Ф4: Шампион Европе стигао у Београд!

Кошаркаши Фенербахчеа стигли су у Београд, где их од петка до недеље чека одбрана титуле шампиона Европе.  Калинић: Кључно је да одиграмо чврсто, ЦСКА је највише показао.  Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић рекао је по слетању у Београд да је срећан што је у престоници Србије и да желе да одбране титулу шампиона Европе.

Кошарка 16.05.2018 | 16:45
Ф4: Шампион Европе стигао у Београд!
Изабраници Жељка Обрадовића у престоницу Србије стигли су око 11 часова, а наши репортери сачекали су их на аеродрому "Никола Тесла".

Фенербахче ће у полуфиналу фајнал-фора играти против највећег изненађења овогидишњег издања елитног кошаркашког такмичења – Жалгириса.

Две екипе састале су се у лигашком делу сезоне и занимљиво оба тима остварила су победе на гостујућим теренима – Жалгирис у Истанбулу, а Фенер у Каунасу.

Сада ће играти на неутралном терену и видећемо ко ће изаћи као победник. Утакмица је на програму у петак од 18 часова.

За Фенербахче ове сезоне наступају српски играчи Никола Калинић и Марко Гудурић који знају како да играју "Штарк" арени, док их са клупе предводи деветоструки шампион Европе Жељко Обрадовић који ће у Београду покушати да дође до десете, јубиларне, титуле.

Калинић: Кључно је да одиграмо чврсто, ЦСКА је највише показао. Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић рекао је по слетању у Београд да је срећан што је у престоници Србије и да желе да одбране титулу шампиона Европе.

"Срећни смо што смо овде и желимо да освојимо титулу", кратко је прокоментарисао Калинић на аеродрому "Никола Тесла".

Фенербахче ће се у полуфиналу састати са Жалгирисом, а репрезентативац Србије истиче шта ће бити кључно.

"Кључно је да одиграмо чврсто, да одговоримо на њихову физичку игру, да им затворимо најбоље играче, Пенгоса, Милакниса, Јанкунаса...", каже Никола.

У другом мечу за финале састају се ЦСКА из Моксве и Реал Мадрид.

"Изузетно занимљиво (полуфинале), ЦСКА је највише показао ове године, док Реал Мадрид са повратком Љуља озбиљно напада финале. Биће занимљиво, са доста поена", истиче крило Фенербахчеа.

Калинић је прошао дуг пут ове сезоне како би се вратио на терен, пошто га је на почетку такмичарске године мучила повреда леђа, која се нажалост одужила.

"Било је заиста непријатно, одужило се више него што сам желео, али сада је све океј и био бих задовољан када бих пружио и половину партија од прошле године", закључио је Калинић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар