Шта се скрива иза смјена директора?

Након смјена у „Електропривреди Републике Српске“ на ред су стигле и у „Поштама Српске“. И у овом Јавном предузећу десили су се потреси.

Република Српска 25.04.2018 | 20:14
Шта се скрива иза смјена директора?
У “Поштама Српске“ су смјењени извршни директори. Надзорни одбор разрјешио је дужности Божану Трнинић, која је била на челу за економске и рачуноводствене послове. Божана Трнинић иде на мјесто замјеника главног ревизора Српске.

Без директорске фотеље остао је и Игор Барош, кадар Уједињене Српске. Био је директор за правне, опште послове, људске ресурсе и инвестиције. Незванично, на његовој смјени инсистирала је странка. Барош данас није био расположен да одговори на питање који је главни разлог за његову смјену.

На питања о смјени није стигао одговор ни из „Пошта Српске“. На мјесто Игора Бароша дошла је СњеЖана Мартић која је, такође, члан Уједињене Српске. Она је била на позицији извршног директора за поштански саобраћај. Само је промјенила фотељу, као и странку. Недавно је напустила странку Марка Павића и пришла је Ненаду Стевандићу.

„Балканократија је нешто што краси овај простор, а такав начин управљања Јавним предузећима и такво понашање у јавном сектору се подразумијева. Будући да нас је мало у Републици Српској углавном се ради о особама које су промјениле неколико партија“, изјавио је економиста Горан Радивојац.

Надзорни одбор је на сједници одржаној прије пет дана донио и одлуку о расписивању јавног конкурса за избор и именовање извршних директора чије су фотеље остале упражњене.

Власт сматра да су сви директори смјеном уствари кажњени. Мада, испоставља се да та казна врло често подразумјева склањање са једне и постављање на другу још бољу позицију. Све док они који руководе предузећима водећи их у минус не буду и кривично одговарали за своје поступке, тешко да ће њихове смјене имати ефекта.

Најбољи примјер је „Електропривреда Републике Српске“. Оставке, смјене, нова именовања. По свему судећи, ради се о козметичким промјенама. Досадашњи бивши директор Жељко Ковачевић, кадар Небојше Радмановића према тврдњама наших извора биће замјеник Радмиле Чичковић. За Максима Скока чија је леђа чувао Петар Ђокић обезбијеђена је још боља позиција и то у Електропреносу БиХ.

„У овом предизборном периоду владајући су одлучили да изврше те смјене на владајућим позицијама, али у жељи да амортизују било какве негативне ефекте, ове већ смјењене су поставили на боље позиције“, додаје Радивојац.

Све ово упућује на закључак да се не ради о мјерама за ефикасније пословање, већ о комбинацијама између СНСД-а и коалиционих партнера ДНС-а и СП-а. Промјене без промјена, јер се у изборној години мало ко усуђује да таласа.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Срб

25.04.2018 18:20

Сњежана Мартић са завршеним птт факултетом постаје извршни директор правних и општих послова...кад је предсједник месар онда може све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЛА

25.04.2018 19:19

ОЧЕКУЈТЕ САМО ПОСКУПЉЕЊА НЕКО МОРА НАМИРИТИ ТОЛИКЕ ПРОНЕВЈЕРЕ .

Name

Ре Срб

25.04.2018 19:27

Је наса дрзава.Онај смолавац Зељко досао из Бихаца на бициклу а сад има 4 куце у Бањалуци.Па каква је то дрзава.Небојса Радмановиц да је гради.Бозе сацувај.

Name

Миладин

25.04.2018 18:32

Па како то инжењер саобраћаја води правни сектор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

25.04.2018 19:14

Нова радна мјеста, наравно боља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чолић

25.04.2018 20:44

Игор Барош је честит момак. Отјеран је јер није хтио извршавати налоге лопова из Уједињене Српске. Дечко је радио у оквиру закона и овлаштења, а када су тражили да за њих ради криминалне работе, одбио је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

25.04.2018 21:23

Јел отисла она Рускиња куци да могу отворити прозор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

25.04.2018 21:44

Марка Михајловица за директора посте , Бијељинску посту подигао . подици це и цитаву републицку посту, ако му дате прилику!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

26.04.2018 08:49

Оче, оче, за пар година од бицикла догура до опел астре од 35000 КМ. Спаси нас боже нашминкаи менаџера.

Name

Илија Љубинковић

26.04.2018 08:50

И тата је подизо сваста, мали је класицни шминкер.

Name

Алфа

26.04.2018 08:57

Довољно је да удјете у Дворовима у посту, и ако то сматрате нивоу достојанства, ви сте психијатријски случај.

Name

Валерија

26.04.2018 07:56

Тешко је стање у РС а и у јавном сектору. Све иде у пропаст па онда само смјена директора а ништа конкретно подузети да стигнемо из пепела. До кад?

ОДГОВОРИТЕ