Анкетни одбор почео саслушање

Анкетни одбор, који је формиран ради сагледавања чињеница о смрти Давида Драгичевића данас је почео саслушање Синише Кострешевића, начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а РС.

Република Српска 22.05.2018 | 14:23
Анкетни одбор почео саслушање
Бранислав Бореновић, предсједник Анкетног одбора, је казао да је затражен снимак пресс конференције одржане 26. марта ове године, те да је тражени снимак достављен у седам примјерака члановима одбора.

Анкетни одбор данас ће саслушати и директора полиције Републике Српске Дарка Ћулума.

Прошле седмице изјаве су дали директор Завода за судску медицину РС Жељко Каран и начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Дарко Илић.

Жељко Каран одговарао је на питања чланова Одбора о обдукционом налазу, док је Дарко Илић говорио о истрази и начину на који је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС добила да ради случај страдања Давида Драгичевића.

Анкетним одбором предсједава Бранислав Бореновић (ПДП), његов замјеник је Драго Калабић (СНСД), а чланови су Недељко Гламочак (СДС), Миланко Михајилица (СРС) и Горан Ђорђић СНС).

Давор Драгичевић је недавно Окружном тужилаштву Бања Лука предао пријаву у којој изражава сумњу да је његов 21-годишњи син убијен. Такође, јуче је предао нових стотину пријава у тужилаштво.

Тврди да има доказе да се монтирају одређене ствари у вези са смрћу његовог сина а за, како је навео, саучесништво у томе оптужио је челне људе полиције, који су против њега поднијели тужбе за клевету.

Најавио је још једну тужбу против министра полиције Драгана Лукача, због изречених тврдњи о Давиду током посебног скупштинског засједања, које је било посвећено безбједносној ситуацији у РС с акцентом на трагичну смрт бањалучког студента Давида Драгичевића.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ИСТИНА И ПРАВДА

22.05.2018 12:31

Само напријед, храбро до истине и правде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

22.05.2018 12:39

Уобичајено је у свијету да се комисија конгреса или парламента бави осјетљивим темама који притишћу нацију. То је и осјетљив посао, тражи преданост, ти у комисији имају одговорност, постоје и документа са ознаком тајности, и ти у комисији морају бити дорасли тој ситуацији. А интелектуални капацитет ове петорице у анкетном одбору не обећава да су дорасли ситуацији. Један од задатака таквих комисија је и враћање повјерења нације у институције. Но то заборави, Српска је тренутно заробљена држава и ту нико не мари за повјерењем у институције. Посебно не портали који роваре против Српске. А овдје имамо и непојмљиву ситуацију. Поред ове петорице, који баш и не улијевају повјерења, придодати су и представници ПзД, њих двоје, тачније представници улице и једне инструисане свјетине. И ти ће да саслушају и оцјене рад оних који врше најодговорније функције. Какви год да јесу, али овдје су највиши полицијски службеници, који имају и одговорност. И да ли ови које је"улица" делегиграла (а ти воле да грлато митингују) неће злоупотребити оно што чују на тим саслушањима и што није за јавност. Нема шансе. Благо речено, идиотизам, но таква времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

22.05.2018 13:40

Твој коментар је сколски примјер идиотизма. О каквом повјерењу ти прицас цовјеце, овдје је ствар једноставна, трази се истина, правда и одговорност преко тијела јавности тј Скупстине. Ради се о контроли рада институција, по твоме треба их пустити да раде ста хоце. Такав концепт је и довео до овог стања. Сто се тице инструисаности, ево мене нико није тјерао да идем на трг а идем кад год могу. Са 18. година сам у рову стварао и бранио РС, имам троје дјеце и зелим да зиве у сигурној и нормалнијој средини. Јако озбиљна ситуација из које цемо изаци јаци, сад све маске падају, јасно се види ко је цовјек а ко не. Зао ми је сто ти морам саопстити да ти спадас у групу нељуди.

Name

риле

22.05.2018 13:41

" То је и осјетљив посао, тражи преданост, ти у комисији имају одговорност, постоје и документа са ознаком тајности, и ти у комисији морају бити дорасли тој ситуацији. А интелектуални капацитет ове петорице у анкетном одбору не обећава да су дорасли ситуацији. Један од задатака таквих комисија је и враћање повјерења нације у институције.'' Слазем се, ови људи у комисији су сасвим дорасли ситуацији , јер ако предсједник РС мозе бити неспособан дезертер и пљацкас, премијерка неписмена зена да се бави економијом, министар полиције са средњом сколом итд не видим у цему је проблем!!?? Па казес"" Но то заборави, Српска је тренутно заробљена држава и ту нико не мари за повјерењем у институције.'' Српска није дрзава назалост нити це то бити са владајуцом пљацкаском номенклатуром која разбојници над сопственим народом, у којој су на владајуцим позицијама разбојници и неписмени кадрови , који су обезвриједили друство и систем у зазивљавању!! ''Посебно не портали који роваре против Српске.'' па РТРС је водеци портал и гласило Српског народа који се бави пропагандомпротив Српског народа и људи који плацају ту услугу и дајуплате кокосарима тој медијској јавној куци!!! ---'''' А овдје имамо и непојмљиву ситуацију. Поред ове петорице, који баш и не улијевају повјерења, ''' Улијевају висе повјеерења него криминалци који представљају полицију , него предсједник лопов и лазов, министри у влади РС који су опљацкали РС и свој народ и даље упропаставају РС...тако да сви ви сљедбеници и улизице сектаса Додика , зао ми је. Ви сте дио вируса и болести који је заразио ово поднебље али видјецемо...

Name

РЕ

22.05.2018 13:46

На сваком тротоару цете наци и способније и одговорније од оних који су на "високим" функцијама. Код нас се не бирају према знању и способности него по подобности. Да није тако не би ни требали протести да се додје до истине.

Name

.....

22.05.2018 12:52

САСЛУСАЈТЕ И НАДАЛЕКО ЦУВЕНОГ ИНСПЕКТОРА БОЈАНА КАРАНОВИЦА НЕКА ОБЈАСНИ СВОЈУ УЛОГУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС и АТВ

22.05.2018 13:03

Колико је власт уплетена може да се види и по фотографијама са данашње сједнице анкетног одбора. Мислим на фотографије са РТРС портала и АТВ. Обадвије су урађене из угла да се види Синиша Кострешевић али не виде чланови анкетног одбора Борислав Радовановић и госпођа Тешановић. Наравно да је ово неко наредио уредницима на овим режимским телевизија а а уредници сниматеља. Кључна личност у анкетном одбору је Борислав Радовановић човјек који је упознат са цијелим случајем и одлично познаје истражни поступак

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и туга

22.05.2018 13:05

Кад политика испитује струку,ово је дно дна.Боли ову господу она ствар за овим момком, ово је само сабирање поена за предстојеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доберман

22.05.2018 13:34

Политизација слуцаја је настала оног тренутка кад је криминални миље унутар полицијског апарата покусала да сакрије убиство и уцеснике односно убице.,....ста се qците без везе! СВЕ ЈЕ ЈЕДНОСТАВАНО> КО ЈЕ УБИО ДИЈЕТЕ??? И све ријесено!

Name

Ре "јад и туга" РАСПУЦХИН

22.05.2018 14:15

Политика испитује "струку" онда када "струка" покаже да није довољно стручна или када постоји оправдана сумња у корупцију и криминал унутар струке. У осталом , један од чланова одбора је доказани стручњак па према томе и добар савјетник осталим члановима. Што се политизације тиче , иста је почела оног момента када је "велики баја" посјетио породицу Драгичевић (да не помињем сахрану и оно псовање Бога). Било би веома занимљиво када би БН поново објавила фотографију "великог баје" у моменту када излази из куће породице Драгичевић али да је увећа јер израз лица и "осмјех" на лицу тог лицемјера све говори. Дакле , Ваша жеља , као и жеља режима , да се политика препусти само вама а да сви остали постану и остану идиоти је неостварива. Све је политика па тако и овај случај а Ви мало посјетите разне сајтове и видите шта је политика и ко су идиоти па ће Вам онда мој коментар бити малчице јаснији. Можда?

Name

За ЈАД И ТУГУ

22.05.2018 14:58

Срам те било. БОЛИ СВАКОГ НОРМАЛНОГ ЦОВЈЕКА ТАКО ИЗГУБЉЕН МЛАДИ ЗИВОТ. АКО РАЦУНАС ПО СЕБИ, БЕКА ТИ БОГ СУДИ.

Name

Мики Цурциц

22.05.2018 13:38

Надам се да нецу бити погресно схвацен, али постоји једна Церцилова изрека, која казе фа кад неку ствар нецес да ријесис, ти формитас комисију. И слуцају је битноје ста це реци вјесзаци из Загреба, него Одбор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре РАСПУЦХИН

22.05.2018 14:18

Баш из разлога да се ништа не сазна је и тражено мишљење вјештака из Загреба. Ваљда је напокон свима јасно да је "велики баја" "играч" (тачније играчка у рукама) Загреба.

Name

Биби

22.05.2018 13:42

Одговор јад и туга.Господине драги тиси сав јад и туга.Народну скупстину небира улица него гласаци који имају право гласа на тим изборима.Скупстина је законодавна власт.Доноси законе.Бира владу ,ревизоре,директора полиције и друге.Анкетни одбор има јако одговоран посао да саслуса и једну и другу стране и види гдјесу настали проблеми и како то ријесити.И незнам јадо јадни стаје за тебе проблем тај анкетни одбор су правници политолози економисти заврсили дрзавне факултете и стоби затебе ту било јад и бједа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скаррод

22.05.2018 13:44

Па да је полиција и тузиластво ово на самом поцетку професилнално одрадила овај анкетни одбор не би ни постојао, а нити би постојала група ПРАВДА ЗА ДАВИДА. У ону фамозну прес конференцију ни мала дјеца нису повјеровала. Власт само да зна да ни НАРОД висе није овце за сисање . ПРАВДА И ИСТИНА ЗА ДАВИДА ПРАВДА И ИСТИНА ЗА СВЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

22.05.2018 15:01

ВИ СТО ПОДРЗАВАТЕ РЕЗИМ ПРЕКИНИТЕ ВИСЕ О ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТИЗАЦИЈИ. НЕКА МУП И ТУЗИЛАСТВО КАЗУ КО ЈЕ УБИО МОМКА И СВЕ ЈЕ ЗАВРСЕНО. ХЕЈ, СТА ЈЕ ВАМА ,КАКВА ПОЛИТИКА? КАЗИТЕ ИСТИНУ И ГОТОВО ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ