Залутали у шуми, нашли их спасиоци

Двојица Бањалучана спашена су након десетак сати потраге на Вучевици код Рудог, на тромеђи БиХ, Србије и Црне Горе.

Република Српска 19.05.2018 | 22:20
Залутали у шуми, нашли их спасиоци
На шумски пут они су наводно скренули због погрешне навигације у њиховом аутомобилу “алфа ромео”, након што су се из Бањалуке запутили према Црној Гори.

Из Вучевице су сатима безуспјешно покушавали пронаћи излаз, да би на крају затражили помоћ полиције.

На позив МУП РС у потрагу су, осим полицијске патроле, укључени и тимови Горске службе спашавања Фоча као и Спасилачког центра Србије. Потрага је окончана у раним јутарњим сатима, преноси Аваз.ба.

– Ово је још једна веома тешка потрага коју смо имали. Људе смо пронашли исцрпљене и уплашене, а сатима су били и без хране и воде. По правилу, оне који нам упуте позив за помоћ не питамо куда су кренули и шта су радили. Важно нам је да је акција успјешно завршена а свима који путују или се крећу у природи препоручујемо опрез – рекао је Ненад Иконић, начелник ГСС РС.

– Те погледе престрављених људи дубоко у шуми али и срећу што смо их пронашли памтићу дуго – изјавио је начелник Спасилачког центра Србије, Војкан Крстић.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

фочак

19.05.2018 20:48

Горска служба спашавање из Фоче, спашава. Браво момци, здраво били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

20.05.2018 03:26

Навигација у Алфи Ромео. Па има ли иста да ради нормално у том ауту... добро нису отисли на сјеверни пол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

20.05.2018 09:38

Италиан qуалитy!

Name

јо

20.05.2018 03:49

Овде несто смрди.. алфа,шетња,зашто нису на путу остали у ауту,,укљуцити народ да даје коментаре да се додје до истине,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џезер

20.05.2018 05:35

Хоће то када се користи навигација. Мој бенд је прошле године ишао у Ниш на Нишвил и наш возач је користио ту фамозну навигацију којој је вјеровао више него сопственим очима. Негдје послије Крушевца смо дошли на неку раскесницу гдје је путоказ показивао да се лијево иде у Ниш. Медјутим, навигација нас је усмјеравала супротно, да идемо у десно. Возач је скренуо десно и шта се догодило, након 5-6 километрара је нестало асфалта, након једног километра нестало је и макадама већ су остале оне два колотрага у трави. Након пола километра нестала су и та два трага. Срећом смо наишли на сељака (био је запрепашћен када је видо страни комби пун музичара и инструмената) који нас је врати назад до оне раскрснице са путоказом за Ниш. Иначе, навигација има две опције, прва, да вас усмјерава магистралним и ауто путевина и друга, да вас усмјерава НАЈКРАЋИМ путевима укључујући и локалне шумске путеве. И ми смо као и ови (вјероватно) имали укључену ту другу опцију. И зачас залуташ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цимбур

20.05.2018 08:05

Ипак це те их питати куда су кренули и шта раде.Ово је на граници,одакле долази и дрога и имигранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

20.05.2018 11:11

Они су кренули у Црну Гору по марихуану, заобилазеци шумским путем полицијске патроле и граничне прелазе, зати су се изгубили. Икониц их није питао куда су кренули јер му је било јасно, а иначе су му "колеге" у транспорту марихуане.

ОДГОВОРИТЕ