Радаковић и Пејић нису криви

Вијеће Одсјека за ратне злочине Суда Босне и Херцеговине, након одржаног усменог главног претреса, изрекло је пресуду којом су оптужени Милорад Радаковић и Горан Пејић ослобођени оптужби за кривично дјело злочини против човјечности.

Република Српска 15.05.2018 | 16:09
Радаковић и Пејић нису криви
Оптужени Милорад Радаковић и Горан Пејић ослобађају се оптужби да су за вријеме широког и систематичног напада војске, милиције и паравојних формација Српске Републике Босне и Херцеговине, а потом Републике Српске, вршили прогон цивилног становништва бошњачке и хрватске националности на политичкој, националној, етничкој и вјерској припадности са територија Републике Босне и Херцеговине, а тиме и општине Приједор и насеља Тукови као саставног дијела те територије.

Они су били оптужени да су 13. јуна 1992. године лишили живота пет чланова породице Ећимовић.

Радаковић и Пејић су ослобађају обавеза надокнаде трошкова кривичног поступка и судског паушала који у цјелини падају на терет буџетских средстава Суда, саопштено је из Суда БиХ.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрачајски прото

15.05.2018 16:34

Фала господу Богу да већ једном престану Србу и Пејића да прогоне и лажно суде. Прве Србине комшије и најбољи предратни пријатељи оптужили су га за зло које учинио није. Да је другачије било Србу и његове комшије иста судбина би га задесила као и на Петровдан и Илиндан 1941. године, што су комшије муслимани и Хрвати у усташким униформама учинили. Поздрављам свог имењака, великог и искреног пријатеља Србу Радаковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудо једно

15.05.2018 19:31

Цудо једно у бас у току антисрпске хистерије мултиетницке царсијице.