ШПА: Леванте у Билбау до бодова спаса!

Преокрет Левантеа у Билбау за опстанак у Ла Лиги! Фудбалери Левантеа победили су Атлетик у Билбау са 3:1, у утакмици којом је затворено 34. коло шпанске Ла Лиге.  У последњем мечу 34. кола Примере Леванте победио Атлетик у Билбау и побегао Депортиву из Ла Коруње на "плус девет".  Спектакуларни голови у Билбау, Бардхи два пута из слободњака у два минута.  Моралес као шлаг на торту у 90. минуту. . .

Фудбал 23.04.2018 | 23:24
ШПА: Леванте у Билбау до бодова спаса!
Домаћин је повео већ у седмом минуту преко Раула Гарсије, али је Леванте до полувремена преокренуо, захваљујући брзим головима Бардија у финишу тог дела игре.

Барди је погађао у 42. и 44. минуту, да би Моралес у самом финишу дотукао Баске.

Гости су дошли до можда и пресудног тријумфа у борби за опстанак, пошто сада имају 37 бодова, девет више од прве екипе која је у зони испадања, док је Билбао три места изнад са 40 бодова.

Српски репрезентативац Саша Лукић играо је од 71. минута када је заменио двоструког стрелца Бардија.

Малага и Лас Палмас су прежаљени, а у врло тешкој ситуацији је и Депортиво из Ла Коруње.

До краја је остало пет кола, а плаво-бели имају девет бодова мање од Левантеа, који је изненадио на Сан Мамесу и победом 3:1 (2:1) практично осигурано наступ у Примери и наредне сезоне.

Атлетик Билбао је повео у осмом минуту. Ако ништа друго, навијачи баскијског клуба памтиће дуел против Левантеа по прелепом голу Раула Гарсије.

Лопта се одбила до њега на 26-27 метара од гола, а искусни фудбалер није много оклевао, опалио је по њој и погодио рашље.

Леванте је за само два минута стигао до преокрета и то у последњих 120 секунди првог полувремена. Енис Барди је био стрелац за госте у 43. и 45. минуту.

Добро ће га упамтити Кепа Аризабалага...

Македонац је постигао скоро идентичне голове и то оба из "слободњака". Први је досуђен на левој страни, испод висине шеснаестерац, али то му није сметало да гађа ближи угао и да уз стативу смести лопту у мрежу.

Непуна два минута касније досуђен је још један слободан ударац. На истој страни, али мало изнад висине казненог простора и опет исти епилог. Лопта је из саму стативу ушла у гол.

Пред крај меча Леванте је преко Моралеса осигурао врло вредан тријумф. Био је то класичан слалом од центра игралишта до гола Атлетика.

За разлику од Лас Палмаса и Малаге, Депортиво још увек има теоретске шансе за опстанак у Примери, али су изгледи за такав сценарио минимални. Леванте пет кола пре краја има девет бодова више...

Ако ћемо по теорији, Депортиво још није друголигаш, али ако "консултујемо" пракси онда ту дилеме више нема ни најмање! Вечерашњим тријумфом над Атлетиком у Билбау (3:1), Леванте је побегао Ла Коруњи на недостижних плус девет. Математика ће рећи да момцима из предграђа Валенсије недостају још три бода у последња четири кола, међутим то под условом да Депортиво добије све, а може ли се тако нешто очекивати ако су вам наредни ривали Барса, Валенсија, Виљареал и Селта? Само домен теорије... 

Безбрижни Билбао вероватно рађе не би ни излазио на овај меч да није морао, док је Леванте био силно мотивисан да с нова три бода практично пребрине све бриге. Чак ни рано вођство домаћина поготкомРаула Гарсије није их обесхрабрило. Надахнути као ретко када ове сезоне, гости су постигли три велемајсторска гола - не зна се који је од ког лепши - и сасвим заслужено однели тријумф. 

Јунак је млади Македонац Енис Бардхи, момак о коме ће наредних дана сигурно пуно причати у Шпанији.Бардхи је постигао два гола у размаку од два минута из слободних идараца?! И оба су била из врло тешких позиција, што ће рећи да је Шпанија очигледно добила једног новог мајстора слободњака. Оно што је Хозе Луис Моралес урадио у 90. минуту дође му као шлаг на торту. Узео је лопту негде на средини терена, прешао педесетак метара, притом предриблао неколико фудбалера Билбао и напослетку шмекерским "боцкањем" пребацио и голмана. 

Спектакуларно. За крај. 

Леванте слави опстанак!

РЕЗУЛТАТИ 34. КОЛА:

Ђирона - Еспањол 0:2 (0:1)
/Ђерар 43, 55/

Малага - Сосиједад 2:0 (2:0)
/Адријан 11, Ен Несири 35/

Лас Палмас - Алавес 0:4 (0:0)
/Ел Хадади 51, 73, Медран 79, Собрино 90+1/

Атлетико Мадрид - Бетис 0:0

одиграно у суботу:

Еибар - Хетафе 0:1 (0:1)
/Оливера 23/

Селта - Валенсија 1:1 (0:0)
/Гомез 63 - Мина 59/

у петак:

Леганес - Депортиво 0:0

у понедељак:

Атлетик Билбао - Леванте 1:3 (1:2)
/Гарсија 8 - Барди 43, 45, Моралес 90/

*утакмице Барселона - Виљареал и Севиља - Реал Мадрид одложене су за 9. мај.

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 83, Атлетико М. 72, Реал (-1) 68, Валенсија 66, Бетис 56, Виљареал (-1) 51, Севиља (-1) 48, Хетафе 48, Ђирона 47, Селта 45, Сосиједад 43, Еибар 43, Алавес 41, Атлетик Б. 40, Леганес 40, Еспањол 39, Леванте 37, Депортиво 28, Лас Палмас 21, Малага 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар