Вујошевић објавио списак, Нуркић "на чекању"!

"Оно што ми знамо је да му истиче уговор ове године и тек седмог мјесеца може потписати нови уговор. Због могућности повреде, у таквим случајевима је пракса да ти играчи не играју за репрезентације", рекао Синиша Ковачевић.

Кошарка 17.05.2018 | 15:30
Вујошевић објавио списак, Нуркић "на чекању"!
Селектор кошаркашке репрезентације БиХ Душко Вујошевић објавио је списак на којем су 24 играча на које ће рачунати у трећем циклусу првог круга квалификација за Свјетско првенство у Кини 2019. године.

Међу позванима су и НБА звијезда Јусуф Нуркић, за којег се још увијек са сигурношћу не зна да ли ће играти, што је за Анадолију потврдио и Синиша Ковачевић, директор кошаркашке репрезентације БиХ.

"Нуркић ће се вјероватно огласити у јавности и саопштити своју одлуку. Некакав контакт с њим постоји, али он би требало ускоро да се сретне са селектором да се изјасни око овог сада окупљања, али и будућих репрезентативних акција. Оно што ми знамо је да му истиче уговор ове године и тек седмог мјесеца може потписати нови уговор. Због могућности повреде, у таквим случајевима је пракса да ти играчи не играју за репрезентације. Но, Нуркић ће прво да се нађе са селектором и поразговара с њим. Ако је то разлог због којег неће играти треба да га саопшти јавности. То је и једини поштен разлог", казао је Ковачевић.

На Вујошевићевом ширем списку нашло се и име Американца Џоша Адамса, који наступа за турски Бешикташ, али је тешко да ће овај кошаркаш већ у овом квалификационом циклусу обући дрес БиХ.

"Адамс има још неких ствари које нам треба доставити да би се захтјев за добијање држављанства дао у процедуру. Када то уради, онда ћемо то прослиједити даље. Вијеће министара одобрава државаљанство на препоруку Кошаркашког савеза БиХ. На то немамо утицаја. Теоретски постоји могућност да добије бх. пасош, али је, познавајући наше процедуре, то тешко очекивати у овако кратком временском периоду", нагласио је Ковачевић.

Бх. кошаркаши ће се за двије одлучујуће утакмице квалификација окупити 14. јуна у Сарајеву. Према Ковачевићевим ријечима, планирано је да се дан касније отпутује за Опатију, гдје ће се припремати до 24. јуна.

У том периоду бх. тим би требао одиграти двије контролне утакмице против селекције Хрватске. Повратак у Тузлу је планиран за 25. јуни, а онда три дана припрема за дуел са Француском. Уочи окупљања селектор Вујошевић ће скратити списак на 16 играча.

Бх. кошаркаши ће против Француске играти 29. јуна у тузланској дворани "Мејдан", а три дана касније гостују у Белгији. Вујошевићевим изабраницима је за пласман у други круг квалификација за СП довољна једна побједа у преостала два дуела.

Након четири одиграна кола у групи Е лидер је Француска са максималних осам бодова, слиједе Русија и БиХ са по шест, док је Белгија четврта са четири.

СПИСАК

На списку селектора Вујошевића за утакмице петог и шестог кола групе Е против Француске и Белгије су: Дарко Талић (Какањ), Амар Гегић (Бајерн, Њемачка), Немања Гордић (Будућност, Црна Гора), Сани Чампара (Андора, Шпанија), Марко Рикало (Слобода), Џош Адамс (Бешикташ, Турска), Џанан Муса (Цедевита, Хрватска), Един Атић (АЕК, Грчка), Алмир Хасандић (Слобода), Ибрахим Дурмо (Спарс), Адин Врабац (Хамбург Товерс, Њемачка), Александар Лазић (Мега Бемакс, Србија), Милан Милошевић (Промитеас Патра, Грчка), Недим Буза (Остенде, Белгија), Неџад Муратовић (Слобода), Амар Алибеговић (Ст. Џон'с Ред Сторм, САД), Елмедин Кикановић (Монако, Француска), Маркус Лончар (Широки), Андрија Стипановић (Цедевита, Хрватска), Емир Сулејмановић (Фуенлабрада, Шпанија), Јусуф Нуркић (Портланд, САД), Иван Карачић (Широки), Ајдин Пенава (Маршал Тандеринг Херд, САД) и Кенан Камењаш (Спарс).

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар