Интервју који дрма Холандију - Џастин Клајверт...

Хтели су да ме продају без мог знања! Потписао сам за Рајолу, јер су ми родитељи разведени! Талентовани офанзивац напљувао Ајакс и објаснио зашто није пристао да буде део пакета са Дејвисоном Санчезом.

Фудбал 23.05.2018 | 00:00
Интервју који дрма Холандију - Џастин Клајверт...
Кува на „Јохан Кројф“. Напето је. Нико не зна како ће се завршити „случај Џастина Клајверта“.

Талентовани крилни нападач улази у последњу годину уговора са Ајаксом који му је понудио наставак сарадње, мада уверава да је то само трик којим Копљаници покушавају да извуку што више новца од Тотенхема, коме су прошлог лета продали штопера Дејвисона Санчеза и наводно стекли право прече куповине сина легендарног нападача Патрика.

„Желе да продужим уговор како би могли да добију више новца од трансфера. Планирао сам да останем, али се у последње време доста тога десило. Немам поверења у ове људе. Јавност мисли да ми је стало само до новца, међутим, сви који ме познају знају да тп није истина. Уопште није до пара. Фудбал ми је једино важан. Желим да напредујем“, уверава Џастин Клајверт у интервјуу за Фолкскрант, који је узбуркао фудбалске духове у Холандији.

Пре свега због начина на који је поступао Ајакс.

„Предочено ми је да морам да продужим уговор. Или да - одем. Почео сам да размишљам. Разговарао сам и са Марком Овермарсом, чланом Управног одбора. Осећао сам да ме притиска. Ајаксу је најважније било да ставим тај потпис. У преводу, није им стало до фудбала, него до новца. То је била кап која је прелила чашу. А ја сам тај који одлучује. Ни мама, ни тата, него ја“.

Џастин каже да има високе амбиције, али да не може да их оствари у Амстердаму. Што опет наводи на размишљање да ли и сам жели да оде по нижој цени и тако постане доступнији на тржишту.

„Желим да будем најбољи на свету. Погледајте шта се дешава у мом окружењу. Где су други таленти? Одлазе или су приморани да оду. Ускоро ће бити тешко Ајаксу да се пласира и у групну фазу Лиге шампиона, а мени је важно да се такмичим на највишем нивоу клупског фудбала“.

Још мало о нездравој атмосфери у некадашњем прваку Европе који је за годину дана променио тројицу стратега (Петер Бош, Марсел Кајзер, Ерик тен Хаг).

„Ајакс олако мења тренере. Ниједан од њих није добио праву шансу. Код сваког се дало приметити да се осећа нелагодно на клупи. Ми дечаци на терену видимо то на основу њихвог понашања, изражавања, чак и на конференцијама за медије. Нестабилна је атмосфера. Нисмо прави тим. О свакој теми постоји низ различитих ставова. Час играмо по једном шаблону, онда дође други тренер, па морамо по његовом. Тешко је то. Нисмо знали шта хоћемо“.

То је једна страна медаље. Друга се тиче чињенице да је Џастин клијент менажерске агенције Мина Ројоле и да га италијански агент притиска да не продужи уговор. Или да продужи под драстично бољим условима од садашњих. Наводно је тражио плату од 1.500.000 евра и 40 одсто од следећег трансфера, од чега би се та провизија делила на равне части. Играчу и менаџеру.

„Хтели су да ме продају у Тотенхем без мог знања. У последњем тренутку чуо сам да је требало да будем део пакета приликом одласка Санчеза у Лондон. Што не говори о Ајаксу као клубу, него о људима који о њему раде. Неко ми се смејао на све. Стекао сам утисак да раде шта им се прохте и да им је само новац битан. Поново имам исти утисак“.

Тек да подсетимо, све се то дешавало минулог лета, кад је Тотенхем желео да капарише Џастина Клајверта за 20.000.000 евра, што је сића у савременом фудбалу.

„На почетку сезоне помислио сам: остале су ми две године уговора, дај да останем. Онда се испоставило да је све другачије. Као дечаку, који тек почиње каријеру, фудбал вам дође као забава. Чим упловите у професионалне воде, схватите су неким људима периферне ствари важније од игре. Мени нису“, уверава Џастин Клајверт.

Објаснио је и зашто је потписао за Мина Рајолу.

„Желео сам да се ослоним на неког ван породице. Тата Патрик и мама Ангела су годинама разведени и план је био да однос са Ајаксом не нарушава оно што се дешава у фамилији. Понекад прихватим савет родитеља, некад не. Отац каже да би за мене било боље да останем, али да ће свакако подржати мој избор“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар