ЛШ - Клоп: Мо, имаш право да их нападнеш!

Људи, знате шта да радите! Тренер Ливерпула подсећа да су многи очекивали полуфинале Сити - Барселона!

Фудбал 24.04.2018 | 12:00
ЛШ - Клоп: Мо, имаш право да их нападнеш!
Ливерпул трепери. Као некад. А то „некад“ није било баш тако давно. У овом миленијуму четири финала европских такмичења (УЕФА куп, Лига Европе и двапут Лига шампиона), па у граду Битлса прижљкују још једно. У Кијеву, 26. маја.

До Олимпијског стадиона у главном граду Украјине остала је још само једна препрека - Рома.

„Кад сте у Ливерпулу, повољна околност је што не морам људима да објашњавам шта желим да видим на трибинама. Овде народ има више искуства од мене у оваквим ситуацијама“, предочио је Јирген Клоп у освит првог полуфиналног сусрета (уторак, 20.45).

За навијаче има још једну поруку, подсећајући на ружне сцене које су претходиле доласку експедиције Манчестер Ситија на Енфилд пре три седмице.

„На стадиону направите атмосферу као против Грађана. Чак бољу. Ван њега, молим вас, покажите поштовање. Не гађајте аутобус гостију свим и свачим. На терену смо ривали, међутим, овај град може да покаже какви људи у њему, заиста, живе“.

А Ливерпул дише за успех, за - у најмању руку - неочекивано финале. Исто се може рећи и за Вучицу.

„Знам да су многи очекивали да се у овој фази Лиге шампиона сретну Барселона и Манчестер Сити. Није се десило, такав је фудбал. Кад су ми рекли да су Римљани добили Каталонце са 3:0 нисам веровао, али заслужили су да се нађу у полуфиналу. И они и ми имамо шансу за финале. Даћемо све од себе да успемо“.

Посебно надахнут требало би да буде Мохамед Салах, званично најбољи фудбалер Премијер лиге за актуелну сезону, први пут излази на црту бившем клубу.

„Нормална појава у фудбалу, сваки час се дешава да играчи мењају клубове и играју против оних у којима су се афирмисали. То се десило и мени против Борусије пре две сезоне. На први поглед обична утакмица, међутим, мало другачија, јер више пажње него иначе обраћате на противничку екипу. Италијански дефанзивци су познати по томе да не играју пријатељске утакмице, прилично сам сигуран да ће Мо Салах у уводној фази сусрета схватити да му момци који носе Ромин дрес нису више саиграчи и да може да их нападне“.

Уз похвале Едину Џеку („знам га из Немачке, волим да га гледам“) и Еузебију ди Франческу („гаји офанзиван стил, инсистира да му екипе играју фудбал“), Јирген Клоп је на шаљив начин одговорио на питање да ли би у будућности прихватио позив да ради у Серији А.

„Нема смисла да ме ангажује неки клуб са 'чизме', пошто од италијанских речи знам само да кажем 'шпагети' и њих наручим у ресторану“, додао је тренер Црвених.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар