Бертомеу: Звезда у ЕЛ? Тешко, Будућност је шампион АБА!

Ђорди Бертомеу скоро је па уверен да ће подгоричка Будућност испунити све услове за наступ у Евролиги тако да ће Србија извесно остати без представника.

Кошарка 17.05.2018 | 20:20
Бертомеу: Звезда у ЕЛ? Тешко, Будућност је шампион АБА!
Бертомеу је у разговору са новинаром Б92 уочи Фајнал-фора Ел у Београду истакао да Подгоричани раде на испуњавају свих норми које такмичење захтева.

"Звезда у Евролиги? Мислим да нема ништа од тога. Имамо Будућност као шампиона АБА лиге. Они покушавају да среде ствари које су потреб де да испуне услове за учешће. На крају дана, надамо се да ће решити све то и да ће играти. То је све", рекао је Бертомеу за Б92.

Друга опција за београдске црвено-беле је евентуално одустајање неког од других учесника, "адут" им је био грчки Панатинаикос који је претио иступањем због сукоба свог председника Димитриса Јанакопулоса управо са Бертомеуом, али је и то на дугом штапу. 

"Немамо проблем са Панатинаикосом, они су евролигаш. Мислимо да ће остати у такмичењу. Нису урадили ништа погрешно да би отишли", истакао је први човек Евролиге. 

Током целе сезоне у центру пажње је и сукоб Евролиге и ФИБА, односно проблем са календаром због ког играчи из евролигашких клубова не могу да наступају за своје репрезентације у квалификацијама за Мундобаскет 2019. 

"Немамо ми никакав проблем са ФИБА. Покушавамо да нађемо компромис у вези са календаром, али они нису заинтересовани. Ми смо им предложили пет различитих алтернатива, али њима ниједна не одговара. Покушали смо и то је крај приче. Ми бисмо волели да им помогнемо колико год можемо, али нажалост, имамо сукоб календара и у истој смо позицији као и целе ове сезоне. Не очекујем никакве промене у наредних неколико месеци, надам се да ће их бити. Наша главна брига је да имамо све играче доступне својим репрезентацијама, наши предлози су омогућавали то, али ФИБА изгледа није заинтересована за то. Они су ти који морају да направе корак, ми смо увек доступни за разговор, дискусију, али они су после сваког од пет предлога рекли – Не. Не знамо како више да радимо с њима, па смо завршили за сад и концентрисали се на наше такмичење", рекао је Бертомеу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар