Тоти: Ливерпул памтим по лошем, али их поштујем!

Бивши фудбалер Роме Франческо Тоти каже да га на Ливерпул асоцирају лоше успомене, али да је клуб који води Јирген Клоп узор за Рому.

Фудбал 24.04.2018 | 18:45
Тоти: Ливерпул памтим по лошем, али их поштујем!
Два пута када су Ливерпул и Рома играли Тоти памти по лошем, 1984. у финалу Купа европских шампиона и 17 година касније у Купу УЕФА.

Оба пута је Рома извлачила дебљи крај само што је "Принц Рима" прву гледао као седмогодишњак, а у другој је играо.

"Кад чујем име Ливерпула помислим на поштовање, велики клуб, тим и бројне навијаче, као и модел који треба следити. Упркос тим лошим резултатима имам и лепе успомене у вези са том утакмицом на Енфилду. Атмосфера, осећај, страст навијача - импресивно", рекао је Тоти пред полуфиналну утакмицу коју две екипе играу у уторак увече.

Он се прошле сезоне опростио од дреса "Вучице" коју је напустио Мохамед Салах и отишао управо у Ливерпул. Рома са њима двојицом у екипи није успела да уради оно што јој је пошло за руком сада. Подвиг Римљана је утолико већи што је "пала" моћна Барселона после великог преокрета.

"Ове сезоне сам одгледао много утакмица Ливерпула, посебно оних где игра Салах, пратио сам их често. Посебно ове скорашње у Лиги шампиона и биће врло тешко обема екипама. Донекле ме изненађује што Салах игра толико добро у првој сезони у Ливерпулу. Али, са друге стране, имајући у виду квалитет тима који имају и тренера - Клопа, по мом мишљењу једног од најбољих на свету - не чуди ме. Ставили су га у ситуацију да се максимално изрази и покаже најбоље што зна", рекао је Тоти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар