Лидери Западног Балкана у Скопљу

Председник Србије Александар Вучић боравиће данас у једнодневној посети Скопљу, где ће учествовати на састанку лидера Брдо-Бриони процеса, најављено је из његовог кабинета.

Регион 27.04.2018 | 12:24
Лидери Западног Балкана у Скопљу
На данашњем састанку осим домаћина, учествоваће председник Србије Александар Вучић, Албаније Иљир Мета, Хрватске Колинда Грабар Китаровић, Црне Горе Филип Вујановић, Словеније Борут Пахор, председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи.

Специјални гости скупа у Скопљу, како је најављено из кабинета председника Македоније Ђорђа Иванова, биће бугарски премијер Бојко Борисов, земље која председава ЕУ, и председник Савета ЕУ Доналд Туск.

Скуп ће почети поподне у хотелу "Александар Палас".

Брдо-Бриони процес инициран је 2013. године од стране председника Словеније и Хрватске, а идеја је да ове две чланице ЕУ помогну Западном Балкану на њиховом путу у Унију, као и њихову стабилизацију кроз јачање регионалне сарадње и решавање отворених билатералних питања.

У Скопљу су данас безбедносне мере подигнуте на први степен спремности, због одржавања данашњег скупа у оквиру Процеса Брдо-Бриони и присуства великог броја председника, премијера и високих европских званичника.
 
У граду се саобраћај одвија по посебном режиму, полицијске конроле су строге, а град надлећу хеликоптери, јавила је агенција МЕТА.

Скуп у Скопљу пратиће 156 акредитованих представника медија, 116 из Македоније и 40 из иностранства.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

27.04.2018 10:39

Само их гледам...Ко је њих познавао ни пакао му неће тешко пасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путоказ

27.04.2018 16:10

Вучић показује Бакиру, који је баш дезорјентисан, правац на коме се налази Турска.

ОДГОВОРИТЕ