Велики српски клуб је Војводина!

Стиже ли у Нови Сад офанзивац који је убио Зенит? Артјом Кулишев на мети!

Фудбал 16.05.2018 | 20:00
Велики српски клуб је Војводина!
Директор Динама из Санкт Петербурга Андреј Орлов говорио је о понуди “топ“ српског клуба за Артјома Кулишева. МОЗЗАРТ Спорт сазнаје - мислио је на Војводину, која размишља да навалу за следећу сезону освежи 24-годишњим руским крилом, мада Кулишев може да одигра и као класичан шпиц, али и као офанзивни везиста.

Е, сад, како га је Воша пронашла у другој лиги Русије? Биће да је веза нови тренер новосадске Старе даме Александар Веселиновић, који је осам година провео у фудбалској академији Ростова, а баш тамо је Кулишев направио прве фудбалске кораке.

Подсетимо, Орлов је помињао и да је неименовани српски клуб спреман да за Кулишева издвоји чак 200.000 евра плус бонусе у случају остварења клупских циљева. Чини се велики новац за српске услове, али учинак из текуће сезоне обећава. Кулишев је, наиме, ове сезоне у другој лиги Русије постигао 17 голова и још седам пута асистирао саиграчима. А руска друга лига баш и није позната по лепршавом стилу игре у коме се лако тресу мреже.

Такође, Кулишев је био најзаслужнији за то што је Динамо у петом колу купа избацио Зенит у продужетку. Тада је Артјом два пута погодио и једном наместио саиграчу гол, па је Динамо славио са 3:2. Није наравно Зенит тада играо у најјачем саставу, али су на терену били и асови какви су Јури Жирков, Артјом Дзјуба, Леандро Паредес, Матијас Краневитер...

Дакле, Вошини навијачи имају чему да се надају. Ако Кулишев заиста и стигне. А није Воша једина која се интересује. У игри су и Урал и повратник у руску елиту Оренбург. Знамо сви колико су Руси платежно способни. Али знамо и да се из клубова какви су Урал или Оренбург нападачи тешко продају. Воша би могла да буде добра одскочна даска. Посебно зато што има неких најава да ће следеће сезоне Лале бити много конкурентније него ове.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар