"Босанац са срцем вука!"

Званични портал Бундеслиге подсјетио је на капитена Босне и Херцеговине, који је са Волфсбургом освојио "салатару" у њемачком шампионату.

Фудбал 24.04.2018 | 20:00
"Босанац са срцем вука!"
У тексту који носи назив: "Срце 'вука' са освојеном Бундеслигом", Един Џеко је приказан као један од најзаслужнијих за освајање титуле Волфсбурга у сезони 2008/09, као и кључни човјек Роме у овогодишњој Лиги шампиона.

"Један од најпрепознатљивијих стријелаца европског фудбала, захваљујући којем Рома сања мјесто у финалу елитног такмичења је Един Џеко, снажни нападач који је славу стекао играјући за Вофсбург", наводи се у тексту и додаје да је тридесетдвогодишњи центарфор својим погоцима елиминисао Барселону упркос поразу на "Ноу Кампу" од 4:1. Међутим, "вучица" је успјела да у реваншу на "Олимпику" забиљежи побједу од 3:0 и прође у полуфинале, што је одјекнуло широм свијета.

Према писању Бундеслиге.цом, Џеко је тренутно на 20 голова из 43 меча у трећој сезони у Риму, што јако подсјећа на 2009. годину кад је са Волфсбургом постао првак Њемачке.

"Долазак у Волфсбург ће ми помоћи у каријери, али најприје морам да научим њемачки језик", чувена је Единова реченица кад је из чешких Теплица, гдје је био најбољи странац лиге, за суму од четири милиона евра прелазио у "вукове".

Његове рријечи су се показале пророчким јер је послије наученог њемачког језика успио и да импресионира Феликса Магата, тадашњег тренера у Волфсбургу.

У првој години у дресу "вукова" постигао је осам погодака, што је скроман учинак с обзиром на његове способности које је у потпуности показао у шампионској сезони Волфсбурга.

Уз несебичну помоћ Звјездана Мисимовића, саиграча из "змајева", Андрее Барзаљија, Маркуса Шефера и Бразилца Графитеа, Џеко је постао други голгетер Бундеслиге са 26 голова, а у свим такмичењима је стигао до коте 36 на укупно 42. утакмице.

Аутор текста се присјетио импресивне партије против Бајерна у побједи од 5:1 на којој је Џеко био двоструки стријелац за прву и једину титулу Волфсбурга у историји клуба, али и вицешампионску титулу на листи стријелаца иза саиграча Графитеа (28).

Титулу најбољег стријелца освојио је већ у наредној сезони кад је 22 пута тресао противничке мреже, а те године је постигао и први гол у Лиги шампиона и то против Манчестер јунајтеда у тријумфу "вукова" (2:1).

Досад је Џеко уписао 14 погодака у елитном европском такмичењу, рачунајући и голове које је постигао у дресу Манчестер ситија, гдје је отишао 2011. године након три и по сезоне у Њемачкој.

"У Волфсбургу има велику оставштину - први је стријелац клуба са 85 голова, од чега 66 у Бундеслиги, па ће у Њемачкој још дуго живјети сјећање на његове врхунске партије. С обзиром да од вечерас тражи своје мјесто у полуфиналу Лиге шампиона на штету Ливерпула, енглески дивови из Премијер лиге ће морати добро да припазе Босанца са срцем 'вука'", наведено је у тексту портала њемачког првенства.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

24.04.2018 18:07

Имамо страшно паметну дјецу, Дзеко је доказ да БиХ има шампионе.

ОДГОВОРИТЕ