Побуна ветеринара из Бијељине

Ветеринарска станица“ Бијељина покренула је управни спор за поништење рјешења Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС којим су им, како тврде, одузети најзначајнији терени на којима су до сада радили и додијељени повлаштеним појединцима, сазнаје пословни портал Цапитал.

Република Српска 17.05.2018 | 16:35
Побуна ветеринара из Бијељине
У „Ветеринарској станици“ Бијељина тврде да су им најновијом подјелом одузети најзначајнији епизоотиолошки терени и велики број грла и додијељени другим организацијама, иако њихова станица има највише бодова по којима би требало да се рангирају и добијају области и грла.

Спорним рјешењем овој ветеринарској станици су, како тврде, додијељена четири нова, углавном ненасељена мјеста, док су им одузета она најбитнија. Због тога су покренули управни спор пред Окружним судом у Бањалуци како би га поништили.

„Иако имамо званичан допис који је потписала помоћница министра пољопривреде Радмила Чојо, у којем нам је речено да ћемо радити на мјестима на којима смо и до сада радили, прије два мјесеца је одржана подјела епизоотиолошког терена града Бијељина на којој смо остали без најбољег терена. Новом расподјелом смо изгубили 850 грла говеда, а добили 50 грла“, тврди директор „Ветеринарске станице“ Бијељина Сандро Мађарац.

Доведени смо на ивицу егзистенције

Мађарац истиче да су им одузета села у којима имају амбуланте, а дата села удаљенија од њихових амбуланти, која немају ни житеља ни стоке.

„Одузели су нам села од којих су наше амбуланте удаљене свега два километра и дали онима који су удаљени 11 километара“, каже Мађарац у изјави Цапиталу.

Наводи да је оваквом подјелом његова станица доведена на ивицу опстанка и да су посљедице видљиве већ након два мјесеца примјене спорног рјешења.



„Осјетно лошије послујемо, већ смо морали да смањимо плате и одмах након мјесец дана се видјело да ћемо веома тешко да радимо без тих мјеста“, казао је Мађарац и додао да су мјештани из села која су им одузета чак писали и петицију да желе да раде са овом станицом.

Каже да је о овом проблему разговарао са ресорним министром, али да конретног одговора није било. Писао је и предсједници Владе РС Жељки Цвијановић, али  и минстру пољопривреде Стеви Мирјанићу.

“Да ли сте свјесни да помоћница министра гаси „Ветеринарску станицу“ Бијељина која постоји 70 година, која има своје објекте, да би  радиле амбуланте у изнајмљеним просторима и које су отворене непосредно пред саму подјелу?”, наведено је допису упућеном министру.

Министарство: Дали смо приоритет „Ветеринарској станици“ Бијељина
Министарство је у одговору на допис „Ветеринарске станице“ навело да  је водило рачуна о равномјерној заступљености развијених и мање развијених села у складу са бодовима те да нису тачни њихови наводи да су добили само четири насељена мјеста.

Навели су да су бодовали ветеринарске организације у складу са Правилником о условима и поступку додјеле овлашћења за спровођење програма мјера и уписа у регистар овлашћених ветеринарских организација.

У Министарству тврде да су се прије доношења коначног рјешења, детаљно упознали са захтјевима ове станице те да су у складу са бројем остварених бодова и процентима дали приоритет овој организацији у одабиру насељених мјеста.

„Рјешењем о овлашћењу за спровођење Програма мјера здравствене заштите животиња на епизоотиолошком подручју града Бијељина „Ветеринарска станица“ Бијељина добила је овлашћење над 11 насељених мјеста, што је у складу са освојеним процентима и бодовима“, наведено је у одговору ресорног министарства.

У министарству су рекли и да је од укупно 20 ветеринарских организација које су поднијеле захтјев за добијање послова из програма мјера на епизоотиолошком подручју града Бијељина, нити једна ветеринарска организација није упутила приговор на подјелу терена, осим „Ветеринарске станице“ Бијељина.

(Цапитал)
 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Па ста је ово висе?

17.05.2018 14:46

Докле? Докле народе мозес трпити? Мозе јос а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаси све

17.05.2018 15:31

Све гаси, свакако смо пропали.

Name

СПАС

17.05.2018 14:50

Нека им се додијели циијели СНСД. То би било поштено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

17.05.2018 15:04

Па то Миско звани дивљи вепар, намјеста! Јавна тајна, и крмад увукли у политику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.05.2018 16:07

Орг метафора, ахаххаха.

Name

Ветеринар

17.05.2018 16:01

Пола ветеринарсих организација је остецено,наградјени су они који су Радмили Цојо однели гомилу пара. правилник се није постовао ни најмање....брзо це реаговати синдикат по мојим сазнањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеринар 2

17.05.2018 18:05

Који синдикат? Непостојеци, цији је "предсједник" косати прелетац из странке у странку Цацановиц , уједно и узасно лос цовјек, који се лазно представља као председник нецега сто не постоји?

Name

Ста пијес

17.05.2018 16:08

Стизззеее ладна пиваааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.05.2018 16:27

Помоцница Цојо је најкорумпиранији помоцник у Влади РС. Треба је хитно сменити и провести против ње кривицни поступак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакрдија

17.05.2018 16:55

Удри Миле буздованом ко не слуса видис да се лијепим ријецима ниста постиц не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.05.2018 17:02

Афере Радмиле Цојо. Бруцелоза,полагање струцних испита и незаконита наплата за исте,веза са клаоницарима и млекарима,афера месна индустрија Пекабеско,незаконите поделе терена,давање терена мимо поделе,издавање ресења за рад против мисљења институција,ретроактивна ресења итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

17.05.2018 17:37

Код Радмиле се зна колико пара толико музике па та не ради ниста без пара,криминалац у дрзавној слузби ту им је најбоље краду а нико их не дира!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

17.05.2018 17:41

Е мој Мађарац, како измишљаш. Ово је први пут да су испоштовали закон и подзаконске акте, а теби није по вољи јер си већ дуго повлаштен. Заборавили су многи да то није твоја ветеринарска станица, већ акционарско друштво. Стоп извртању чињеница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

17.05.2018 20:59

Шта власт неће у радити само да направи хаос у Бнељини јестим гу... зинула на Бјељину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

18.05.2018 03:33

Мађарац истиче да су им одузета села у којима имају амбуланте.... Које амбуланте, кад је дотични толико паметан требао би знати де те исте требају бити као пословне јединице регистроване..... а нису значи да раде на црно, то наравно зна и дотична гдја сви су исти, повлаштени бахати и гладни до бола.