Тражи се НБА клуб за Дончића: Ни Сакраменто, ни Атланта!

Тако јавља И-Ес-Пи-Ен, а он ретко греши.

Кошарка 22.05.2018 | 22:45
Тражи се НБА клуб за Дончића: Ни Сакраменто, ни Атланта!
Пре осам месеци титула првака Европе са Словенијом, у Београду протеклог викенда обједињења и са пехаром Евролиге освојеном у у МВП сезони Реаловог аса Луке Дончића. Јасно је свима да Дончић превелик таленат да би остао у Европи. Њему је место међу најбољима. У НБА лиги. Међутим, и даље се не води велика дебата око клуба у који ће клуб 19-годишњи Словенац.

Испрва се мислило да ће сигурно бити међу два прва пика на драфту, али угледни И-Ес-Пи-Ен, који ретко греши у оваквим проценама, сматра да то није баш тако сигурно.

Још раније се писало да ће Финикс, који има право првог пика, а који ће од следеће сезоне водити наш Игор Кокошков, Дончићев селектор из репрезентације Словеније, изабрати Деандра Ејтона, пошто му треба играч под кошем.

Претпостављало се тако да ће Сакраменто и генерални менаџер Владе Дивац са другог места узети Дончића, али И-Ес-Пи-Енов Новинар Џонатан Џивони, познат као стручњак за НБА драфт, тврди да то баш и није тачно.

Како јавља са Евролигиног Фајнал фора из Београда, мање-више сви представници НБА клубова у Београдској арени сагласни су у томе да ни Сакраменто, а ни Атланта Хокс са трећег места неће драфтовати Дончића. Дакле, или први или тек четврти пик (Мемфис), па чак и пети (Далас), који га је детаљно пратио у четвртфиналној серији против Панаринаикоса.

Истина, постоји и даље могућност да неко узме Дончића па га трејдује, јер је на овом драфту добра понуда високих играча, па би на тај начин могли да узму и солидног центра, а можда и још који пик. Многи тимови који касније бирају више су заинтересовани за Дончића.

Дакле, можда се неко и предомисли, али како тренутно ствари стоје, Сакраменто и Атланта ће прескочити Луку, пошто су им приоритетни циљеви “амерички играчи под обручима“. Нема периода адаптације који ће Дончићу свакако бити потребан.

А шта о Дончићевој партији у финалу са Фенербахчеом пише ЕСПН (њих је тешко импресионирати)?

“Постигао је 15 поена из осам шутева из игре, имао је четири асистенције и три скока у 29 минута тактичке утакмице у којој је Реал савладао актуелног шампиона Евролиге са 85:80. Дончић је играо целу последњу четвртфину док 39 секунди пре краја није морао ван због личних. Од њега се захтевало да чува лопту и игра плеја у буквално сваком тренутку који је провео на терену. На тренутке се мучио са атлетским способностима Фенербахчеовог тима, најбоље дефанзивне екипе у Евролиги. Али, показао је и невероватно самопоуздање у нервозној утакмици. Дончићева величина, снага, контрола лопте и способност да изнуди фаул показала се као непроцењива вредност. После изласка из игре његов тим је колабирао“, пише ЕСПН.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар