Беба није животно угрожена

Беба која је пала с терасе стана на другом спрату у центру Лесковца са озбиљним повредама примљена је у нишки Ургентни центар и није животно угрожена.

Србија 22.05.2018 | 08:00
Беба није животно угрожена
Како наводе "Јужне вести", 12-месечна девојчица тренутно није животно угрожено, али лекари прате њено стање.

Како су рекли у Клиничком центру, родитељи повређене бебе тврде да је пала са другог спрата, а у Ниш је послата из лесковачке болнице. Тренутно се, каже за "Јужне вести" доктор Радмило Јанковић, налази на Клиници за анестезију и интензивну терапију. 

"Дете има озбиљне повреде, али тренутно није непосредно витално угрожено. Има прелом базе лобање, нема прелома костију и ребара, има повреду плућне марамице која не захтева неку интервенцију. Мала дискретна крварења у мозгу, али без хематома који би притискао мождано ткиво. По ономе што смо урадили од дијагностике тренутно нема повреде унутрашњих органа. Бебица је стабило, дише спонтано, реагује, не захтева механичку вентилацију", рекао је доктор Јанковић. 

Додаје да лекари прате здравствено стање детета. 

"Пала је са велике висине, по причи родитеља са другог спрата. То је 7 до 8 метара и сва је срећа да није задобила неке озбиљније повреде. Није животно угрожена тренутно, повреде јесу озбиљне, али пратићемо, не значи да не може доћи до погоршања", додао је доктор Јанковић.

Медији су раније пренели да је повређена беба стара шест месеци, а према писању Југмедије, реч је о детету власника турске фабрике Џинси Србија, а непознате су околности под којима се догодила ова незгода.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

22.05.2018 11:46

Хвала драгом Богу да је све са бебом у реду.

ОДГОВОРИТЕ