"Била је храбра жена и мајка"

Родбина и познаници породице Самарџија из Бањалуке коју је задесила незапамћена трагедија јуче су и даље у неверици коментарисали оно што се догодило са дететом и мајком из насеља Нови Борик.

Република Српска 25.04.2018 | 10:23
"Била је храбра жена и мајка"
– Била је храбра жена и мајка. Преживела је тешку болест због које није могла имати више деце и све су посветили маленом дечаку. Сви ми можемо нагађати само како је дете успело да се попне и падне, али за то су довољне секунде, стотинке и ето трагедија је неизбежна, породице више нема – кроз сузе је коментарисала рођака.

На месту пада дечака и јуче ујутро су били видљиви трагови крви, као и медицински прибор који је користила дежурна екипа Хитне помоћи.

Станари зграде такође у шоку, једва да проговарају неку реч.

– Овде у зградама су већином млади брачни парови са децом и овакав случај вас упозори да се тако нешто може догодити било коме. Страшна трагедија која се речима не може описати – прича станарка у Улици Вељка Млађеновића.

Извор Српскаинфо из истраге наводи да је увиђај након пада дечака био детаљан.

– Узимани су отисци са прозора у стану, а детаљно је означено и место пада дечака. Тачне околности биће утврђене након истраге. Оно што је познато то је да су у стану били дечак и мајка – навео је извор из истраге.
 
Подсећамо, десетогодишњи дечак П.С. погинуо је након пада са четвртог спрата зграде у бањалучком насељу Нови Борик, а након сазнања да јој је син јединац изгубио битку за животом мајка Дарија Самарџија (39) се обесила.

Застрашујући врисак мајке из стана на четвртом спрату прексиноћ је пресекао станаре зграде у Улици Вељка Млађеновића.

– Врисак, а након тога и сцена у којој дете непомично лежи испред зграде нешто је што нећу заборавити док сам жив. Убрзо је било јасно каква се трагедија догодила – испричао је комшија.

Додаје како је дечак лежао око пет метара даље од зграде.
 
У Полицијској управи Бањалука потврдили су да је трагедија у којој је настрадао десетогодишњак пријављена у вечерњим часовима.

– Око 19.50 часова у Улици Вељка Млађеновића дошло је до пада малолетника рођеног 2008. године са четвртог спрата стамбене зграде. Малолетник је возилом Службе хитне медицинске помоћи превезен у болницу, али је око 20.55 часова преминуо – навели су из Полицијске управе Бањалука.

Увиђајем је утврђено да је дете пало са прозора стана на четвртом спрату, те да је приликом пада ударило од аутомобил паркиран испред зграде. Околности пада утврдиће истрага.

Но, трагедији ту није био крај.

Након сазнања да је син подлегао, мајка Дарија Самарџија је побегла из круга здравствене установе.
 
У потрагу су одмах кренули чланови породице, пријатељи, али и полиција.

– Након сазнања да је Дарија отишла у непознатом правцу алармирани су сви. Чак се и преко друштвених мрежа делила информација да је у току потрага за женом уз њен опис. Оно што је најтрагичније потрага је била усмерена на насеље Симе Матавуља у непосредној близини Хитне помоћи, где је и зграда Фонда испред које је касније и пронађено тело. Нажалост тај део, где је пронађено тело мајке, од улице је одвојен живом оградом и завучено је, а још је био мрак па нико није ни опазио да је мајка ту – испричао је познаник покојнице.

Нажалост, беживотно тело Дарије Самарџија пронађено је око четири часа ујутро на дрвету у центру Бањалуке.

Према незваничним информацијама мајка је завезала пертле око врата и обесила се.

Трагично настрадали дечак и његова мајка биће сахрањени данас на гробљу у Врбањи у 13 часова.

Полицијски увиђај

Марија Маркановић портпарол Полицијске управе Бањалука, изјавила је јуче да је полиција након проналаска беживотног тела Д.С. обавила увиђај.

– Око четири часа ујутро у Улици Здраве Корде пронађено је беживотно тело мајке. Увиђајем је утврђено  да нема елемената кривичног дела, те да је у питању самоубиство – навели су из Полицијске управе Бањалука.

(Блиц)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

дзоо

25.04.2018 08:30

Прво верник несмије помислити на убиство или самоубиство.Друго да је била храбра неби себи одузела зивот.Дету лака земља и њој а како Бог казе нема раја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре дзоо

25.04.2018 09:02

Бар не коментариси тудју несрецу. Као вјерник и ако знас вец за Бога којег спомињес суздрзи се таквих коментара. Бол и туга неописива. Сауцесце.

Name

Анонимно

25.04.2018 09:06

Гријех јесте одузети себи живот, али на нама је да се молимо за такве особе, а Бог је милостив и сажаљив, битна је молитва. Ко ће у рај само Господ зна и одређује, не ми...

Name

Ти

25.04.2018 09:06

Знас колика је мука обузела јадну зену, ста је друго могла, колико је пропатила, за ста висе да зиви, цути тамо, не дај бозе ником.

Name

Игор Јондза

25.04.2018 09:19

Нек си ти продуховљени мајмуне насао да нам тумацис библију. Пању један необразовани безосјецајни.

Name

Xx

25.04.2018 09:45

Да неста знас неби тако писо зена није могла поднијет тако несто нек им је лака земља.

Name

Исус

25.04.2018 10:01

Брате незнас каквог си духа, не иритирај брацу и сестре него буди благ као сто је Отац небески не знас његову вољу, не суди да ти се не би судило!

Name

Тина

25.04.2018 10:04

Дзоо безосјецајна срамото и вјере и људскости. Ти имас право да судис, срам те било!

Name

ккк

25.04.2018 10:19

За Дзоо, Десила се велика трагедија, нико нема право да осудјује мајку, она није могла да поднесе бол и да схвати ста се догодило! Молим Вас да не судите ко је вјерник а ко није, цињеница је да многи који се декларису као вјерници не зиве у складу са тим. Овдје нема мјеста за коментарисање. Искрено сауцесце породици и велика туга за све нас сто смо изгубили два млада зивота.Зао ми је из срца, помислим на мало дијете одмах могу да плацем, такодје када размисљам кроз ста је просла мајка не могу бити равносусан и спомињати вјеру. Надам се да це отац смоци снаге све ово да презиви!

Name

Стасаса

25.04.2018 12:06

Мозда и ти би исто урадио сто паметујес.

Name

ух ух

25.04.2018 13:38

Ух,што ме ови вијерници почињу нервирати...

Name

Тања

25.04.2018 13:55

Прво, истински вјерник не осуђује друге људе, него их зали и помоли се за њихову јадну дусу. Чак и свестеници врсе опело уколико се утврди да је ријец о теском нервном растројству (болести), али породица упути молбу Цркви. Гријех јесте јер је самоубиство једини цин послије којег се не мозе покајати. Нико боље од Бога не зна како се та зена осјецала цувси за смрт свог сина. Мајка као мајка, увијек себе криви. Колико пута само каземо дјеци да се не нагињу преко ограде, не пењу по столицама крај ограде. Дјеца тврдоглава, смију се, одговарају: Нисам глуп, сто понављас једно те исто! Нека им је лака земља.

Name

Ре дјо

25.04.2018 14:26

Коју установу слабо цувају па си побјего.глуп си ти да разумијес неке ствари

Name

Мими

25.04.2018 19:40

Срамите се таквог коментара...зена није могла поднијети такав бол.

Name

Луна

25.04.2018 08:37

МАЈКА је само једна! Поцивајте у миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

25.04.2018 09:36

Бог је рекао цувај се цувацу те, сви ми имамо своју судбину. Ово сто је задесило ову породицу је велика трагедија. Моје дубоко сауцесце.

Name

Кик

25.04.2018 11:11

Ауу..страсно..сауцесце породици. Страсна трагедија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

25.04.2018 11:44

Е мој Џоо,ти си обичан коњ.Извињавам се животињи.