Лига нација: Јапанке за хватање залета!

Српске одбојкашице у уторак почињу такмичење у Лиги нација.

Остали спортови 15.05.2018 | 09:30
Лига нација: Јапанке за хватање залета!
Други тренер женске одбојкашке репрезентације Србије, Бранко Ковачевић, оценио је да ће утакмица против Јапана на почетку Лиге нација фаворит бити добра прилика за проверу форме нашег тима.

"Неки 'ренкинг' играча и целе репрезентације намеће нам улогу фаворита. Ипак, у овој утакмици желимо да видимо где смо и у каквој форми", рекао је Ковачевић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије у уторак почиње такмичење у И Лиги нација 2018. године у оквиру четврте групе И викенда. Србија ће у 1. колу турнира у бразилској Баруери играти против Јапана од 22.30 по нашем времену.

"Било је мало времена за тренинге и две припремне утакмице с Бугарском нису могле да дају праву слику нивоа форме. Ми желимо да из утакмице у утакмицу подижемо форму. Наравно, то нас не ослобођа одговорности за резултате. Верујем да су и друге екипе у сличној ситуацији, осим Јапанки, које су имале времена од почетка априла за уигравање", рекао је Ковачевић.

Примач репрезентације, Бранкица Михајловић, рекла је да екипа и даље осећа благи умор од пута, али да ће екипа у потпуности бити спремна за предстојећи дуел.

"Играле смо много утакмица с њима, познајмо их добро, играју доста брзо, ниске су и отуда и добра одбрана. Увек смо завршавали мечеве с њима у пет сетова, али верујем да имамо нешто квалитетнију екипу ове године и да то можемо раније да решимо. Прва је утакмица, биће потребно времена да све изгледа добро и да се навикнемо на дворану и публику", рекла је она.

Средњи блокер, Стефана Вељковић, казала је да очекује тешку утакмицу.

"Напорно је после дугих сезона, које су недавно завршене... Неке играчице су имале можда више слободног времена, али то је раскорак у формама. Ми се први пут налазимо у таквој ситуацији, али ајде да кажемо, ово нам је припрема за тај фајнал-сикс. Против Јапана не очекујемо нашу најбољу игру, оне имају квалитета, борбене су, али надам се победи", рекла је Вељковићева.

Поред Јапана, репрезентацију Србије првог викенда Лиге нација у Бразилу очекују мечеви против Немачке и селекције домаћина.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар