Савановић поново избјегао смјену

Због лоших резултата, Надзорни одбор „Жељезница Републике Српске“ је смијенио двојицу извршних директора овог јавног предузећа. Ипак, генерални директор Драган Савановић је и овај пут избјегао смјену, иако је према тврдњама синдикалних представника најодговорнији за лоше стање у Жељезницама.

Република Српска 21.05.2018 | 22:48
Савановић поново избјегао смјену
Драган Савановић је поново избјегао смјене у врху „Жељезница Републике Српске“. Како је БН телевизији потвђено у овом јавном предузећу, без фотеље су остали извршни директор инфраструктуре Бошко Прелић и извршни директор за саобраћај Бојан Ристић.

„Надзорни одбор је именовао Драгана Субашића, дипломираног инжењера саобраћаја за вршиоца дужности извршног директора Послова операција и Зорана Илинчића, дипломираног инжењера електротехнике за вршиоца дужности извршног директора Послова инфраструктуре.“



Бојану Ристићу и Бошку Прелићу, који су до сада обављали те послове, 20. маја истекао је рок на који су именовани.

Ристић и Прелић су били најближи сарадници генералног директора Драгана Савановића. Како БН телевизија сазнаје, чланови Надзорног одбора су имали веома оштре коментаре и на рачун рада Савановића, али је он и овај пут избјегао смјену.

Представници радника Жељезница кажу да је у питању још једна представа за јавност.

Потпредсједник Синдиката транспортне дјелатности у „Жељезницама Републике Српске“ Борис Шукало каже да ће по већ познатом рецепту смјењени извршни директори вјероватно бити премјештени у неку другу удобну фотељу. Пита се како је могуће да Жељезнице годинама тону, истраге нема, а да Савановић остаје у „фотељи“.

У Синдикату транспортне дјелатности упозоравају да у Жељезнице ускоро стиже 100 милиона марака кредита Свјетске банке и да је недопустиво што Влада Републике Српске дозвољава да тим новцем управљају они који су Жељезнице и довели у катастрофално стање.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Приједор

21.05.2018 20:57

Лопурду директора на робију.Туњице вапе за њим ,кадар чмарка павића глуперде дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

22.05.2018 13:35

ДОБАР ЈЕ МЕМО...РАДИ ЦОВЈЕК ПРЕДАСЕ...ИМА ЦАК И БАНКУ...НЕСТО КАО МАЛИ КРЕДИТИ..ТЈ .МОДЕРНО ЗЕЛЕНАСТВО...

Name

лазу

22.05.2018 22:09

Смијењени су због политике а не резултата мада му то у дрзавним фирмама и институцијама додје на исто ал ајд....

Name

куку нама са нама

21.05.2018 21:00

...КУКУ НАМА СА НАМА,КАД СЕ ЈЕДНОГ ДАНА РАЗВЕЖУ ЈЕЗИЦИ И ПОЧНЕ ИЗНОСИТИ ПРЉАВ ВЕШ ИЗ ВРЕМЕНА "СВЕЗАНИХ ЗАСТАВА",ПА ТАКО И ОВИ ИЗ ЖЕЉЕЗНИЦА..НЕШТО СЛИЧНО КАО ОНАЈ ЛИК ИЗ РОГАТИЦЕ,ШТО ЈЕ САД КАД ЈЕ ОСТАО ДОЊИ ПОЧЕО ПРИЧАТИ КАКО ЈЕ И ОН КРАО ДРЖАВУ,АЛИ КАО ПОД ПРИСИЛОМ..ПА ДА ЈЕ БИО ПАТРИОТА,ОДМАХ БИ ИХ ПРИЈАВИО ДА ГА УСЛОВЉАВАЈУ..Е САД ЈЕ ОЧЕКИВАТИ И ОД ОВИХ ДИРЕКТОРА ИЗ ЖЕЉЕЗНИЦЕ ДА ИСТО ТО ПОЧНУ ПРИЧАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овог

22.05.2018 05:21

Директора распоредити за скретницара с у ту би направио белај.

Name

Милан

21.05.2018 21:03

Треба удрузити зељезнице у једну зељезницу БиХ ,инаце Зељезнице РС це банкротирати убрзо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Милан

22.05.2018 06:57

Тешко ће то ићи, мислим да је то данас немогуће, ЖРС су у огромном дугу а Ж ФБиХ има солидно пословање, у овој години највјероватније да ће доћи на "позитивну нулу". Формиран је конзорциј БХ жељезница, који је предвиђен дејтонским мировним споразумом и то је за сада маxимум. Ж РС су тешка пропаст, нема ту ни "П" од предузећа, распад система.

Name

ЗРС

22.05.2018 06:16

Тако је Савановицу удри И по дир сектора а стосе рице радника онице радити за дзабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЖРС

22.05.2018 07:39

НА СУХО ПЈАНУ ОБРИЈАТИ.ЛОПОВЕ ТИ ПАВИЋ, ДНС ПОД БЛАГОСЛОВОМ ДОДИКА И ИРИНЕЈА.

Name

XXЛ

22.05.2018 13:39

СМЈЕНИ СИНИСУ ЈАЊЕТОВИЦА У ОСВ.БЛ...ЦОВЈЕК ЈЕ КО ПИРАМИДА...САМО ВОЗИКА СЛУЗБЕНО ВОЗИЛО..И.НЕ РАДИ НИСТА...А ЈЕСТЕ ГА И ПОСТАВИЛИ...КО ГОБЛЕН..САМО СЈЕДИ И РАДИ СВОЈ ПОСАО...ТУГА И ЗАЛОСТ

Name

Стане

22.05.2018 07:04

Је ли ово потомак оног Саве Савановица,вампира из старог млина на пресахлом потоку,сто га глоговином боцнусе сељаци којима је крвцу пио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗРС

22.05.2018 09:06

Поздрав за Сукала нек проба опет довести додига мозда ријеси стање.

ОДГОВОРИТЕ