Политика Србије неће се мијењати

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је чланове владе да поштују политику пута Србије ка ЕУ и поручио да се та политика неће мијењати, нити зависи од жеља било ког поитичара.

Србија 22.05.2018 | 13:13
Политика Србије неће се мијењати
– Наша политика је ЕУ, али и очување и унапређење пријатељстава са традиционалним пријатељима и и савезницима, као што су Рисија и Кина. Ту политику одређују институције Србије и неће се променити жељон било ког политичара у Србији –  нагласио је српски предсједник у изјави новинарима у Бакуу.

Он је то рекао одговарајући на коментаре у њемачкој штампи о могућој промјени политике Србије, а након реаговања министра Александра Вулина на недавни интервју шефа делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција.

Онима, који потцјењују значај ЕУ за нас поручио је:

– Мало станите, налазимо се на европском путу и потпуно сам сигуран да се налазимо на добром путу – рекао је Вучић.

Поводом писања штампе на њемачком говорном простору да се појавила сумња да Србија напушта европски пут, рекао је да не зна о чему се ради, ако није због изјаве министра Александра Вулина.

Подсјетио је да је, када је полагао заклетву као премијер, својевремено, рекао која је политика Србије, а то је политика пријатељства и поштовања према пријатељима, да нећемо уводити санкције Србији и да се Србија налази на европском путу, а то је, како је навео, поновио и када је постао предсједник.

– То је политика Србије и она се неће промјенити због жеље једног или петоро –  казао је он.

Говорећи о изјави Сема Фабриција, Вучић каже да је тачно да је Косово камен спотицања на путу ка ЕУ.

– Нисам видио ништа спорно у ономе што је Фабрици говорио – рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзоо

22.05.2018 11:32

Вулин је највеце зло Србског зивља а посебно за оне које зиве на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2018 12:23

А да тебе поставимо, какво бих онда зло било.

Name

@дзоо

22.05.2018 13:43

Вулин је највећи политичлки кловн у овом дијелу Европе, никада ми неће бити јасно како он залута на позицију министра одбране, њему је позиција предсједника кућног савјета плафон. Сјећам се, дошао он у Бањалуку, тип набаца десетак небулоза, оде у Источно сарајево, тамо обећа да ће доћи тенкови из Србије на ремонт хеххехехехеее, наклепа се тип будалаштина, "покупи чауре" и разгули за Београд. Још једна занимљивост, предходни министар одбране је био керамичар