ЕЛ: Басконија се тргнула! Идемо даље...!

Фенер остаје још два дана у Шпанији! Басконија је узвратила и спречила шампиона Европе да се у три корака пласира на Фајнал-фор. Марко Гудурић није имао подршку када је било потребно.  Фенербахче доживео први четвртфинални пораз у Жељковој ери. . .

Кошарка 24.04.2018 | 23:25
ЕЛ: Басконија се тргнула! Идемо даље...!
2015: Фенер - Макаби 3:0
2016: Фенер - Реал 3:0
2017: ПАО - Фенер 0:3
2018: Фенер - Басконија 2:1

После 11 узастопних победа у Топ 8 фази Евролиге, кошаркаши Фенербахчеа доживели су и пораз.

Басконија - Фенербахче 88:83 (19:20, 28:18, 20:28, 21:17)

На гостовању у Виторији, бранилац титуле шампиона Европе није успео да најбрже могуће резервише своје место на Фајнал-фору у Београду. Борбени Баски, на челу са Родригом Бобоом (21 поен, 5 асистенција), одиграли су чврст меч, контролисали резултат и узвратили после два истанбулска пораза.

Српски бек Марко Гудурић подстакао је реакцију Фенера у трећој четвртини, погодио четири тројке и дао највећи допринос приласку гостију на поен заостатка (67:66, 29. минут), али је тренер Басконије Педро Мартинез ове вечери ипак имао више расположених адута од Жељка Обрадовића.

Мет Џенинг одговорио је на тај јуриш Фенера важним погоцима, придружио му се и Јанис Тима и тако је одбијен налет браниоца титуле, који ће наредну меч лопту имати у четвртак, 26. априла, од 21 час.

Европска клупска кошарка је и то доживела - први Фенеров четвртфинални пораз у ери Жељка Обрадовића! Оно што годинама уназад нису могли да ураде Панатинаикос, Реал Мадрид и Макаби Тел Авив, урадили су кошаркаши Басконије - 88:82 (19:20, 28:18, 20:18, 21:17).

Басконија се тргнула против актуелног владара Европе, уписала први тријумф и продужила ову четвртфиналну серију бар за још 48 часова. Чудна утакмица виђена је у дворани Фернандо Буеса. Басконија је два пута дозвољавала истанбулском гиганту да се врати у живот, а после велике серије у финишу трећег квартала, када је Марко Гудурић серијом тројки покренуо Фенербахче, чинило се да ће све бити завршено у трећој утакмици. Али, то није био случај. Фенербахче се потпуно изгубио на улазу у последњих десет минута утакмице, што је Басконија искористила и серијом 15:0 отишла на великих 82:66. 

Имаће због чега Жељко Обрадовић да буде незадовољан после ове утакмице, јер су његови ученици без коша из игре били тачно пет и по минута! Тачније, све док Боби Диксон није зауставио тежак суноврат, а пре њега једино је Николо Мели са пенала донео поене за госте. 

Успео је Фенербахче везаним тројкама Костаса Слукаса и Луиђија Датомеа да унесе нову дозу неизвесности у меч, али је драму спречио најбољи играч Басконије у већем делу сусрета - Родриг Бобуа. Његов хитац с полудистанце на ула улазу у последња два минута утакмице смирио је Фенербахчеов налет, чиме је практично и потписао тријумф тима из Виторије. 

Бобуа је меч завршио са 21 поеном (4/7 за два, 4/6 за три), те пет асистенција. Двоцифрени су били још и Венсан Поарије са 12 поена и седам ухваћених лопти, а исти број кошева имао је и Јоханес Војтман. Марселињо Уертас је додао 11 поена и седам завршних додавања, док је Торнике Шенгелија убележио дабл-дабл са по 10 поена и скокова, уз четири асистенције. Код Фенербахчеа најбољи је био Јан Весели са 17 поена (7/9 за два) и 10 скокова. Костас Слукас такође је имао дабл-дабл са 14 поена и 11 асистенција, док је Марко Гудурић одиграо нешто мање од 16 минута и убележио 12 поена (4/5 за три) и три ухваћене, две подељене и једну украдену лопту. Никола Калинићје за четрнаест и по минута уписао два поена.

ЕВРОЛИГА (ПЛЕЈ-ОФ) - ТРЕЋЕ УТАКМИЦЕ

Уторак

Жалгирис - Олимпијакос 80:60
/Дејвис 18 - Спанулис 14/

Басконија - Фенербахче 88:82
/Бобуа 19 - Весели 17/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар