Лидери Балкана да преузму лопту

Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан каже да је Европска комисија својом Стретегијом проширења нацртала јасан пут ка јачој и широј Унији.

Регион 23.04.2018 | 22:54
Лидери Балкана да преузму лопту
"Сада је на лидерима земља региона да преузму лопту", поручио је Хан, представљајући Пакет проширења пред посланицима Спољнополитичког одбора Европског парламента.

Он је изјавио да остварени напредак земаља западног Балкан показује да политика проширења Европске уније даје резулате, али да нема времена да се задоваољава постигнутим већ рад мора да се настави.

"Стратегијом проширења смо нацртали јасан пут ка јачој и широј Унији и у детаље навели шта поједине земље морају да ураде. Сада је на лидерима тих земља да преузму лопту и трче са њом", поручио је Хан.

Он је упозорио да на путу ка чланству у ЕУ нема пречица и да то важи за све земље које су оцијењене у извјештају Европске комисије.

"Проширење није социјани рад. Ми не чинимо нашим партнерима услугу. Ту се ради о интересу ЕУ и стварању стабилности кроз повезивање и отварање нових могућности за европске грађане и компаније. Проширење мора да буде добитна комбинација за све", нагласио је Хан.

Европски комесар за преговоре о проширењу је оцијенио да извјештај Европске комисије јасно наглашава кључне изазове које земље региона морају да ријеше како би напредовале.

"Пуно остаје да се уради посебно у виталној области владавине права, основних права и борби против корупције и организованог криминала", навео је Хан.

Он је додао да на економском плану земље региона морају да унаприједе своју пословну и инвестициону климу, како би, између осталог, рјешавале и питања постојеће високе незапослености, посебно међу младима.

Хан напомиње да сктруктурне економске реформе и напредовање у плановима о повезивању остају кључни за западни Балкан.

"Све земје морају снажније да раде на помирењу и осигурању добросусједских односа. Били смо врло јасни да сва отворени билатерални питања морају да буду решена прије уласка у ЕУ", нагласио је европски комесар.

Хан је закључио да се резултати овако јасне перспективе и захтјева ЕУ већ могу видјети када је ријеч о превазилажењу билатералних спорова у региону.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Народ

23.04.2018 17:11

Народ треба да преузме лопту,све то је не изводљиво због постојецег изборног закона.Избори се купују а не демократски бирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупетање

23.04.2018 21:13

Па дајте.За плату од 30 хиљада еура сваста се лупета.Ко да од вас преузме неку улогу.Ови домаци имбецили вире из васих гаца.А вама није стало до било цега осим васег новцаника.

Name

харе

23.04.2018 17:35

Да ви народу из Босне зелите добро наметну ли би ви нови изборни закон .Посто сте сауцесници овим криминалцима ви сутите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматицов комесар

24.04.2018 06:41

Како Новоматицов комесар Хан прича кићено као партизански комесари. Увукли Новоматиц Адмирал да преко ових биједних државица пере новац и даје владајућој багри проценат,а нама прича причу о ЕУ интеграцији. Само нам Новоматицов комесар Хан није објаснио како ће прати новац ако се ми интегрисемо у ЕУ? Потребније су Хану и осталим комесарима ове биједне земље ван ЕУ као црне рупе за прање новца ван ЕУ,тако да нам ови комесари могу само спречавати пут ка Европи. Уосталом да су нам истински пријатељи обрачунали би се са Милорадом Додиком,Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем који пљачкају и уништавају ову јадну земљу,а они са њима преко Новоматица перу и исисавају новац. Како више ових битанги није срамота да лажу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаа

24.04.2018 08:46

Пробусена лопта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха

24.04.2018 09:57

Свагдје на свијету прање новца је кривично дјело и то једно од најтежих дјела,а само у БиХ је то пут у Европску Унију. Ха ха ха ха ха ха ха ха. Овај Јоханнес Хан заједно са Додиком и Јовом Радукићем пере новац преко фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо које је основао Новоматиц Адмирал и Владимир Делић и он је подршка на путу у Европску Унију. Ово је такво једно лудило да човјек не може вјеровати. Ха ха ха ха ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2018 15:46

Види се Хану по фаци ко је и шта је,само му фале кратки брчићи и оргинал земљак.