Надал: Уопште ми не недостаје Новак!

Преферирам лакше турнире.  Други тенисер света Рафаел Надал нашалио се на конференцији за медије после пласмана у полуфинале Мастерса у Риму да би желео да избегне Новака Ђоковића.

Тенис 18.05.2018 | 18:30
Надал: Уопште ми не недостаје Новак!
Надал је после преокрета савладао Фабија Фоњинија и дошао до још једног полуфинала у престоници Италије, у којем би могао да се састане са Ђоковићем.

За то је потребно да Новак елиминише Кеија Нишикорија, али Шпанац истиче да му неће бити превише драго.

"Не недостаје ми Новак", рекао је Надал кроз осмех.

"Када морам да играм са њим, дајем све од себе, али преферирам лакше турнире", наставио је у истом ритму.

"Да будем искрен, боље је да не играм са њим, један је од најбољи у историји, то је сигурно. Нисам од оних глупих који ће рећи: 'Желим да играм са њим'. Нећете то чути од мене".

Фоњини је добио први сета, после чега је уследио преокрет ‘Бика са Маљорке’.

"Не можете све увек контролисати. Покушавате да направите измене и данас сам имао успеха. Било је важно остати миран јер сам морао да учиним нешто другачије како бих победио. Када играм на шљаци, морам да будем агресиван".

Рафа је казао да је морао много тога да промени у приступу како би дошао до тријумфа.

"Обојица смо играли добро у првом сету, квалитет је био висок. Промашио сам неколико прилика, направио неколико грешака бекхендом, а он је био агресиван. Било је неколико лоших гемова, после чега сам променио тактику и постао агресивнији".

Ипак, и да заврши такмичење пре финала, биће срећан сезоном на најспоријој подлози.

"Имао сам невероватну сезону на шљаци, али би наравно било много боље да освојим и овај турнир. Да будем искрен, већ овако сам срећан – пет месеци је било како нисам комплетирао ниједан турнир. Одличан је осећај вратити се", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар