Лакићева откривала незаконите радње

Лакић је последњих неколико месеци, као и раније, писала о шверцу цигарета, а у својим текстовима откривала је да су са тим незаконитим послом били повезани службеници полиције и Агенције за националну безбедност.

Регион 09.05.2018 | 20:15
Лакићева откривала незаконите радње
Новинарка "Вијести" Оливера Лакић, која је рањена у уторак увече испред зграде у којој живи у булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици, пре шест година претучена је на истом месту.

Лакић је упуцана у ногу, задобила је прострелну рану десне потколенице и ван животне опасности је, објављено је на сајту Вијести.

Главни и одговорни уредник "Вијести", Михаило Јововић пренео је убрзо након инцидента, да јеповређена новинарка навела да јој је један мушкарац пришао док се кретала ка улазу зграде у којој живи и пуцао у ногу, али и да је видела још два мушкарца како беже.

Како преносе "Вијести", Лакић је последњих неколико месеци, као и раније, писала о шверцу цигарета.Још почетком 2011. године она је истраживала да ли се у фабрици "Тара" у Мојковцу и њеном складишту у Доњој Горици производе, складиште и одатле кријумчаре лажни брендови цигарета.



Писала је да су са тим незаконитим послом били повезани службеници полиције и Агенције за националну безбедност, па је због тога од фебруара 2011. изложена узнемиравају и претњама, а у марту 2012. године претучена је на истом месту где су на њу пуцали у уторак увече.

Због наношења телесних повреда, ухапшен је и правоснажно осуђен Иван Бушковић, али мотив и налогодавци напада, никада нису утврђени. Због лажног сведочења којим су хтели да му створе алиби, касније су осуђени и његови пријатељи и рођаци.

У новембру 2015. године, главни специјални тужилац Миливоје Катнић изјавио је да су докази о фабрици дувана у Мојковцу "највероватније изгубљени трајно", али да се тужилаштво тим случајем и даље бави.

Недавно је покренута нова истрага о шверцу дувана.

Због рањавања новинарке Лакић данас је организован протест испред зграде владе, у коме је учествовало неколико стотина људи. Осим колега новинара из редакција, окупио се и велики број представника опозиционих политичких партија и невладиних активиста.

Директор "Вијести" Жељко Ивановић окупљенима је пренео да се Лакић добро осећа и да се захваљује свима који су се окупили на протесту, али и онима који нису дошли.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Q

09.05.2018 18:42

БАЛКАНСКИ СИНДРОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенко Шепур

10.05.2018 07:44

Подршка новинарки,слободи медија,слободи мишљења.Тамо гдје убију слободу мисли,питање је само времена када ће почети убијати људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десимир

10.05.2018 13:14

Подрска за храбру новинарку...

ОДГОВОРИТЕ