Куп - Црна седмица за Спортинг: Батине и тешки порази!

Напад хулигана оставио је последице на играче Спортинга који су поражени и у финалу Купа Португала.  Историја и брука! Трофеј иде у градић од 8. 450 становника! Спортинг Лисабон = ГУБИТНИЦИ! Бас Дост се обрукао као никад у каријери, Коентрао умало сам себи поломио ногу, а џелат је момак којег је Спортинг отерао!

Фудбал 21.05.2018 | 00:13
Куп - Црна седмица за Спортинг: Батине и тешки порази!
Кошмарна недеља за Спортинг!

Претходне недеље фудбалери лисабонских "лавова" поражени су од Шавеса у последњем колу домаћег шампионата и тако су остали без директног пласмана у Лигу шампиона (једно време су били и главни фаворити за титулу), због чега су их "навијачи" брутално напали.

Хулигани су демоилирали клупске свлачионице и тукли играче, међу којима и најбољег стрелца Баса Доста који је постигао више од 30 голова (?!), а то је очигледно оставило последице на њих.

У финалу Купа Португала, свега пет дана након батина у режији 50 хулигана, Спортинг је поражен од аутсајдера Авеша 2:1, па је тако добра сезона завршена катастрофално.

Играчи су након поменутог немилог догађаја морали на терен, али видело се да духом нису "потпуно у сусрету", а Авеш је то казнио и освојио свој први Куп Португала, те тако спречио Спортинг да освоји свој први трофеј још од 2015. године.

Био је то последњи меч за капитена Руија Патрисија, првог голмана репрезентације Португала, који ће овог лета напустити клуб, а то ће након овог инцидента учинити још много играча.

Освојити трофеј у португалском фудбалу је скоро немогућа мисија у конкуренцији великана из Лисабона и Порта.

Боависта, Брага, Сетубал, Беленесес и још неки су успевали повремено да изненаде велику тројку, а данас је историју исписао и малени Авеш из истоименог градића који броји само 8.450 становника. Авеш је освојио први трофеј у клупској историји пошто је у финалу Купа Португалије на неутралном терену савладао фаворизовани Спортинг из Лисабона 2:1.  

Фештаће се вечерас у граду чији стадиона има већи капацитет (8.650) него што има укупно становника, а црвенеће образи играчима једног од три португалска великана. Спортингови фудбалери су дефинитивно губитници сезоне. Можда у комплетном европском фудбалу...

Подсетимо да су у првенству прокоцкали друго место и Лигу шампиона у последњем колу и да су хулигани после тога напали играче. Полудели председник Бурно де Карваљо недељама оптужује све и свакога, на ратној нози је са тренером Жезусом и већим делом свлачионице, а вечерашњи пораз од аутсајдера ће само бити уље на ватру Спортингове губитничке сезоне.

Увертира за меч је била таква да је сензација могла да се наговести. Спортингови играчи су тренирали само једном у претходних седам дана због инцидента са хулиганима, а ноге су им вероватно опет задрхтале када су чули за масовне туче у међусобним обрачунима Спортингових хулигана уочи данашњег меча када је 12 особа ухапшено. У таквој атмосфери се и не може очекивати нормална партија фудбалера...

Јунак Авешове победе је 24-годишњи нападач Алешандре Гуедеш који је постигао оба гола, а иначе је реч о момку који је прошао Спортингову школу али никада није добио шансу у првом тиму и уписао је само три меча за Б селекцији Лавова. Данас им је сервирао освету... Постигао је одличан гол главом у 16. минуту на асистенцију Браге, а потом и за 2:0 у 72. минуту после грешке ЖелсонаМартинса и сјајне асистенције Гомеша.

Какво је психичко стање Спортингових фудбалера и степен фрустрације, најбоље говоре следећа два детаља. Бас Дост је у 78. минуту промашио потпуно празан гол и обрукао се као никад у каријери, а Фабио Коентрао умало сам себи није поломио ногу када је бесно ударио у стативу...

Успео је Спортинг у финишу да смањи преко резервисте Монтера и оживи наду, имао је и седам минута надокнаде, али су Авешови фудбалери херојски одолели и заслужено освојили трофеј.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар