Казна за сунчање на балкону?

Једног је Осјечанина узнемирио призор комшинице која је одлучила искористити високе температуре и осунчати се гола на свом балкону. Дјевојка је толико узнемирила комшију да је послао питање редакцији Гласа Славоније није ли такав чин законом забрањен.

Забава 08.05.2018 | 14:11
Казна за сунчање на балкону?
"Готово сваки дан може се видјети како се у сусједној згради на балкону гола сунча једна дјевојка. То није прикладно, с обзиром на то да преко пута живе породице с малом дјецом. Кад год дјеца изиђу на балкон, морају гледати голотињу па ме занима је ли то према нашем закону забрањено“, написао је суграђанин којег је комшиница очигледно толико разљутила својим понашањем да би јој он предвидио кажњавање.

Учинила би то и полиција, тачније, кажњавају због прекршаја вријеђања или омаловажавања моралних осјећаја грађана, а према члану 14. Закона о прекршајима против јавног реда и мира у Хрватској. Како су сазнали из ПУ осјечко-барањске, за такав чин предвиђена је новчана казна оквирно од 185 до 750 куна.

Иако су балкони и терасе станова приватна мјеста, полиција их може сматрати „фиктивним јавним мјестима“ ако су изложени погледима јавности, као што се често зове полиција због прегласне музике у стану која се чује на улици. Глас Славоније пише да се ипак сви прекршаји не односе искључиво на голотињу.

Судећи према висини казне, дјевојка ће убудуће добро размислити хоће ли се сунчати без иједног комада одјеће!

(Радио Сарајево)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

08.05.2018 12:19

Ја цу јој слободно дати мој балкон да се сунца.

ОДГОВОРИТЕ