Замијењене бебе у КЦ Црне Горе

Из породилишта Клиничког центра Црне Горе жена је отпуштена са туђом бебом, због чега је покренут дициплински поступак против одговорне медицинске сестре.

Регион 16.05.2018 | 22:05
Замијењене бебе у КЦ Црне Горе
Породиља и одговорна сестра нису примијетиле да је беба замијењена и да мајка и дијете немају исти број, а замјену је открио отац, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

Родитељи су се вратили у породилиште и преузели своју бебу, Клинички центар је потврдио замјену и најавио санкције према одговорној сестри.

"Приликом отпуста, медицинска сестра, као и породиља, нису примијетиле да мајка и беба немају исти број. Пропуст је настао због несавјесног и неодговорног рада, јер се сестра није придржавала процедуре и протокола у вези са отпустима породиља и новорођенчади. Наведени пропуст је одмах уочен и отклоњен", саопштено је из Клиничког центра (КЦЦГ). 

Из болнице најављују дисциплински поступак против одговорне сестре и оштрију контролу приликом отпуста беба, преноси РТЦГ. 

"Убудуће ће приликом отпуста, поред мајке, приствовати још три особе са клинике (један неонатолог и две медицинске сестре)", саопштено је из КЦЦГ. 

У КЦЦГ напомињу да је то први пут да се такав пропуст десио у њиховој установи. 

"Користимо и ову прилику да се још једном извинимо породиљи због непријатности", саопштили су из КЦЦГ.

(Бета)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Оља

16.05.2018 20:20

Има ли ико од нас да некада није направио професионалну греску,ко ради,тај и гријеси,посао бабице је јако стресан и одговоран,све је добро сто се добро сврси,вазно је да није било лосе намјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

16.05.2018 21:06

Тек тако? па не ради се о твом дјетету, инаце би другације пјевала.

Name

Роси

17.05.2018 08:51

Ниста није слуцајно!!! Испитати слуцај,не ради се о производу у продавници,беба је у питању...

Name

ЖИКА Ж

17.05.2018 10:07

КОЛИКО ЈЕ КОШТАЛА ЗАМЈЕНА:МИНИМУМ 100 ЕВРИЋА.

Name

Људина

17.05.2018 09:51

Ја сам непогресив. А сигурно да није лијеп осјецај кад се то деси родитељима ал вјерујем да није било Зле намјере. Ал није лако кад се родитељима деси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Породиља

17.05.2018 14:04

Па зар је могуце да мајка која га је родила и којој су доносиле сестре сваки дан да га нахрани, није сконтала да није њено?