"Стотка" Партизана за крај групне фазе!

Кошаркаши Партизана победили су у гостима Металац резултатом 101:78 у последњем, 10. колу групе Б Кошаркашке лиге Србије.  Нова Партизанова стотка за крај, а сада је време за плеј-оф! Црно-бели лако дошли до победе над Металцем у Ваљеву, али ако ФМП савлада Вршац, ипак ће са другог места у доигравање.

Кошарка 16.05.2018 | 20:20
"Стотка" Партизана за крај групне фазе!
‘Црно-бели’ су тако остварили девети тријумф, уз само један пораз, али ће тешко бити на првој позицији јер ФМП има бољи међусобни дуел.

Изабраници Ненада Чанка ће готово извесно ићи на трећег из групе А, а то је екипа Мега Бемакса.

Што се тиче утакмице у Ваљеву, домаћин је успео да парира само у првих 12-13 минута, али су гости потом преузели контролу и почели да праве разлику.

На полувремену је било +8, да би играчи Партизана дефинитивно преломили дуел серијом од 8:0 на старту другог полувремена. Од тог тренутна се питање победника није доводило у питање и рутински су привели меч крају.

Очекивано, поново су најбољи били Најџел Вилијамс-Гос и Вања Маринковић – Американац је меч завршио са 19 поена и 4 асистенције, док је Маринковић забележио 26 поена и 6 скокова.

Капитен црно-белих Новица Величковић дао је квалитетан допринос са 14 поена и 4 скока, а двоцифрен учинак имао је још један Американац, Кваме Вон са 15 поена.

Код домаће екипе најбољи стрелци били су Јосип Микулић са 17, односно Младен Павловић и Александар Васић са по 16 поена.

У другој утакмици ФМП дочекује Вршац, док такмичење затварају Војводина и Динамик.

Партизан је у последњем, десетом колу Суперлига у гостима победио ваљевски Металац са 101:78 и сада му преостаје да почне припреме за наступ у чевтртфиналу плеј-офа где га највероватније чека Мега Бемакс.

А кажемо највероватније зато што је још потребно да сачекамо крај дуела ФМП-а и Вршца где је Пантерима потребна победа за прво место. У том, вероватнијем, случају црно-бели ће бити други и играти против тимаДејана Милојевића. А онда их, ако оправдају улогу фаворита већ у полуфиналу вероватно чека окршај са Црвеном звездом. 

Партизан је вечерас рутински одиграо утакмицу у Ваљеву, али је још једном показао мањкавости у одбрани које га прате током целе сезоне. Тек у другом полувремену изабраници Ненада Чанка мало су “затегли“ дефанзиву и то се одмах осетило на резултату, па су дошли до убедљиве разлике.

Ово је трећа “стотка“ црно-белих у досадашњем току Суперлиге, а укупно девета победа у том такмичењу. Металац је доживео осми пораз и остао је без пласмана у доигравање.

Сада већ може да се каже да је традиционално најбољи био тандем бекова Партизана, Најџел Вилијамс Гос - Вања Маринковић. Американац је меч завршио са 19 поена и четири асистенција, док је Маринковићзабележио 26 поена и шест скокова.

Капитен црно-белих Новица Величковић дао је квалитетан допринос са 14 поена и четири скока, а двоцифрен учинак имао је још један Американац, Кваме Вон са 15 поена.

Код домаће екипе најбољи стрелци били су Јосип Микулић са 17, односно Младен Павловић и Александар Васићса по 16 поена.  

Иначе, новинари су морали да се довијају како би дошли до статистичких података за ову утакмицу, с обзиром да није било телевизијског преноса, а на сајту Суперлиге овај пут није било омогућено ни уживо праћење статистике са утакмица. Ваљда директор Леон Делеон није још сакупио довољно новца од кажњавања клубова и играча да би ова опција стално била доступна.

Али, добро, пред нама је плеј-оф и нова шанса да се неко казни за хеланке, капитенско обележје, шортс или који год већ разлог пронађе српска кошаркашко-модна полиција... 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар