Чавић: Зауставити задужења Српске

Осим лошег стања у сектору безбједности и правосуђа, Република Српске не стоји добро ни када је економија у питању, навео је предсједник НДП-а Драган Чавић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Република Српска 26.04.2018 | 23:01
Чавић: Зауставити задужења Српске
„Ми у наредним годинама на годишњем нивоу имамо доспјеће око 800 милиона кредитних обавеза. Само у овој години морамо да платимо 100 милиона марака камата на кредитне обавезе. Хитно се мора прекинути кредитно задужење преко обвезница јер је то најскупље задужење које постоји. 100 милиона које дајемо за камате је довољно за 10% повећања пензија.“

Када је ријеч о опозиционој коалицији, предсједник НДП-а увјерава да Савез за промјене и даље постоји. Међутим...

„Ми би хтјели да будемо фактор, а дјелује да нас наши партнери доживљавају као привјесак“, каже Чавић.

Он објашњава да НДП тражи од партнера из СзП да буду партнери у правом смислу те ријечи „и у добру, и у злу“.

“Чини ми се и чинило ми се често да ми нисмо партнери у добру, а у злу јесмо по дефиницији. Нас не повезују потенцијалне столице, већ интереси да ствари промијенимо.”

НДП је очекивао да ће заједнички, испред Савеза за промјене бити саопштена имена кандидата за двије клучне функције, али и имена људи који ће обављати функције министара и предсједавајућег Савјета министара БиХ како би грађани били увјеренеи да су промјене могуће, наводи Чавић.

Он истиче да није инсистирао на функцији предсједника Владе Републике Српске.

У сваком случају након избора у Републици Српској биће неопходни велики резови како би се многе ствари помјериле са мртве тачке, подвукао је предсједник НДП-а Драган Чавић у емисији „Пулс“ БН телевизије.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Алан Форд

26.04.2018 21:43

Чавићу само да те подсјетим да си нам ти Додика навукао на врат. И смањи мало доживљај, као и онај Крсмановић. Питај га колико је мазно на изградњи оног моста док је био начелник Фоче. И питај га зашто је викендом узимао од возача кључеве од службеног аута и са секретарицом викенде проводио у Београду. За СДС је најбоље да се откачи и вас и ПДП и да иде самостално на изборе. Ако мислиш да ти је странка јака, изађи брајко самостално па ћеш видјети како је цензус далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2018 01:54

Знамо и ми пензиинери како је било док је овај у овакви владали.

Name

перспектива=0

27.04.2018 05:12

Дозивљај треба утисати: БиХ не треба изборе него централну комеморацију и готово.

Name

Ре Алан Форд

27.04.2018 06:41

Ајде ти у свој снсд па тамо кроји политику кад си нам тако паметан. Пусти ти Савез за промјене. Знамо ми и како цемо и ста цемо. Побједицемо и помест цемо вас!

Name

Пензионер

27.04.2018 01:53

Па сто ниси повецо кад си био на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла

27.04.2018 06:38

А премијерка Владе републике Српске ће повећати пензије.али и акцизе и гориво. Пензионери ко год буде тешко вама а за вријеме СНСД је најтеже и најгоре гласај али размислите.

Name

Ре

27.04.2018 06:54

Да знас рацунати, видио би да су пензије тад у односу на позросацку корпу биле веце него данас. Али ти наравно немас појма али волис да пљујес јавно. Бас ко и сви снсдовци

Name

Ре алан форд

27.04.2018 06:45

Чавић аргументовано говори о економским проблемима и њиховом рјешавању, а ти малтис о неким свалетањима, секретарицама, бла бла.. Ако си мушко, тачно ме срамота што си Србин. Ти си обична бабетина, сеоска трачара и није ти место на порталима гдје се говори о животним стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.04.2018 09:06

Ти да си иоле писмен, би макар прецутао тај коментар.Јер,јасно је да се морамо задузиват.Теби,оцито,то није јасно.Како би овај Цавиц напунио будзет?Нека казе.Наравно де би се и он и Сзп морао задузивти.Видиш ли да нико ништа не ради,сем јавног сектора.

Name

Ре Ре

27.04.2018 06:52

Црвени залуђениче, уживај у својој пензији кад ти је тако добро. Има нас, и не слутис колико, којима је пензија премала и сматрамо да је недостијна цовјека! Зато цемо вас за сва времена склонити у октобру. Наприје Цавицу, наприје Саврз за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

28.04.2018 07:01

Чавићу свака част тебии СзП само тако наставите. Добар вам је план за обнову. Ови "Црвени" немају шта да понуде осим млаћења празне сламе и засзрашивања народа као ако небуде њих нема РС. Ми са њима нећемо имати РС јер су нам уништили "економски".