Дачић: ЕУ ћути о питању Косова

Представници ЕУ су глувонеми када је у питању Приштина. Не знам да ли је та болест излечива. Када треба нешто против Приштине да се каже, као да заседа савет мудраца са Тибета, али зато када је реч о Србији увек постоји спремност да се на нама вежба, рекао је Ивица Дачић, упитао је министар спољних послова.

Србија 25.04.2018 | 19:35
Дачић: ЕУ ћути о питању Косова
Говорећи на конференцији "Нове перспективе за Западни Балкан" у организацији Центра за међународне и безбједносне послове Дачић је рекао да је Косово вјековни проблем и да не може бити ријешен једним споразумом.

"Какве везе Заједница српских општина има са потписивањем правно обавезујућег споразума са Приштином?", Дачић.

Дачић је навео да је документ о томе потписао прије пет година са Кетрин Ештон и са Хашимом Тачијем.

Он је истакао и да "Србија није џак за ударање".

"Немојте ударати на наше достојанство", рекао је Дачић и поновио да Србија пружа руку, али да је за танго потребно двоје.

Према његовим ријечима, трајно рјешење косовског питања је "вин-вин" комбинација за Београд, Приштину и Европску унију.

Дачић је рекао да када питате европског комесара Јоханеса Хана шта треба да буде у том споразуму, он каже да не зна.

Одговор Хана је, каже, да споразум треба да садржи оно што се "двије стране договоре".

"Ми хоћемо да се договорамо, али нећемо да се договарамо по принципу да је све решено. Хоћемо да будемо активни. Наша рука је пружена", поновио је Дачић.

Напоменуо је да су у Бундестагу анализирали његову изјаву да је питање хоће ли ЕУ постојати 2025. године, истичући да он није рекао ништа пежоративно, те да Србија не жели да се ЕУ распадне.

Како је рекао, за 20 или 50 година ЕУ или УН можда неће постојати, али ће постојати Србија и зато, додао је, мора да се води рачуна какве се одлуке доносе.

Кроз шалу је рекао и да ће се ЕУ уласком западнобалканских земаља прије распасти.

Пошто је Дачић о Косову говорио другачије него што је у припремљеном говору и оштријим тоном, организатори су га питали шта је истина пошто има разлика, а Дачић је одговорио: "Оно је било дипломатски, а ово је тачно".

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СПАВАЦ ИЗ БЕОГРАДА

25.04.2018 17:50

ДАЦИЦУ УЗМИ ЗА РУКИЦУ ДОДИКА ПА У САТОР ПЈЕСМА РАКИЈА ПОСЛИЈЕ РАСОЛ,И ТАКО ПРЕСПАВАЈТЕ ЈЕР СТЕ СТВАРНО ПОЛИТИЦКЕ НЕЗНАЛИЦЕ И ЗЛО ЗА ОНЕ КОЈЕ ПРЕСТАВЉАТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЈД СПАВАЦ

26.04.2018 10:07

НАСТАВИ ДА СПАВАС А НЕ ДА ЛУПАС ГЛУПОСТИ.

Name

x

26.04.2018 12:03

Косово сврсен цин За европу!!

Name

Лажно Име

25.04.2018 17:53

За ЕУ је Косово држава и самим тим завршена прича. Не мислиш ваљда да ће они сваки дан прицати о Косову? Они су своје рекли. Него теби и Вучићу да није Косова неби имали о чему причати и измисљати теорије

ОДГОВОРИТЕ
Name

музиме

25.04.2018 17:57

Ти људино неразумијес неке ствари.Ти прузо непрузо руку никада висе нема договора.Албанци су узели косово а америка је признала.Зато са тим косовом народ је преуморан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.04.2018 19:45

Мислим да ти не разумијес друже. Јевреји су говорили 50 година “догодине у Јерусалиму”и ево их друже тамо. Срби не могу никоме давати територије тек онако јер су тренутно уз неку силу ти албанци. И то ће проћи али света Српска земља никад неће бити тудја. Тако се понасај,тако живи, тако дјелуј то је и твоја прадедовима. Немаш право никад НИКАД да је било коме дајеш. Дачић је све у праву али времена су по нас лоша.Времена се мијењају друже и нико не зна шта ће бити сутра .Зато видимо се на Косову.

Name

ЛД

25.04.2018 22:19

Та је прица заврсена фор евер.

ОДГОВОРИТЕ