Ф4 - Итудис: Никоме не дајем више од 25 одсто!

Ласо: Силно смо мотивисани! Да ли сте спремни за судар два најефикаснија тима Евопе?

Кошарка 18.05.2018 | 11:45
Ф4 - Итудис: Никоме не дајем више од 25 одсто!
Кошаркашка Европа од судара Фенербахчеа и Жалгириса очекује тактичко надметање од прве до последње секунде, док се у окршају Реала и ЦСКА као два најефикаснија тима Евролиге с правом верује у револверашки обрачун две нападачке институције и екстремно атрактивна кошарка. 

Ипак, Димитрис Итудис није желео да се бави прогнозама за овогодишњи Фајнал фор Евролиге, нити је могао да издвоји чак ни благог фаворита за освајање европске титуле.

"Никоме не бих могао да дам више од 25 одсто шанси за освајање титуле. Јер, када је лопта у ваздуху, све прогнозе и опкладе се заборављају. Ми се не бавимо причама са стране и ко је колики фаворит. Ми само желимо да се концентришемо на терен и оно што нас чека у полуфиналу. Сви клубови овде су сас истом амбицијом и то сви добро знамо", истиче Итудис.

Једно од најважнијих питања је - како ће се ЦСКА изборити с бројним повредама у тиму? Лео Вестерман је отпао за Ф4, Кајл Хајнс и Нандо де Коло су и даље ровити...

"Много лоших ствари нам се дешавало током сезоне. Штета за Леа. Таман се опоравио од повреде из првог дела сезоне и помогао нам да се пласирамо на Фајнал фор. Верујем да ће нас и овај проблем учинити сложнијим и јачим. Били смо и без Кајла (Хајнса) и Нанда (Де Колоа)... Ипак, показали смо велики карактер и као да су нас све те ствари додатно зближиле. Други играчи с клупе су устали, искористили прилику и ево нас овде сада, у Београду. Постали смо снажнији".

Инострани новинари фокусирали су се на чињеницу да Серхио Родригез није одиграо добро једну од две утакмице против свог бившег клуба, уз питање Итудису - да ли би Ћаћо могао да осети додатни притисак јер ће укрстити копља с Реалом?

"Оно што нисте навели јесте да је у другој утакмици био наша покретачка снага", подсетио је Итудис и наставио:

"Родригез је један од најискуснијих и најстаријих играча у екипи и без обзира на недостатак плејмејкера верујемо у њега. Он је јако захвалан играч и тачно зна шта треба да ради".

За Итудисом надовезао се и Родригез...

"Ова екипа је спремна да се бори за трофеј. Ми морамо да будемо спремни на све. Сви смо фокусирани и знамо шта треба да урадимо како бимо дошли до победе. Задовољан сам што смо се квлаификовали. Верујем да ћемо добро играти и да ће нам то донети резултате. Вредно смо радили током целе године, а сада је тренутак када све долази на наплату", рекао је популарни Ћаћо.

У фокусу је био и тренер Краљевског клуба Пабло Ласо, који ће Реалу у Београду покушати да донесе десету европску круну.

"Имали смо доста проблема с повредама играча током сезоне, али сада смо спремни, комплетирани и имамо жељу да се боримо за трофеј", каже Ласо и наставља:

"Била је ово тешка година за нас, али све препреке смо савладали до сада. Сада смо на две утакмице од трофеја. Спремни смо, комплетирани и силно мотивисани да се боримо за трофеј".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар