу увидјаја у Црквини већ рекао, а за све друго или није утврдјено или не зна. Власти у овом моменту не одговара да се утврде тачне чињенице и Кострешевић ће све учинити да се то и не уради,настојећи да се представи као неко ко то зели али не мозе , јер нема доказа. За два мјесеца нису утврдили ко се тукао у Бања Луци, а то ће утврдити сваки полицајац позорник без имало муке само да му се не мијешају у посао из врха. Кострешевић дрзи у својим ладицама много предмета против припадника полиције и на челу је једног дијела полиције подлозне Чубрију.Додик га дрзи као протутезу Лукачу и овом истрагом Додик упозправа Лукача да се пуно не сили. Они кији хвале Кострешевића морају да знају да се људи мијењају и да он није онај од прије 10-15 година. ВЛАСТ и ПАРЕ чине свије. (УДАРЕ У ГЛАВУ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

24.05.2018 06:56

Потпуно тачно,милион посто.

Name

Хасе

23.05.2018 12:23

Кад постоји овај Анкетни одбор питао бих бореновића како је "избоксовао" да бригадир Дуновић буде именован на мјесто генерала у ос бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како???

23.05.2018 17:29

Како ови могу водити полицију када ниста незнају? Испада, једино знају када је ПРВИ-тада их народ плаца за њихов нерад. Ни Драги Бог нам не мозе помоци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

23.05.2018 19:25

Па илиц је на одрзаној прес конференцији јавно рекао ,"да је Давида снимила камера са апартмана Весо у 2 и 52." Има снимак па погледајте. Интересантно је да ни специјалиста из Словеније није мога потврдити да је ријец о Давиду. А господин обријани јесте. Бице јако интересантно кад буде саслусаван као оптузени у прикривању убиства да казе на који нацин је досао до сазнања да је у вријеме 2 и 52 камера снимила Давида. Мислили су одрзацемо конференцију,изасрацемо сва говна,али су заборавили као сто то Сесељ реце једном у Хагу. Покусаце те сва говна која сте овдје (на прес конференцији) изасрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

азил

24.05.2018 06:11

И цуде се сто људи напустају ове просторе овдје зивот мање вриједи него у рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

24.05.2018 07:10

БРУЦА ЊИХ СТО МИ НАПУСТАМО ЗЕМЉУ, САМО НЕКА ОНИ МОГУ РАДИТ СТА ХОЦЕ. ЉУДИ ОВО ЈЕ ТОЛИКО СУПЉА ПРИЦА, СА ТОЛИКО РУПА, ДА АКО САД НА ОВОМ НЕ ИСТРАЈЕМОВДА СТВОРИМО НОРМАЛНИЈУ ДРЗАВУ, НИКАД НЕЦЕМО. МА КАКАВ РАТ, У РАТ САМ ИСАО ПЈЕВАЈУЦИ ОВО ЈЕ УБИЈАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кој

25.05.2018 08:02

Пијан и дрогиран бас му теско пасти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

25.05.2018 08:22

Која будалестина због једног криминалца и дрогераса.

ОДГОВОРИТЕ