Ф4 тренери се већ "заракијали" у Београду!

Жељко тешко пратио ривале! Најбољи европски кошаркашки тимови су у Београду где ће се у петак и недељу борити за титулу првака Евролиге.

Кошарка 17.05.2018 | 21:35
Ф4 тренери се већ "заракијали" у Београду!
Фенербахче брани трофеј од прошле године, а изазивачи су ЦСКА, Реал Мадрид и Жалгирис.

Највећа звезда Ф4 у Београду је без конкуренције тренер турског тима Жељко Обрадовић, који ће у граду у којем је почео свој трофејни поход на "Стари континент" покушати да освоји јубиларну десету круну.

"Веома је посебно што играмо у Београду, штета је што ћу бити само пет дана овде. Немам право да размишљам о титули, једино размисљам о Жалгирису. Сигурно ће бити добра атмосфера и нека победи најбољи", рекао је Обрадовић на првом обраћању медијима у Београду на Калемегдану. 

Обрадовићеви ривали ће бити дугогодишњи асистент и кум Димитрис Итудис (ЦСКА), још један његов ученик из ПАО Шарунас Јасикевичус (Жалгирис), те стари ривал Пабло Ласо (Реал). Они су већ имали први "окршај" у престоници Србије, у "кафани". 

"Веома сам срећан што сам радио са њима. Све је кренуло синоћ, али је тешко јер су млађи, видећемо како ће вечерас бити. Знам да је Шарас посебан и колико ради напорно, као и Реал, ЦСКА. Срећан сам што их видим овде у Београду", нашалио се Обрадовић, "Прича око притиска почела је после освајања Ф4. Што се тиче додатног притиска, највећи притисак ми је где ћу Шараса да одведем вечерас. Стално тражи нова места за излазак. Касније ћу ти превести Шарасе". 

Један од његових главних адута на паркету биће сјајни Италијан Луиђи Датоме. 

"Сјајан је осећај бити овде, ово је сјајан спорт, нови је Ф4 и драго ми је што смо овде",рекао је Датоме.

Аутсајдер турнира је Жалгирис, који је побрао највеће симпатије током сезоне и сигурно ће имати огромну подршку у Арени, а у таквој ситуацији ништа није немогуће.

"Схватамо шта значи играти против шампиона. Надам се да ћемо одиграти добро и да ће бити добар меч. Знамо колико ће бити тешко. Сигуран сам да ће бити добро спремни и да ће играти поштено, као што су играли и до сада. Надам се да ћемо и ми бити спремни", рекао је Јасикевичус.

Многи се надају да ће у финалу у недељу у Штарк арени битку водити управо Фенер и ЦСКА.

"Повреде су нас зближиле, такође, други су искористили прилику. Срећни смо што смо овде. Причам стално са Ћаћом (Серхио Родригес, прим. аут), увек остаје последњи у хали... Знамо да ће урадити свој посао и сви му верујемо", рекао је Итудис.

А управо је Ћаћо "икс-фактор" московске "Армије" јер је летос заменио дугогодишњег "комантанда" Милоша Теодосића, а дошао је из редова ривала из полуфинала Ф4 Реала.

"Биће веома посебма утакмица, припремали смо се током сезоне за ово и морамо да се фокусирамо да будемо на највећем нивоу", рекао је Родригес.

Фаворит из сенке је свакако шпански клуб који је упркос огромним проблемима са повредама стигао до Ф4.

"Била је ово тешка сезона за нас, али сада идемо да одиграмо добар Ф4. Знамо колико ће тешко бити", рекао је тренер Реала Ласо.

Ф4 Евролиге, Штарк арена Београд

Петак:
18:00 Фенербахче – Жалгирис
21:00 ЦСКА – Реал Мадрид

Недеља:
17:00 Поражени за треће место
20:30 Финале

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар