Полиција трага за мотоциклистом

Полиција трага за мотоциклистом који је јуче поподне у бањалучком насељу Лауш мотоциклом ударио ученицу, а потом побјегао, сазнају "Независне".

Република Српска 16.05.2018 | 21:24
Полиција трага за мотоциклистом
Једанаестогодишњакиња, која иде у четврти разред Основне школе "Свети Сава", није теже повријеђена када је на њу налетио мотоцикл док је прелазила улицу.

"То се догодило на пјешачком прелазу. Према информацијама којима располажемо, док је прелазила Карађорђеву улицу, крећући се према школи, дјевојчицу је пропустило возило. Међутим, тада је наишао мотоциклиста и покупио је", каже за "Независне" Мирослав Попржен, директор школе.

Према његовим ријечима, то се догодило око 13 часова, пред почетак друге смјене у школи.

"По ученицу је потом дошао отац како би је одвезао на указивање љекарске помоћи. Најважније од свега је да није теже повријеђена, односно да је она добро", рекао је Попржен.

Иначе, одмах поред пјешачког прелаза гдје се догодила незгода налази се и "лежећи полицајац", али је упркос томе несавјесни мотоциклиста ударио ученицу. Ни након тога није показао зрелост - умјесто да стане како би јој помогао, он се дао у бјекство.

У близини је и бензинска пумпа, као и бројне трговине и угоститељски објекти, па није искључено да ће полицији од помоћи бити видео-надзори са камера, уколико су оне нешто забиљежиле.

Из Полицијске управе Бањалука за "Независне" су данас рекли да су дан раније, око 13.05, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука извршили увиђај ове саобраћајне незгоде, а која се догодила у Карађорђевој улици у овом граду.

"У саобраћајној незгоди су учествовали засад непознати возач мотоцикла непознате марке и једанаестогодишњакиња која је задобила повреде", рекла је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Из полиције поручују да раде на расвјетљавању свих околности о овој саобраћајној незгоди, али и на идентификовању возача.

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хеј пол рс

16.05.2018 19:33

Ови бајкери су претња по безбјеност градјана РС пуно су се осилили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

16.05.2018 20:19

Мора закон мијењати и повећати казне за овакве случајеве, минимално пет година затвора.

Name

Кратко Јасно

16.05.2018 20:34

Ако је нека ситна буранија бице експресно ухвацен а ако је син неког ,,угледног градјанина,,изгубит це му се сваки траг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

17.05.2018 09:10

КРАТКО ЈАСНО СВАКА ЧАСТ

Name

Боскос

16.05.2018 20:36

Нису то криви сви сто возе моторе то је мозда до пет посто бикера који остале увлаце у говна тако је и са људима који управљају са аутомобилом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете рога'це

16.05.2018 21:17

Код нас у Рога'ци,полиција стоји мирно кад рај њих "пролети" чувени Вено на мотору,чија мајка ради у МУП-у,а отац Хрват је "свој посао обавио" и отишао даље,прије двадесетаки нешто година-ваљда нема више мали Вено...што би сликовито рекли"тата обиљежио своју територију"!Право је чудо што Вено до сада никог није"покупио",како рече директор школе у коју поврјеђена ученица иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

17.05.2018 06:57

Безбједносна ситуација у РС је стабилна и под контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузи

17.05.2018 07:08

Полако бре.Прво да сазнамо чији је мали.А кад сазнамо онда кваримо снимке,не види се бас добро,а онда развуцемо случај мало дуже и на крају појео вук магарца тј. наивни народ.Тако се то ради у Балканским провинцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све се може кад се хоће

17.05.2018 07:13

Знате ли онај случај у БГ пре пар година.Ауто Мини Катримен ударио момка на мосту и убио и никад нису нашли то Ауто.Еј нису нашли Ауто никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

17.05.2018 15:18

Бајкер (енгл. бикер) је израз који се користи за припадника специфичне супкултуре чија је главна карактеристика вожња мотоцикала, односно уз њу везан начин живота, одијевања и друштвених вриједности. Израз потиче од тзв. одметничких мотоциклистичких банди (енгл. оутлаw бикер ганг) које су се појавиле у САД у другој половици 1940-их те скандализирале тадашњу јавност склоношћу опијању, "необузданим забавама", непријатејском односу према полицији и крајњем непоштовању ауторитета. 1960-их су се бајкери и њихове организације почеле везивати уз контракултуру, али се са временом од других контракултурних супкултура почели разликовати због далеко веће склоности насиљу, као и чврстом хијерархијском организирању у мотоциклистичке клубове, од којих су најпознатији Хелсс Ангелс (Анђели пакла). Бајкери се често везују уз криминал, и то организираног типа, који служи за финанцирање животног стила, мада се такођер баве и филантропском дјелатношћу. Бајкери су од 1960-их постали чест мотив холлywоодских филмова, и то кроз специфични експлоатацијски жанр познат као бајкерски филм.

ОДГОВОРИТЕ