Савановић: Напријед Жалгирис! Фенер је досадан!

Бивши српски репрезентативац Душко Савановић нада се да ће Жалгирис освојити Евролигу и разбити вишегодишњу монотонију у елитном такмичењу.

Кошарка 17.05.2018 | 19:50
Савановић: Напријед Жалгирис! Фенер је досадан!
Жалгирис је највеће изненађење ЕЛ ове сезоне, а у полуфиналу Ф4 у Београду играће против браниоца титуле и првог фаворита Фенербахчеа (петак, 18х).

"Жалгирис", пресекао је Саван новинара Б92 усред питања ко је његов фаворит у Београду, "Њих сам највише и пратио. Фенербахче ми је некако досадан. У смислу да је толико доминантан да не можеш ништа ново видети. Они су јаки, као да гледаш Кливленд или Голден Стејт, газе редом. А ови момци (Жалгирис) пружају нешто ново, Шарас (Јасикевичус) је нов тренер, био је феноменалан играч. И кад губе, губе на леп начин. Боре се". 

"Тако ћу те пресећи и вероватно следеће питање ко би могао да освоји, ја бих много волео да то буде Жалгирис. Да се врате на трон, да се литванска кошарка мало умеша. Они су апсолутно земља кошарке, немају ништа друго. Три милиона становника само се кошарком баве. Да разбију мало монотонију. Јер се стално окрећу исти ЦСКА, Реал, Фенербахче, велика лова", додао је Савановић.

У другом полуфинали ривали су руски и шпански гиганти, ЦСКА Москва и Реал Мадрид (петак, 21х). 

"Рецимо ЦСКА. Реал се јесте вратио из повреда и свега, али чини ми се да није исти ритам. То су велике осцилације, нису ухватили то што треба, ту "жицу". Тако се мени чини. Ти момци ће сигурно да "изгину", али ја дајем веће шансе ЦСКА, 60-40%",издвојио је свог фаворита и из овог дуела некадашњи крилни центар. 

Савановић је ове сезоне био амбасадор Ф4 у Београду испред Евролиге. 

"Како сам баталио кошарку прошле године, одмах су ме звали челници Евролиге, господин Бертомеу. Било им је интересантно јер се одржава у Србији, а ја сам свеж пензионер па су ме сврстали у групу "легенде" Евролиге. Ја сам прихватио из разлога што је у Београду, да је негде другде не бих се вероватно бавио тиме. То је част, драго ми је да будем на неки начин спона између Србије и Евролиге, да моје "дивно, прелепо лице" буде буде заштитно лице. Оберучке сам прихватио", рекао је Савановић. 

Иако се након што се пензионисао спекулисало да би могао да седне у директорску фотељу у италијанском Динамо Сасарију, Савановић се пронашао у потпуно десетом занимању. 

"Пољопривреда. Увек сам имао то али нисам могао да се посветим док сам био активни кошаркаш. Сада могу, за мене је то предиван посао. Увек је боље проводити време у природи него у канцеларији. Пошто могу да бирам од та два ја сам изабрао. Дивно је, волим природу, то је посао који ме опушта, увесељава, на крају крајева видим се у томе",закључио је бивши репрезентативац разговор за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар