Не бих да поредим Гудурића са Богданом!

Али имаће све већу улогу! Кошаркаш Фенербахчеа Луиђи Датоме причао је за Б92 о томе шта ће пресудити код победника Фајнал-фора и о потенцијалу Марка Гудурића.

Кошарка 18.05.2018 | 09:15
Не бих да поредим Гудурића са Богданом!
Фенербахче ће у Београду покушати да одбрани титулу шампиона Европе, а предност им сигурно даје то што имају доста искусних играча.

"Имамо искусне играче., али све утакмице почињу са 0:0, тако да искуство јесте битно, али није пресудно. Добро смо се спремили, тако да се више уздам у наш рад, него у наше искуство", рекао је Датоме за Б92. 

Фенер прошле године није изгледао толико добро колико и ове, у регуларном делу сезоне, али су на крају успели да тријумфују.

"Тада смо имали мање повреда и мање успона и падова. Прошле сезоне смо дуго били без Богдановића, а то је тада било веома битно. Ова сезона је, за сада, била јако добра, слажем се, али ако не освојимо титулу онда је ипак боља била прошла", јасан је Италијан. 

Ђиђи је имао прилике да игра, и осваја титуле, са тренутним чланом Сакраменто Кингса Богданом Богдановиће, а после његовог одласка као неко ко је потенцијално требало да га замени појавио се Марко Гудурић. 

"Нисам играо са Богданом у његовој првој години овде. Њих двојица су различити играчи, али сам срећан што је Гудурић одмах допринео тиму, он је веома битан играчза нас и има простора за напредак. Не желим да кажем да је Богдан бољи јер је глупо да поредим играче, али Гудура ће до краја уговора напредовати и имати све већу и већу улогу у тиму", каже бивши играч Детроит Пистонса. 

На питање да ли Гудурић може у НБА, додаје: "Не знам, ја сам, пре него што сам отишао у НБА мислио да нећу моћи тамо да играм, али сам ипак отишао. Све каријере су различите и чудне, мислим да доста Европљана може да игра у НБА, али да је потребно мало и среће, као и да се поклопе неке ствари". 

Крило Фенербахчеа остало је у добрим односима са бившим саиграчима, Богданом Богдановићем и Пером Антићем. 

"Да, причам са њима. Ми смо пријатељи и пријатељски и разговарамо, чујемо се да видимо како је овај други. Што се тиче Перова главе она је обријана, сија као лампа", уз смех је додао Датоме.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар