Каран и Илић данас саслушани

Пред Анкетним одбором Народне скупштине Републике Српске, који има задатак да сагледа све релевантне чињенице у вези са смрћу бањалучког студента Давида Драгичевића, данас су саслушани Жељко Каран, директор Завода за судску медицину Републике Српске и Дарко Илић, начелник Управе  за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС.

Република Српска 18.05.2018 | 19:49
Каран и Илић данас саслушани
Директор Завода за судску медицину Републике Српске Жељко Каран рекао је да никада није написао у неком документу да је смрт Давида Драгићевића била задес, самоубиство или убиство и констатовао да је терминални узрок смрти утопљење.



Каран је рекао да је прес конференција МУП-а од 26. марта била прва којој је присуствовао на позив начелника Управе  за организовани и тешки криминалитет Дарка Илића.

На питање предсједавајућег анкетног одбора Бранислава Бореновића ко и када га је звао, Каран одговара:

“Дарко илиц ме позвао на 20 минута пред пресс телефоном” и додао је да ово била прва конференција на којој је учествовао.

На питање да ли је обдукциони записник послао прије или послије конференције Каран је одговорио послије.   

Даље је изјавио да није објављивао чињенице из записника. “То је орјентациона прица, нисам таксативно набројао повреде већ у две реченице”, наводи Каран.

Објашњавајући своје понашање на прес конференцији 26. марта, Каран је рекао да својом кратком изјавом није негирао тврдњу полиције да је ријеч о задесној смрти.

“Како је он доспио у воду ја не знам. Да ли је случајно или му је неко “помогао” у томе ја не знам. На питање на пресу како је смрт оквалификована рекао сам НИЈЕ НИКАКО. Ја нигдје нисам написао то је ЗАДЕС, САМОУБИСТВО или УБИСТВО. Ја то не знам и савршено ме не занима” .



Начелник Управе  за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС Дарко Илић и даље тврди да је смрт Давида Драгичевића била задесна и да нема елемената кривичног дјела.

“На многе задесне смрти, не можемо дати одговор како се она десила али она може бити самоубилачког карактера, задесног или убилачког карактера ако има било каквих других индиција које на то указују. Међутим, у конкретном случају, обзиром да немамо доказе ни да се ради о самоубиству - полиција кад нема такав доказ, а нема ни индиција да је извршено убиство користи термин ЗАДЕСНА СМРТ – десило се.”, каже Илић.

Народна скупштина Републике Српске формирала је 10. маја Анкетни одбор који се обавезује да затражи од свих релевантних институција извјештаје, неопходне податке, обавјештења, као и да прибави потребне изјаве појединаца, а све с циљем креирања што потпунијег извјештаја у вези са наведеним случајем.



БН ТВ

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Страх у оцима

18.05.2018 18:24

Блефирају они, али ни сами себи не вјерују. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.05.2018 19:01

Сауцесници и даље неодустају.

Name

YYY

18.05.2018 19:55

Ако ови идиоти не оду са власти, ми сви колективно треба да се иселимо из РС. То је класична мафија без морала и етике. Правда за Давида мора да побиједи!!! У томе је спас РС. Даворе, људска громадо истрај и не одустај! Сви поштени људи у РС су уз тебе.

Name

Зоран

18.05.2018 18:46

Незна цовјек да ли да плаце или да се смије или да се цуди овим људима али је једно сигруно а то је да овде несто не стима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦА Б

18.05.2018 19:06

Каран, мање висе понавља оно од прес конференције. Намазан је он, зна се покрити. Али сто овај Илиц лазе то је за неких анала. На том пресу је млатарао папиром А4 и неким скработинама зеленим фломастерим написаним и убједјивао да је слуцај ријесен. Тврдио је да је све неспорно итд. У медјувремену све је пало у воду и опљацкана куца, и бурек, и дзепни тзв свицарска цакија и свака глупост коју је изговорио. Ово данас сто прица је урунирање по себи самом. Јос игра на карту неке силе, неке моци, али јалово му је то све. Нити му ко висе вјерује, нити га ко висе дозивљава озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвена

18.05.2018 20:07

Да ли је Илић заборавио да је швајцарска, тзв.чакија, била црвена????

Name

Правда

18.05.2018 19:06

Овај понасањем и изглед подсјеца на орангутана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

18.05.2018 19:18

Ко је позивао на линц прије 26.3. Нико. Фрка је кренула послије пресице. Има то све забиљезено на друственим мрезама. Ја волим и знам Давида, али тек послије овога ми је било јасно да несто није у реду. А оцу је било јасно цим је видио своје дијете испребијано. Лазе цело. И несигуран је, иако је припреман за битне тацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слика

19.05.2018 08:46

Свима је нама јасно ко је ко у овој причи и ко на кога личи, слике Давидове говоре више од милион ријечи, дијете премлаћено и убијено. Само да дочекамо дан када ће сви актери овог монструозног злочина бити кажњени. Илић је први бацио лажи у јавност, Каран је написао срамотни налаз који се не попудара са монструозним повредама које се нанијете Давиду. Остали се придружили својим радњама и ћутањем одобравају. Сви су они једно зло.

Name

Архандјело

18.05.2018 19:35

Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

18.05.2018 19:38

Овај Каран би требао код психијатра да сврати.....чисто из личних здравствених разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.05.2018 19:39

Па ста је сад Илицу(инспекторе) несто се правдас а 26.03.си био тако самоувјерен и пун себе онако о момку (ДАВИДУ) рузно говорити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

18.05.2018 19:58

Не знам засто га није питао а засто га је звао на конференцију ако за ових година Карана нико није звао...Он је само патолог...А Илиц је посебна прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.05.2018 22:01

Каран ЈАКО УПЛАСЕН,И НЕРВОЗАН, ИЛИЦ ЛУКАВ И НАМАЗАН,И ЈАКО ЈАКО ПОКВАРЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.05.2018 22:10

И јос несто Илиц је убједљив био на прес к...стално је говоријо и то је неспорно,гурнуо је карана када је тихо изговорио НИЈЕ НИКАКО.ИЛИЦ НАМАЗАН ЛАЗЕ КАО ЛУКАЦ НА СКУПСТИНИ...ИСКУСНИ ПРЕД КАМЕРАМА НАМАЗАНИ И БРАНЕ СЕ СВИМ СРЕСТВИМАА ивтако це стално а КАРАН јако препласен страх га он је јадан измедју два притиска народ и они...сконтајте реценицу. НИКАКО. а како це други окаректериса саврсено ме неитересуј .....оградјује се страххх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

19.05.2018 03:49

Стравицне.изјаве..ПРАВДА.ЗА.ДАВИДА.И.ОСТАЛУ.УБИЈЕНУ.ДЈЕЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.05.2018 06:34

ДА ЛИ У НАШОЈ ЗЕМЉИ ПОСТОЈЕ ВРСНИ НЕУРОПСИХИЈАТРИ ДА ПРОТУМАЧЕ ОВА ПОНАШАЊА .ЈА КАО ГРАЂАНИН ОВЕ ЗЕМЉЕ СЕ ЗГРАЖАВАМ НАД ПОНАШАЊЕМ ОВЕ ДВОЈИЦЕ.КАД ИХ ЧОВИЈЕК ПОСМАТРА НИКАДА НЕ БИХ СТЕКАО ДОЈАМ ДА СУ ОБРАЗОВАНИ.МЛАТЕ РУКАМА ГЛАВОМ ГАЛАМЕ .ФАЦЕ ИМ СТРАВИЧНЕ.НИСУ УВЈЕРЉИВИ ПРЕМДА НА НАЧИН НА КОЈИ ТО РАДЕ ПОКУШАВАЈУ УБЈЕДИТИ НАРОД У ОНО ШТО ЊИМА ОДГОВАРА, АЛИ СЛИКА ГОВОРИ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РИЈЕЧИ ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

19.05.2018 06:50

Ни у једном језик свијета не постоји ријец којом би назвао ову двојицу укљуцјуци и Дарка Цулума, Додика а нароцито оног зликовца са злим оцима који би знао ста би урадио ако би неко његовом дјетету цвоку ударио и који " не зна " ста треба да уради кад су тда дјеца у питању. Свима њима зелим да пролазе пакао кроз који пролази сад Давор Драгицевиц. Ни мање, ни висе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

19.05.2018 07:27

Илић зна ко је убио Давида,Радјени такодје знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наручилац

19.05.2018 08:34

Илић је наручила а убице су његови људи и тачка....читава бања лука прича о томе...кад би знао да га кривично неће гонити илић би одмах дао оставку...зна он шта га чека....

Name

Тако је

19.05.2018 08:53

И ја кажем да знају. Илић је смислио причу. Није добро прошла. Не може ни проћи, јер је лажна. Каран га потом одао. Сад се поправљају, али не иде.

Name

Ол

19.05.2018 11:05

Откуда Давид у друству Цулума? Аман заман, тај мали је из друге прице. Ста га је гурнуло њима?

Name

М

19.05.2018 12:05

Илић 100% он је врх те злочиначке организације,а ови у тужилаштву су његови подређени,Радјени и Ћулум су пијуни,све је као на шаховској табли.

Name

Итина

20.05.2018 11:50

Анкетни одбор, прије састављања извјестаја мора припремити снмке говора свих оних које буде саслусавао, те упоредити изговорене ријеци од прве прес конференције па све до састављања извјестаја. У исказу и Илица и Карана неколико пута су изговорене ријеци "вјероватно", којим хоце да казу да они ниста нису тврдили са 100%-тном тацносцу, вец са неком вјероватноцом (која је, по њима, могла бити и само мало изнад нуле). Видјети да ли је та ријец користена (посебно у говору Илица), на прес конференцији 26.3.о.г

ОДГОВОРИТЕ