Добро дошли у Србију - земљу кошарке!

Градоначелник Београда Синиша Мали и директор Евролиге Ђорди Бертомеу званично су отворили Фајнал-фор 2018. у престоници Србије.

Кошарка 17.05.2018 | 15:45
Добро дошли у Србију - земљу кошарке!
Мали и Бертомеу су поздравили учеснике Ф4 Фенербахче, ЦСКА, Реал Мадрид и Жалгирис те остале госте на Калемегдану.

"Добро дошли у Србију, земљу кошарке. Први пут у историју Београд ће бити епицентар кошарке. Широм Београда можете видети децу како играју кошарку и како вежбају дриблнге. Много смо уложили у ово, сада су све припреме завршене, а наша Штарк арена је спремна. Надамо се да ће Београд оставити велики траг на вас и да ћете се вратити", рекао је Мали. 

Београд је први пут у историји домаћин завршног турнира Евролиге, највећег клупског кошаркашког такмичења на "Старом континенту". 

"Желим добродошлицу свима, хвала вам што сте овде. Посебно хвала легендама, нашим амбасадорима. Посебна честитика тимовима, успели су да оставаре нешто што је сваке године тешко, да дођу на Ф4. Фајнал-фор у Београду је наш начин да одамо почаст Србији, она садржи велики број легенди и велики број талената. После две године новог система можемо да потврдимо да је ово добар модел, навијачи су нам дали одличан одговор, јер смо оборили рекорде. Радићемо око три важна "центра", прво је Арена у којој ће се играти утакмице, друго, играћемо у Пиониру где се одржава Неxт генератион (завршни турнир јуниорске ЕЛ, прим. аут), и треће, овде (Калемегдан) где ће бити доста других догађаја. Утакмице легенди, школски турнир", рекао је Бертомеу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар