Одржана тринаеста "Ноћ музеја"

Синоћ је у Бијељини 13-и пут у Музеју Семберије одржана “Ноћ музеја”. Одзив публике био је изнад очекиваног, преко хиљаду посјетилаца уживало је у музици, стиховима и креативним играма.

Република Српска 20.05.2018 | 14:20
Одржана тринаеста "Ноћ музеја"
“Ноћ музеја” отворена је радионицом за дјецу под називом "Испод крошње баобаба" на којој је у прављењу маски и осликавању пећина учествовало је више од стотину малишана. Ове године тема “Ноћи музеја” била је Африка. Овим је била инспирисана и изложба која је отворена у оквиру манифестације.

“Изложба је такође инспирисана Африком. Аутор је Вера Радошевић. Ради се о фотографијама из Анголе. Тако је и ова радионица којом смо отворили манифестацију повезана са Африком. Након тога ученици Музичке школе “Корнелије Станковић” одржали су концерт, а потом и Дјечији хор “Србадија”.
Полазници Школе руског језика су, затим, говорити стихове руских пјесника, заједно са професорицом Славицом Антић”, рекла је Снежана Антић, координатор “Музеја Семберије”.

Након Малог хора “Србадија” наступио је и велики хор, а потом и театар Убунту чији су чланови забавили публику извођењем дијелова комедија и монолога. У популарном квизу, чија је специјална област била Африка, учествовало је осам екипа, а књиге и пиво, као награда, обезбијеђене су за екипе које су освојиле прво, друго и претпосљедње мјесто.

“Прошле године нам се веома допала концепција квиза, тако да смо одлучили и ове године да организујемо такмичење. Квиз обухвата 7 различих области. Гости су из Сремске Митровице и Кузмина. Интересантна су и имена тимова, од “Семберских сепаратиста”, “Витезова шведског стола”, до “Гимназијалки”, додала је Антић.

"Ноћ музеја" завршена је у један час иза поноћи послије трочасовне забаве уз популарне ди-џејеве. Улаз на све организоване садржаје био је бесплатан.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар