Вашингтон јури ка Стенли Куп финалу!

У најјачој хокејашкој лиги свијета у току су финала конференција, након којих ће бити познато ко ће у финале плеј-офа.

Остали спортови 14.05.2018 | 16:45
Вашингтон јури ка Стенли Куп финалу!
Хокејаши Вашингтона декласирали су синоћ као гости Тампу 6:2 и повели 2:0 у финалној серији Источне конференције.

Иако су домаћини имали гол предности на крају прве трећине, играчи из престонице одиграли су феноменално у преостале двије дионице, постигли чак пет голова, примили само један, те тако направили велики корак ка пласману у финале Стенли Купа.

Голом Тома Вилсона Вашингтон је први стекао предност, али је Тампа успјела два пута да искористи играча више на леду и преко Брејдена Поинта и Стивена Стемкоса преокрене на 2:1.

Фуриозна игра екипе из престонице САД услиједила је у другој трећини, када се мрежа "муња" затресла три пута (Деванте Смит-Пели, Ларс Елер, Јевгениј Кузњецов), за 2:4 уочи одлучујуће дионице.

А у посљедњих 20 минута, још два гола Вашингтона. Легендарни Александар Овечкин повисио је на 5:2, а коначних 6:2 поставио је Брет Коноли.



Иако је регуларни дио сезоне завршио иза Тампе на коначној табели Западне конференције, Вашингтон је на прагу да елиминише великог ривала.

Претходно је у другој рунди плеј-офа резултатом 4:2 елиминисао прошлогодишњег шампиона Питсбург, док је истим резултатом у првом колу доигравања био бољи од Колумбуса.

У Западној конференцији тренутно резултат у финалу је 1:0 за Винипег. Иако су "Џетси" у првом мечу финала Истока славили 4:2, има још много да се игра.

"Златни витезови" из Вегаса (Голден Книгхтс), екипа која се тек од ове сезоне прикључила НХЛ каравану, има сјајну прилику да већ у дебитантском наступу стигне до финала Запада.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар