ЛШ: Станковић у финалу, Атанасијевић и подрашчанин испали!

Станковић са Лубеом у финалу Лиге шампиона! Одбојкаши Лубе Ћивитанове, за које наступа Драган Станковић, по први пут од 2002. наћи ће се у борби за титулу Лиге шампиона.

Остали спортови 12.05.2018 | 20:55
ЛШ: Станковић у финалу, Атанасијевић и подрашчанин испали!
Лубе је у Казању био бољи од пољске Заксе 3:1 (25:21, 22:25, 25:15, 25:18).

Италијани су много боље отворили меч и водили током већине првог сета, али је Закса успела да консолидује своје редове и изједначи резултат на 21:21. Лубе је одбио напад Пољака и везао четири поена, те први период игре решио у своју корист 25:21.

У другом сету, Заксу је предводио Торес, други најбољи поентер ЛШ, па је пољски тим изједначио на 1:1 у сетовима. 

Трећи сет је био само рутина за Лубе, с обзиром да су на другом техничком тајмауту имали предност од чак седам поена. Одличним сервисима су дошли и до +10 и сет привели крају резултатом 25:15. 

Италијани су наставили да 'бомбардују' поље Заксе, и водили током целог четвртог сета. Цветан Соколов је последњим поеном у мечу одвео Лубе у финале. 

Морис Торес из Заксе и Цветан Соколов из Ћивитанове су били најбољи стрелци својих екипа, обојица са по 20 поена. Хуанторена је постигао 18, а Американац Тејлор Сендер 14 поена. 

Атанасијевић и Подрашчанин немоћни, Зенит у финалу! Одбојкаши руског Зенита други су финалисти овогодишње Лиге шампиона, после убедљиве победе над Перуђом.

Зенит је у Казању савладао италијанског шампиона максималним резултатом, по сетовима 25:22, 25:20, 25:20.

Руски представник ће се у финалу састати са још једним италијанским представником, пошто је Чивитанова Лубе био бољи од пољске Заксе са 3-1 у сетовима.

Тако ће само Драган Станковић бити представник Србије јер Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин нису успели са Перуђом – Атанасијевић је био најбољи појединац свог тима са 12 поена, док је Подрашчанин скупио 7. 

Победничку екипу предводио је Вилфредо Леон Венеро са 19 поена, једним више од Михаилова. 

Финале је на програму у недељу од 18 часова, док је три сата пре тога дуел за треће место.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар