Пленковић јурио Јоксимовићеву

Хрватски премјер Андреј Пленковић јурио је за српском министарком за евроинтеграције Јадранком Јоксимовић на Брду код Крања. Како се сазнаје, Пленковић је за Јоксимовићевом буквално трчао по хотелу желећи да разговара с њом.

Регион 25.04.2018 | 08:13
Пленковић јурио Јоксимовићеву
- Он је, не водећи рачуна о бројним званичним делегацијама у препуном лобију хотела, безуспешно дозивао Јоксимовићеву. Пошто она није реаговала, он је министарку сустигао на рецепцији хотела, када је плаћала рачун. Јоксимовићева га је поздравила и они су остали у дужем разговору. О чему су причали, није познато. Иначе, чланови бројних делегација са чуђењем су посматрали овај необичан Пленковићев поступак - прича саговорник који је присуствовао несвакидашњој сцени. 

Јоксимовићева није одговарала на питрања овим поводом, а њени сарадници који су били присутни, потврдили су да сесве ово заиста догодило и да су разговарали о билатералним односима две земље. 

А да читава ствар буде још занимљивија, Пленковић је недавно игнорисао све позиве премијерке Ане бБрнабић, која се чак јавно пожалила да јој се хрватски колега не јавља. Зато сада остаје дилема заштко Пленковић игнорише српску премијерку, али зато трчи за министарком у њеној влади.

Јоксимовићева је иначе привукла пажњу медија на скупу одржаном на Брду код Крања. Хрватски медији су желели да чују њен коментар поводом новог погоршања односа између Хрватске и Србије, али су за то , како они тврде, остали ускраћени. Тачније како кажу "добили су кошарицу" и то само зато што су из Хрватске. 

Наиме, како тврде у Хрватској, на питање зашто неће да да изјаву хрватским медијима, она је одговорила " Ја одређујем коме ћу дати изјаву, а даћу је ваљда онима које сам овде довела", док је с друге стране, након тога казала да је новинар био "некултуран и агресиван" као и да је желела да говори само о темама са самита. 

На Брду код Крања јуче је одржан Самит о процесу сарадње у југоисточној Европи, где се, између осталог разговарало о проширењу ЕУ.

(СД)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трн

25.04.2018 14:37

Ето извињавао се. Ајте молим вас

ОДГОВОРИТЕ