Драма и лудница у Мађарској!

Српкиње без европске круне! Рукометашице Ђера одбраниле су титулу Лиге шампиона, пошто су у финалу после драме и продужетака победиле Вардар са 27:26.  Вардар други пут узастопно испустио титулу европског првака! Ђер након 70 минута трабе одбранио трофеј! Велика штета за Македонке. . .

Остали спортови 14.05.2018 | 09:00
Драма и лудница у Мађарској!
Српска рукометашица Андреа Лекић није успела да македонском тиму донесе титулу, иако је њеним голом Вардар повео са 20:19 у завршници регуларног дела меча.

Ипак, Бразилка Аморим је успела да донесе изједначење Ђеру и отишло се у додатних 10 минута.

Тамо је Вардар стално био у заостатку, али су на крају имали прилику за изједначење у завршним секундама меча. Лекић, која је играла невероватно, повела је лопту и на пет секунди до краја одлично додала до Андрее Чарнађи. 

Међутим, млада пивотменка није успела да искористи зицер, пошто је њен покушај одбранила Киш. Тако су Андреа Лекић и Драгана Цвијић остале без европске круне, другу годину заредом. 

Лекићева је меч завршила са шест голова из осам покушаја, док је Цвијићева била стрелац једног гола. Андреа је била најефикаснији у пораженом саставу, док је Ђер до тријумфа предводила Корнелија Грот са осам голова. 

Поред Грот апсолутни хероји су Едуарда Идалина Талеска Аморим која је постизала најважније голова у завршници, као и голман Ева Киш која је одбранила круцијални шут.



Вардар је другу годину узастопно испустио титулу европског првака. Други пут узастопно трофеј је приграбио Мађарски Ђер и то поново након драматичних продужетака – 27:26 (20:20, 7:6).

Македонке, чији дрес носе српске рукометашице Андреа Лекић, Драгана Цвијић и Марија Петровић, су имале победу у својим рукама и вођство 20:19 након гола Лекићеве, али је продужетке Мађарицама донела Едуарда Аморим.

Бразилка је тада била херојка Ђера, док је у последњим тренуцима другог продужетка то постала Ева Киш, која је одбранила ударац Хрватице Андрее Чанађије.

Андреа Лекић је постигла шест голова, Драгана Цвијић један, док се Петровић није уписала у стрелце.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар