Невјероватних 50п Рокетса, Тандери у амбису!

Кошаркаши Хјустона победили су Минесоту резултатом 119:100 и повели у серији са 3:1.  Оклахома и Минесота - угашени! Вестбрук је претио Рубију, Таунс се ругао Хардену и. . . њихови тимови адекватно су кажњени за то.

Кошарка 24.04.2018 | 11:30
Невјероватних 50п Рокетса, Тандери у амбису!
Кључни моменат догодио се у трећој четвртини када су Рокитси постигли невероватних 50 поена.

Екипу из Тексаса предводио је Џејмс Харден са 36 поена, док је Крис Пол забележио 25 кошева, по шест скокова и асистенција и пет украдених лопти. 

Код Минесоте Карл-Ентони Таунс је био најзапаженији са 22 поена и 15 скокова, Џими Батлер је додао 19 поена и девет ухваћених лопти, а Дерик Роуз је додао 17 кошева. 

Српски кошаркаш Немања Бјелица је за 16 минута на паркету постигао седам поена, уз три скока и по једну асистенцију и украдену лопту.



Јута је повела против Оклахоме са 3:1 пошто је у четвртом мечу финала плеј-офа савладала Тандере са 113:96.

Оклахома је боље започела меч и средином друге деонице имали осам поена предности. Јута је до одмора истопила предност, да би у наставку много боље заиграла и стекла двоцифрену предност која је на крају износила +17.

Донован Мичел предводио је Џезере са 33 поена, док је Џо Инглс убацио 20, а Руди Гобер је меч завршио са дабл-даблом - 16 поена и десет скокова.
Код Оклахоме најефикаснији је био Пол Џорџ са 35 поена, Расел Вестбрук је постигао 23 поена уз 14 скокова.

Пети меч се игра у четвртак у Оклахоми.

Меч су обележили и неколико грубих дуела, а три минута пре краја дошло је и до физичког обрачуна. Краудер је лактом ударио Адамса, да би се потом умешали и Вестбрук и Ентони па је дошло до комешања играча, које је кулминирало новим окршајем - Встбрук је ударио Краудера, а судије су одлучиле да искључе Краудера, а Вестбруку је свиран само обичан фаул.



"Има да угасим то с*ање, видећете", рекао је Расел Вестбрук након што је Рики Рубио забележио трипл-дабл у трећој утакмици и донео Јути Џез вођство од 2:1 у серији.

И, док се прошлосезонски МВП бавио малим личним ратом са шпанским плејмејкером, није ни приметио да су "џезери" испредавали још једну кошаркашку лекцију његовом тиму и довели Оклахома Сити Тандер на руб елиминације у првој рунди – 113:96.

Укратко, Тандеров "Биг 3" Вестбрук/Пол Џорџ/Кармело Ентони шутирао је 2/18 за три поена уз 12 изгубљених лопти рано јутрос по нашем времену у Солт Лејк Ситију, где је петорка Јуте пружила мајсторску игру и пратила неочекиваног лидера, "рукија" Донована Мичела, који је дизао публику на ноге атрактивним потезима.

Мичел је завршио меч са 33 поена, седам скокова и четири асистенције, а с њим на паркету екипа у којој и даље ради наш тренер Игор Кокошков направила је 22 поена у плусу. Вестбрук јесте спустио Рубија испод учинка од 26 поена, 11 скокова и десет асистенција из треће утакмице, Шпанац је овог пута имао "само" 13 поена, шест скокова и осам асистнција, али је и такав био "дебело" у плусу - такође 22 поена у утакмици у којој је домаћи тим преузео вођство пред крај друге четвртине и потом га само увећавао до краја.

У трећој било је максималних 21 разлике 87:66, у четвртој ниједног тренутка мање од 15 нити више од 20, због чега су Вестбрук (23 поена, 0/3 за три, 14 скокова, пет изгубљених лопти), Џорџ (32 поена, 2/9 за три, 6 скокова, 6 изгубљених лопти) и Ентони (11 поена, 0/6 за три, једна изгубљена лопта) крај меча преседели на клупи надајући се да је преокрет могућ почевши од пете утакмице серије у Оклахоми.

Руди Гобер "закључао" је Вестбрукову игру 2 на 2 са Стивеном Адамсом, остављајући снажног Новозеланђанина са девет поена и седам скокова и "минус 19" за 35 минута у игри. У исто време, Француз је постигао 16 поена уз само четири промашаја из игре, али и десет сакупљених лопти. Дерик Фејворс погодио је шест од девет шутева за 13 поена и четири скока, Џо Инглес спустио пет тројки из 11 покушаја за 20 поена, три скока и четири асистенције.

"Целе године желимо само једно, да колективним наступом стигнемо до отворених шутева. Нећете их увек погодити, али морате их увек узимати. Онда ћете и убацити неке. Погодили смо пар у правом тренутку", рекао је тренер "џезера" Квин Снајдер, који је између друге и треће утакмице серије подржао дугогодишњег асистента Кокошкова у намери да постане први тренер Финикс Санса.

Северно од Солт Лејк Ситија, у Минеаполису, звезде Минесоте Тимбервулвс доживеле су сличан дебакл у судару са Хјустон Рокетсима.

Карл Ентони Таунс, Џими Батлер, Џеф Тиг, Ендрју Вигинс и Таџ Гибсон са клупе су посматрали како резервисти "ракета" довршавају посао који су пре тога започели Џејмс Харден, Крис Пол, Клинт Капела и играчи утакмице, пре свега због дефанзивних рола, Пи-Џеј Такер и Тревор Ариза.

Тим нашег Немање Бјелице, који је био одличан и за 16 минута у игри постигао седам поена (2/2 за три поена), уз три скока, асистенцију и блокаду, успео је у трећој утакмици серије да обрадује своје навијаче, али је у четвртој потпуно "колабирао" под великим очекивањима – 100:119.

Хјустон ће имати прилику да заврши посао у петој утакмици пред својим навијачима, након што је Харден постигао 22 од скоро 50 поена Рокетса у трећој четвртини - када је питање победника било и решено.

"Брада" је тада погодио седам од десет шутева из игре, а меч је завршио са 36 поена, док га је Пол пратио са 25, а Ерик Гордон 18. Капела (14 поена, 17 скокова) је водио жестоке дуеле са арогантним Таунсом (22 поена, 15 скокова), који се у трећој утакмици ругао Харденовим "аир балл" шутевима.

Тиг је потпуно подбацио, убацио један шут из игре из седам покушаја и меч завршио са два поена, скоком, пет асистенција и три изгубљене лопте, а с њим на паркету екипа је направила 28 поена минуса, два мање него уз Вигинса који је шутирао 1/5 за три поена, а 5/14 из игре.

Гибсон је за преко 35 минута шутнуо једном на кош и погодио, а Батлер 17 пута и десет пута промашио за 19 поена, пет скокова и пет асистенција.

"Мораћу да погледам ово поново. Било смо, баш онако... врели", рекао је Пол.

"Једном када кренемо, тешко нас је зауставити", додао је Капела.

Пете утакмице обе серије биће одигране у ноћи између среде и четвртка у Оклахоми и Хјустону.

Резултати:

понедељак на уторак

(запад)

(8) Минесота - (1) Хјустон 100:119 у серији 1:3
/Таунс 22, 15 ск - Харден 36, 4 ск, 3 ас/

(5) Јута - (4) Оклахома 113:96, у серији 3:1
/Мичел 33, 7 ск, 4 ас - Џорџ 32, 6 ск, 2 ас/

уторак на среду

(исток)

(2) Бостон - (7) Милвоки 1.00, у серији 2:2
(3) Филаделфија - (6) Мајами 2.00, у серији 3:1

(запад)

(2) Голден Стејт - (7) Сан Антонио 4.30, у серији 3:1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар